Tarih: 25.09.2024 13:55

Felaketin Yaraları Sarılıyor

Facebook Twitter Linked-in

Borçka ilçesinde 6 Şubat tarihinde meydana gelen yoğun yağışlar sonucunda 38 köyün 32’si ulaşıma kapandı. Artvin İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürlüğü, bu olumsuz durumu ortadan kaldırmak için harekete geçti. Borçka şantiyesinden 20 iş makinesi, Hopa, Arhavi, Kemalpaşa ve Merkez şantiyelerinden 14 iş makinesi, özel firmalardan 15 iş makinesi ve diğer kurumlardan (Orman, Karayolları, DSİ, Cengiz İnşaat) 4 iş makinesi ile toplamda 53 iş makinesi ve 62 personel, yolların açılması için çalışmalara devam ediyor. Bu çalışmalar neticesinde, Borçka ilçesindeki köy ve mahalle yolları yeniden ulaşıma açıldı.

Murgul ilçesinde de 6 Şubat'ta yaşanan yoğun yağışlar nedeniyle 11 köyden 9’u ulaşıma kapandı. Murgul şantiyesinden 5 iş makinesi ve özel firmalardan 3 iş makinesi ile toplam 8 iş makinesi ve 14 personel, köy ve mahalle yollarının açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu yolların en kısa zamanda ulaşıma açılması hedefleniyor.

Ayrıca, kurumun teknik personelleri tarafından, ilçelerde hasar tespit çalışmaları yapılacak. Ulaşıma engel olan durumların tamamen ortadan kaldırılması için titiz bir değerlendirme süreci başlatıldı. Artvin İl Özel İdaresi, bu zorlu süreçte vatandaşların ihtiyaçlarına öncelik vermeye devam edecektir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —