meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Fatih Mehmet Maçoğlu kimdir? instagram hesabı

Komünist Başkan lakabı ile de bilinen Fatih Mehmet Maçoğlu, TKP'den Tunceli Ovacık Belediye başkanı olması ile tanındı. 2019 yerel seçimlerinde Tunceli Belediye Başkanlık yarışında ilk sırada yer alan Fatih Mehmet Maçoğlu kimdir?

BİYOGRAFİ 20.10.2023 14:48:00 0
Fatih Mehmet Maçoğlu kimdir? instagram hesabı

Komünist Başkan lakabı ile de bilinen Fatih Mehmet Maçoğlu, TKP'den Tunceli Ovacık Belediye başkanı olması ile tanındı. 2019 yerel seçimlerinde Tunceli Belediye Başkanlık yarışında ilk sırada yer alan Fatih Mehmet Maçoğlu kimdir? Komünist başkan Fatih Mehmet Maçoğlu kaç yaşında ve nereli?

Fatih Mehmet Maçoğlu 20 Aralık 1968, Ovacık'ta doğdu. Asıl mesleği ise laborantlıktır.Ovacık Belediye Başkanıdır. 2014 Türkiye yerel seçimlerinde Türkiye Komünist Partisi'nden aday olarak seçilen Maçoğlu Türkiye'nin ilk TKP'li belediye başkanıdır. Maçoğlu, Türkiye Komünist Partisi (TKP) ile Demokratik Haklar Federasyonu'nun (DHF) seçimdeki ortak adayı idi.

Ovacık, Tunceli'ye bağlı Çemberlitaş köyü doğumlu, ilköğrenimini Ovacık YİBO'da, orta öğrenimini Bingöl Sağlık Meslek Lisesinde tamamladı. Meslek yaşamına 1989 ‘da Konya'nın Bozkır ilçesinde sağlık memuru olarak başladı. 1992 ile 2007 yılları arasında Tunceli'nin Pertek ilçesinde görev yaptı.

2006 yılında Çilimli ilçesine atandı fakat bu karar uygulanamadı. 2007 yılından bu yana Tunceli Devlet Hastanesini Acil Servis bölümünde Sağlık Memuru olarak çalışmaktaydı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyesi olan Maçoğlu evli 2 çocuk babasıdır. 2014 Yerel Seçimleri için Kamu görevinden istifa ederek Tunceli'nin Ovacık ilçesinden belediye başkan adayı olmuş ve kazanmıştır.

Rakibi bir önceki belediye başkanı Mustafa Sarıgül (BDP) 2009 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde Ovacık Belediye Başkanı olmak için Cumhuriyet Halk Partisi'nden seçimleri kazanmış ancak Cumhuriyet Halk Partisi'nin 2013 yılı Temmuz ayında çözüm süreci ve anayasa yapım sürecindeki tutumunu protesto etmek için istifa ederek Barış ve Demokrasi Partisi'ne geçmiştir.

Maçaoğlu devlet hazinesine ait 650 dönüm araziye nohut, kuru fasülye ve patates ektirmiş, yaptığı açıklamada ise elde edilen gelirle ilçedeki yoksul ailelere yardım ettiklerini ve 78 öğrenciye aylık 200 lira burs sağladıklarını söylemiştir.

KISACA ÖZET
Fatih Mehmet Maçoğlu, 20 Aralık 1968 tarihinde Tunceli'nin Ovacık ilçesinde doğmuş bir Türk siyasetçi ve belediye başkanıdır. İşte Fatih Mehmet Maçoğlu'nun kısa biyografisi:

Doğum Tarihi ve Yeri: Fatih Mehmet Maçoğlu, 20 Aralık 1968 tarihinde Ovacık ilçesinde doğmuştur.

Eğitim ve Meslek: Maçoğlu'nun asıl mesleği laborantlıktır. İlköğrenimini Ovacık'ta, orta öğrenimini ise Bingöl Sağlık Meslek Lisesi'nde tamamlamıştır. Meslek hayatına sağlık memuru olarak 1989 yılında Konya'nın Bozkır ilçesinde başlamıştır. Daha sonra 1992 ile 2007 yılları arasında Tunceli'nin Pertek ilçesinde görev yapmıştır. 2007 yılından itibaren Tunceli Devlet Hastanesi'nin Acil Servis bölümünde sağlık memuru olarak çalışmıştır.

Siyasi Kariyer: Fatih Mehmet Maçoğlu, 2014 Türkiye yerel seçimlerinde Türkiye Komünist Partisi (TKP) adayı olarak Ovacık Belediye Başkanlığı için seçildi. Bu seçim sonucu Türkiye'nin ilk TKP'li belediye başkanı olmuştur. Aynı zamanda Demokratik Haklar Federasyonu (DHF) ile TKP'nin ortak adayıydı.

İkinci Dönem Belediye Başkanlığı: Maçoğlu, 2019 yerel seçimlerinde de Ovacık Belediye Başkanlığı için seçimlere katılmış ve yeniden belediye başkanı seçilmiştir.

Sosyal Sorumluluk: Maçoğlu, belediye başkanı olarak görev yaptığı dönemde toplumsal sorumluluk projelerine öncelik vermiş, devlet hazinesine ait 650 dönüm araziye nohut, kuru fasulye ve patates ekerek elde edilen geliri kullanarak ilçedeki yoksul ailelere yardım etmiş ve öğrencilere burs sağlamıştır.

Aile: Fatih Mehmet Maçoğlu, evli bir aile adamıdır ve 2 çocuk babasıdır.

Fatih Mehmet Maçoğlu, Türkiye'de komünist bir belediye başkanı olarak bilinir ve belediye başkanlığı süresince toplumsal sorumluluk projelerine önem vermiştir.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

24.6° / 18.2°

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim

AK Parti Heyeti'nden Oltu Belediyesi'ne Ziyaret