Tarih: 24.12.2023 14:46

Fındık fiyatları tam gaz gidiyor! İşte 24 Aralık 2023 serbest piyasa fındık fiyatları

Facebook Twitter Linked-in

Fındık fiyatları, sezonun başında 85 TL iken Eylül ayında 98 TL’ye kadar çıkmıştı. Fakat, daha sonraki günlerde fiyatlar düşmeye başladı ve son zamanlarda tekrar artış gösterdi.

Fındık hasadından sonra birçok kişi borçlarını ödemek için fındıklarını satma yoluna gitti. Fındık Eylül ayında 98 lira ile en yüksek seviyeye ulaşmıştı. Fiyatın daha da artacağını düşünen üreticiler fındıklarını sakladılar ama bu şekilde zarara uğradılar.

ÜRETİCİ FİYATIN YÜKSELMESİNİ BEKLİYOR

Fındık üreticileri, fındık fiyatının yükselmeye devam etmesini umuyor. Fındık fiyatının 100 TL’yi aşmasını bekleyen üreticiler, bu sayede zararlarını gidermeyi umuyor.

Ordu’da serbest piyasada fındık fiyatları, 24 Aralık pazar günü itibarıyla tekrar yükselişe geçti. 50 randıman fındık, 92 TL’den alıcı buluyor.

İl il fındık fiyatı Önceki hafta 90 lira civarında olan fındık bu hafta düşüşle başladı. Ordu’nun yanında diğer illerde de fındık fiyatlarında azalma oldu. Trabzon’da fındık fiyatı 92 TL, Giresun’da 95 TL, Samsun’da 93 TL, Akçakoca’da 95 TL, Düzce’de 95 TL, Sakarya’da 94 TL, Kocaeli’nde 94 TL ve Zonguldak’ta 92 TL oldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —