meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Feng Shui Nedir? Feng Shui Nasıl Yapılır? Feng Shui Felsefesi Nedir?

Adını sıkça duyduğumuz Feng Shui felsefesi, yaşam enerjimizi ortaya çıkaran bir Çin öğretisidir. Feng Shui'ye göre, zihinsel ve fiziksel hazırlık, yaşam hakkında daha iyi hissetmemize ve olumlu şeyleri çekmemize yardımcı olmalıdır.

AKTUEL 28.02.2023 10:42:52 0
Feng Shui Nedir? Feng Shui Nasıl Yapılır? Feng Shui Felsefesi Nedir?

Her rengin ve her eşyanın bir enerjisi olduğuna inanılan Feng Shui felsefesinde, bu enerjileri doğru kullanmak yaşam kalitesini de artırmaktadır. Doğada bulunan her nesnenin bir anlamı olduğuna inanılan Feng Shui’de doğadaki uyumu sağlamak esastır. Peki, ama nasıl? İşte Feng Shui hakkında merak edilenler ve Feng Shui felsefesine göre enerji veren en iyi bitkiler ve çiçekler…

Feng Shui nedir? 

Feng Şui, 'rüzgâr' ve 'su' anlamına gelen, doğada var olan yaşam enerjisini, yaşanılan mekânlarda harekete geçirme yöntemlerini gösteren eski bir Çin öğretisidir.

Feng şui, eski bir Çin yerleşim uygulaması olup, çevreyle uyumunu sağlamaya yönelik, uzayda mekânın ayarını yapmaya yönelik bir uygulamadır.

Bir yerin 'iyi bir feng şui'ye sahip olması oranın doğayla uyum içinde olması, 'kötü bir feng şui'ye sahip olması ise oranın doğayla uyumsuz olmasıdır. Feng şui bir dekorasyon stili değildir. Daha çok ana hatları birçok dekorasyon stili ile uyumlu bir disiplindir. İnsanlar genel olarak iyi bir feng şuiye sahip veya sahip değil diye tanımlanmazlar. Feng Shui bilimi evrensel ve gezegen üzerindeki her insan ile uyumlu olduğuna inanılır.

Feng Shui nasıl yapılır? 

Aşağıda belirttiğimiz bazı yöntemler Feng Shui Felsefesi’ne göre evinizin havanızı değiştirerek size pozitif enerji yükleyebiliyor.

Buzdolabı ve fırını yan yana koymayın.

Bereketin simgesi olarak yatak odanızın güneydoğu köşesine para koyun.

Evinizde eski, küflü, kırık, bozulmuş veya çatlamış hiçbir eşya bulundurmayın.

Kapının tam girişine ayna koymayın.

Meyve sepetini boş bırakmayın.

Evinizde en fazla 2 renk kullanın.

Evinizi her daim temiz ve düzenli tutmak feng shui öğretisinin temel ilkelerindendir.

Dış kapınızı farklı bir renge boyatın. Kırmızı renk refah seviyenizi yükseltirken, mavi renk huzurlu bir yaşamı, yeşil renk kişisel gelişimi, kahverengi ise istikrarlı olmayı sağlar.

Yemek masasını yuvarlak seçin.

Feng Shui Felsefesine göre enerji veren en iyi bitkiler ve çiçekler 

Batı tarzda, modern yaşam alanları çoğunlukla metal detaylarla doludur. Bunu ahşaplarla ve ev bitkileriyle dengelemek evinizin enerjisini uyumlu hale getirmeye yardımcı olur. Feng shui danışmanı Karen Rauch Carter'a göre, bitkiler ayrıca 'yorgun, zayıf veya cansız alanları canlandırabilir' ve olumlu kişisel değişim ve büyümeyi teşvik edebilir. İşte Feng Shui’ye göre evinizin enerjisini değiştiren çiçeklerden bazıları…

Yasemin ve şakayık ilişkileri güçlendirir. 

Feng shui ilkelerine göre, eviniz için ne tür bir bitki seçtiğiniz ve bu bitkiyi nereye yerleştirmeye karar verdiğiniz, beslemeye çalıştığınız enerji türüne veya olumlu değişime doğrudan katkıda bulunabilir.

Tutkuyu teşvik etmek veya duygusal ilişkileri güçlendirmek istiyorsanız, yasemin veya şakayık seçin. Güneye bakan bir pencereye yerleştirildiğinde, yatıştırıcı kokusuyla yasemin romantik duyguları güçlendirmeye yardımcı olabilir. Romantizmi teşvik eden kırmızı şakayıklar ise tutku ve arzuyu sembolize eder. Beyaz şakayıkların doğurganlığa yardımcı olduğu söylenir ve pembe şakayıklar romantik şansınız için harikalar yaratabilir.

Zenginliği ve refahı çekmek için para ağacını kullanın. 

Evinizin güneybatı bölgesine bir para ağacı yerleştirmenizi önerilir. Zenginlik ve refahı simgeleyen para çiçeği özellikle yeni bir iş açmak gibi büyük bir dönüm noktasında hayatınıza şans getirebilir.

Para ağacına bulamıyorsanız, yeşimi tercih edebilirsiniz. Yumuşak, yuvarlak şekiller de iyi şansı çeker. Yeşim çiçeğinin canlı yeşil, pozitif enerji saçan yaprakları, büyümenin ve bir ticari girişimin yeterince alamayacağı bir şey olan 'sürekli genişleyen enerjinin' simgesidir. Öte yandan yeşim bitkiniz çiçek açıyorsa, bu güçlü ve sağlıklı arkadaşlıkların bir işaretidir.

Bambu Feng Shui'de şans içindir. 

Bambu, iyi şansı ve pozitif enerjileri sembolize eder ve onu çok amaçlı feng shui bitkiniz yapar. Teşvik etmek istediğiniz şans türüne göre evinizde sergilenecek bambu sapı sayısını seçin.

Bir vazodaki iki sap, romantizmi güçlendirmeye gidecek. Mutluluğu teşvik etmek istiyorsanız üç sap seçin. Beş sap akademik mükemmelliği artıracak ve yaratıcılığı artıracaktır. Yedi, aile bağlarını ve sağlığı güçlendirir. Sekiz, zenginliğe ilham vermek için iyidir. Ve nihayet dokuz, size her yönden iyi şans getirecek.

Zambaklar stresi azaltır ve pozitif enerjiyi teşvik eder. 

Zambaklar düşük ışıklı, serin ortamlara yerleştirilmelidir. Benzen, formaldehit ve trikloretilen gibi toksinlerden kurtulmanıza yardımcı olarak evinizin içindeki havayı tam anlamıyla detoks edebilirler

Evden çalışıyorsanız barış zambakları sizin için mükemmel bir bitki olabilir. Bu zarif bitki ev ofis alanınıza harika bir katkı sağlar ve enerji dengesizliklerini düzeltmeye yardımcı olur. Ayrıca zambakları banyonuza da koyabilirsiniz.

Aloe vera kötü enerjilerden korur. 

Aloe vera evin çevresine dinç, koruyucu enerjilerle katkıda bulunur. Bunun yanı sıra, aloe güçlü bir hava temizleyici olup genelde kötü şansa karşı koruyucudur.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

30.3° / 21.9°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin