Tarih: 26.02.2023 10:16

Finger Feeding Nedir? Finger Feeding Nasıl Yapılır?

Facebook Twitter Linked-in

Bebeklerin temel ihtiyacı olarak görülen biberon ve emzik gibi sık kullanılacak olan ürünler daha bebek doğmadan hamilelik döneminden itibaren anne-babalar tarafından karşılanmıştır bile. Anne karnında 9 aylık kadar geçen bir yolculuk sonrasında dış dünyaya adapte olmaya çalışan yeni doğan bebeklerde doğuştan gelen bazı refleksler vardır. Bu refleksler; emme-arama refleksi, yakalama refleksi, moro refleksi (Sıçrama), basma ve adımlama refleksi, tonik ense refleksi, aksırma-öksürme refleksleridir. Emme-arama refleksini geliştirmek için ilk aylarda biberon ve emzik kullanımı abartan bazı anneler, bebeklerini plastiklere alıştırdıkları için memeyi reddedebilir. Meme reddi gibi olumsuz durumlarda bebeklerin anne sütünden eksik kalmamaları için emzirme döneminde beslenebilecekleri Finger Feeding (Parmakla beslenme) yöntemini sizler için araştırdık. 

FİNGER FEEDİNG NEDİR? BEBEKLERDE PARMAKLA BESLENME

Özellikle de ilk altı ayda anne sütünün bebekler için kesinlikle alınması gereken en büyük mucizelerden biri olduğunu belirten uzmanlar, içerisindeki bebeğe özel vitamin, mineral, demir ve protein bakımından zengin olduğunu söylüyor. Her bebeğe özel olarak üretilen anne sütüne karşılık bebeklerde emme reddi oluşmuşsa farklı beslenme teknikleri ile bebeğinizi anne sütünden mahrum etmemeye çalışabilirsiniz. İşte tam da bunun için sizlere önerebileceğimiz parmakla beslenme ile bebeğinizi anne sütüne geri kazandırabilirsiniz.

ŞIRINGAYLA BEBEK NASIL BESLENİR? 

Evinizde bulundurmanız gereken 1 adet iğnesiz enjektöre öncesinde sağdığınız sütünüzü çekin. Ellerinizi yıkayıp tertemiz ettikten sonra steril bir halde iken serçe parmağınızın tırnaksız tarafını bebeğinizin üst damağına değdirirken diğer taraftan emdiği hızda enjektörle damla damla süt sıkın. Emme hızına uygun ilerlediğiniz takdirde memeden süt emermiş gibi bir yöntem sağlayın.

Parmağınızı nasıl ayarlayacağınız konusunda endişeleriniz varsa, bilmeniz gereken önemli bir detay parmağın gırtlağa yönelik değil ağız tavanına doğru tutmak olacaktır. Emerken duraklıyorsa bu onun yorulduğunun göstergesi olabilir, nazikçe parmağınızı çıkartın.Tamamen doyunca kendi parmağı bırakıp ağzından çıkarabilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —