Tarih: 30.06.2023 10:39

Fahiş zam yapanlar yandı! Bakanlık peşlerine düştü!

Facebook Twitter Linked-in

Asgari ücret 1 Temmuz itibarıyla yüzde 34'lük zamla net 11 bin 402 liraya yükseldi. Asgari ücretteki ara zam sonrasında birçok fırsatçı yine sahne aldı.

Gözü doymaz site yöneticileri aidatlara fahiş ara zamlar yapmaya başladı. Yasal olarak kiralar ve aidatlar yıllık olarak belirlense de birçok yönetim bu ay itibarıyla zamlı aidatlara geçiş yaptı.

Bazı site yöneticileri ise asgari ücrete yapılan zammın çok üstüne çıktı. Aidatları yüzde 70'e varan oranlarda artıranlar da var. 

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Site yöneticilerinin fahiş zammı sonrası bakanlık harekete geçti. Bakanlık tarafından hazırlanan proje kapsamında, bütün site yönetimlerinin profesyonel şirketler tarafından yönetilmesi gündemde.

Buna ek olarak apartman yöneticileri sınavlara tabi tutulacak. Aidatlara enflasyon dışında zam yapılamayacak. Hatta iki yıldan fazla yöneticilik de yapılamayacak. Mevcut yönetimlere sertifika zorunluluğu getirilecek.

Ayrıca bakanlık yaptığı duyuruda asgari ücretten sonra aidatlara zam yapan yöneticilerin kendilerine şikâyet edilmesini istedi.

Enflasyon oranlarının üzerinde zam yapan yöneticilere dava da açılabilecek, görevden alınabilecek.

HARCAMALARA İTİRAZ HAKKI VAR

Öte yandan kat malikinin harcamalara itiraz etme hakkı da bulunuyor. Bunun için harcamaları inceleyip itirazlarını genel kurul divan toplantısında tutanağa işlenmesi gerekiyor. İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyükşehirlerde aidatlar 2 bin ila 4 bin liraya kadar yükseldi. İstanbul'da site aidatlarının en yüksek seyrettiği bölgeler ise, Şişli, Sarıyer, Beşiktaş ve Beylikdüzü oldu.

AÇIK HAVUZLAR AİDATLARI ARTIRIYOR

Birçok sitede bulunan havuzlar da ekstra maliyete neden oluyor. Aidatların ciddi bir kısmı havuz bakımlarından kaynaklanıyor. Havuzlar devir daim sistemi ile temizlendiğinden yüksek elektrik harcıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —