Tarih: 16.08.2024 13:42

Fındıklı Viçefest Yeşil Altın Gümüş Deniz Festivali başladı

Facebook Twitter Linked-in

Festival, Tahiroğlu Köprüsü'nden başlayan yürüyüşle başladı ve yürüyüş boyunca kütük biçme, kütük çekme ve kütük taşıma gibi yöreye özgü geleneksel canlandırmalar yapıldı. Yürüyüş, Hayati Aykut Parkı’nda kurulan festival alanında son buldu.
Festivalin açılışında, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Artvin Hopa Belediye Başkanı Utku Cihan da konuk olarak yer aldı. CHP'li Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, yaptığı açılış konuşmasında, festivalin umut ve dayanışma mesajlarıyla dolu olduğunu vurguladı. Çervatoğlu, "Umudu büyütmek, geleneğimizi geleceğe taşımak ve aydınlık yarınlarımızı örgütlemek bizim boynumuzun borcudur" ifadelerini kullandı.
Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, çevre mücadelesine olan bağlılığını dile getirirken, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise Munzur'dan Rize’ye selam getirdiğini belirterek, doğa koruma ve kültürel dayanışma vurgusu yaptı.
Festival, çeşitli etkinliklerle 10 gün boyunca devam edecek ve sanatçılar, yazarlar ve düşün insanlarını Fındıklı'da ağırlayacak.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —