Tarih: 24.04.2023 15:25

Fırın kullanmadan yapabileceğimiz tatlılar neler?

Facebook Twitter Linked-in

Fırın kullanmadan yapabileceğiniz tatlılar şunlar olabilir:

  1. Kek hamuru olmayan tatlilar: Kek hamuru yerine, krem peynir, yoğurt, kahverengi şeker, tereyağı, tuz ve vanilya çıkarlarıyla tatlı krema hazırlayarak trifle tarzı bir tatlı yapabilirsiniz.

  2. Dondurma: Dondurma yapmak için dondurucunuzun donma bölümüne koyacağınız bir karışım hazırlayarak dondurma yapabilirsiniz. Süt, krema, şeker, vanilya özütü, meyve püresi veya çikolata gibi malzemeler kullanarak farklı dondurmalar yapabilirsiniz.

  3. Muhallebi: Süt, şeker, mısır nişastası, tereyağı ve vanilya çıkarılarıyla basit bir muhallebi hazırlayabilirsiniz. İsterseniz, muhallebinin üzerine meyve püresi veya çikolata sosu ekleyerek farklı tatlar yaratabilirsiniz.

  4. Cheesecake: Fırın kullanmadan cheesecake yapmak için krem peynir, şeker, vanilya, tereyağı, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve bir çırpıcı kullanarak lezzetli bir cheesecake karışımı hazırlayabilirsiniz. Bu karışımı kek hamuru yerine bisküvi veya granola gibi malzemelerin üzerinde kullanarak lezzetli bir cheesecake yapabilirsiniz.

  5. Meyve Salatası: Taze meyvelerden oluşan bir meyve salatası hazırlayarak, üzerine bal veya hindistan cevizi şekeri gibi tatlandırıcılar ekleyebilirsiniz.

  6. Truffles: Truffle yapmak için bitter çikolata, krema, tereyağı ve vanilya özütü kullanarak truffle topları hazırlayabilirsiniz. Bu topları hindistan cevizi, kakao tozu veya fındık gibi malzemelerle kaplayarak lezzetli bir tatlı elde edebilirsiniz.

Bu tatlılar kolayca hazırlanabilir ve fırın kullanmadan evde yapabileceğiniz lezzetli alternatiflerdir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —