Tarih: 19.10.2024 12:35

Fındıklı’da Viçe Çevre Koruma Meclisi (VİÇEM) Kuruldu!

Facebook Twitter Linked-in

Fındıklı, doğal yaşam alanlarını koruma ve çevresel sürdürülebilirliği sağlama amacıyla önemli bir adım attı. Fındıklı Kent Konseyi’nin çağrısıyla düzenlenen toplantıda, Viçe Çevre Koruma Meclisi’nin kuruluşu kararlaştırıldı. Turan Bulak Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya 150’den fazla Fındıklılı katıldı.

Toplantıda seçilen geçici yürütme kurulu, 1 aylık süre zarfında kuruluş çalışmaları, taslak tüzük ve çalışma programı hazırlığı yapacak. Ayrıca muhtarlar ve köy toplantıları ile bilgilendirme toplantıları düzenlenecek, meclisin logo ve sosyal medya hesapları açılacak. Geçici kurul, 26 Ekim’de Trabzon’da yapılacak bölgesel çevre mitingine de katılmayı planlıyor.

Viçe Çevre Koruma Meclisi’nin 14 Kasım Perşembe günü saat 18.00’de Turan Bulak Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştireceği toplantıda, 1 yıllık kalıcı yürütme kurulu ile sözcülerin seçimi ve program ile tüzüğün oylanması gündeme gelecek.

Topluma ve Doğaya Sahip Çıkıyoruz!

Fındıklı, yıllardır doğası ve yerel halkın yaşam alanları üzerinde tehdit oluşturan projelerle karşı karşıya. Bu süreçte yerel halk olarak doğamızı, derelerimizi, ormanlarımızı ve tüm yaşam alanlarımızı koruma sorumluluğu üstleniyoruz. Kurulan Viçe Çevre Koruma Meclisi, bu amaç doğrultusunda ortak bir iradeyi temsil ediyor ve tüm Fındıklılıların katılımına açık.

Viçe Çevre Koruma Meclisi, Fındıklı ve çevresinde çevreye zarar veren projelerle mücadele etmek, halkı bilinçlendirmek ve doğayı koruma adına çeşitli stratejiler geliştirmek amacıyla kuruldu. Ayrıca, doğal varlıkların sürdürülebilir kullanımı konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Yerel yönetimlerle ve sivil toplum kuruluşlarıyla dayanışma içinde, Fındıklı’nın çevresel zenginliklerini koruyacaklarını vurgulayan meclis, doğaya saygı ve çevre koruma bilincini öncelik olarak belirliyor.

İlkelerimiz:

Fındıklı halkının ortak iradesinin bir yansıması olan bu meclis, temiz, yaşanabilir ve yeşil bir Fındıklı bırakmak için mücadeleye devam edecektir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —