meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Fraksiyonel Lazer Nedir? Fraksiyonel Lazer Ne İçin Yaptırılır? Fraksiyonel Lazer Nerede Yaptırılır?

Yaşa bağlı cilt lekeleri, kırışıklıklar ve sarkmalardan şikayetçi misiniz? Yara izlerinizi, sivilcelerinizi ya da sivilce sorunlarınızı geride mi bırakmak istiyorsunuz? Fraksiyonel Lazer ile birçok cilt sorununun çözülmesine yardımcı o

AKTUEL 22.02.2023 10:08:49 0
Fraksiyonel Lazer Nedir? Fraksiyonel Lazer Ne İçin Yaptırılır? Fraksiyonel Lazer Nerede Yaptırılır?

Fraksiyonel Lazer Nedir?

Genellikle üst deride oluşan sorunların tedavisinde tercih edilen fraksiyonel lazer teknolojisinde lazer ışığı vasıtasıyla ciltte ufak tüneller açılır. Açılan tünellerde kolajen oluşumu tetiklenir ve bu kontrollü etki sayesinde cilt kendini çok hızlı bir şekilde yeniler. Arada sağlam doku alanlarının bırakılması karbondioksit fraksiyonel lazer tedavisinin en önemli ayırt edici özelliklerinden biridir.

Fraksiyonel Lazer Ne İşe Yarar?

Cilde uygulanan leke kremi gibi kozmetik / dermokozmetik ürünlerin yetersiz kaldığı peeling veya diğer tıbbi yöntemlerin sonuç vermediği durumlarda uygulanan ve yeni bir teknik olan fraksiyonel lazer leke tedavisi başta olmak üzere; çatlaklar, yanık, ameliyat izi, yara gibi problemlerin çözümünde etkilidir. Hızlı iyileşme ve az yan etki gibi uygulama sonrası pratikliği sebebiyle de son yıllarda sıklıkla tercih edilir. Fraksiyonel lazer;

  • Sivilceler veya ciltte bıraktığı izler,
  • Deri çatlakları,
  • Kırışıklık ve derin çizgileri,
  • Ameliyat izleri,
  • İstenmeyen benler,
  • Cilt üzerindeki çökme ve çukur gibi şikayetlerden kurtulmanıza yardımcı olur.

Fraksiyonel Lazer Çeşitleri Nelerdir?

Teknolojisinde kullandığı lazer ışığının türüne göre birbirinden ayrılan fraksiyonel lazer temel olarak iki gruba ayrılır. Cilt üzerindeki sorunun doğru tanısı ve uygun lazer tedavisi önem taşır.

Erbium Fraksiyonel Lazer

Bu lazerin dalga boyu, CO2 fraksiyonel lazere göre ışınımına nazaran 13 kat hızlı absorbe edilebilir. Epidermisin kontrollü olarak soyulmasını ve ciltteki hasar görmüş deri yüzeyinin yenilenmesini sağlar. Erbium fraksiyonel lazer uygulaması ile pürüzsüz bir cilde sahip olmak için bir adım atmış olursunuz.

Karbondioksit Fraksiyonel Lazer

Fraksiyonel co2 lazer hastanın ihtiyacına bağlı olarak erbium lazerden çok daha derin soyma gerçekleştirir, daha derin tabakalara iner. Bu lazer teknolojisi ile diğer alternatif tedaviler (mezoterapi, radyofrekans gibi) birleştirilerek tedavinin etkisi daha da artırılabilir.

Fraksiyonel Lazer Nasıl Yapılır?

Ciltteki sorun belirlendikten sonra uygulayıcı uzmanlar tarafından kaç seans halinde fraksiyonel lazer yapılacağı belirlenir. Seanslar genellikle maksimum 30 dakika kadar sürer. Ağrı ya da acı hissedilmese de hastanın hassasiyet durumuna göre lokal anestezik kremlerden destek alınabilir. Fraksiyonel lazer tedavisi kaç seans yapılmalı? diye soracak olursanız; etkin çözüm için 3 - 5 seans uygulanması idealdir. Seans aralarında birkaç hafta dinlenme süresi olmalıdır.

 

Fraksiyonel lazerde, cilt yüzeyine minik çaplı lazer ışınları gönderilir. Bu ışınlar deride ısı oluşturur ve aslında kontrollü bir hasar yaratır. Ancak hasar alan bölümlerin etrafındaki yüzeyler sağlam kalır. Bilinçli şekilde hasar gören cilt yanındaki sağlıklı deriden gelen hücreler sayesinde iyileşir.

Fraksiyonel Lazer Uygulaması Hakkında Bilmeniz Gerekenler

En genel tanımlama ile cilt yenileme teknolojisinde kullanılan fraksiyonel lazer; öncesi, uygulama esnası ve sonrasında da kolaylık sunan ideal bir medikal teknolojidir. Size uygun olduğunu düşünüyorsanız şu detaylara da dikkat etmenizde fayda var:

  • Uygulama sırasında çok büyük bir acı hissetmezsiniz. Ufak sızlamalar olabilir.
  • Fraksiyonel lazer seansı ardından normal hayatınıza hemen geri dönebilirsiniz. İlk hafta çok hafif kızarıklık ve kabuklanma olabilir ancak iş ya da sosyal hayatınızı etkileyecek boyutta değildir.
  • Tedavi sonrası günlük nemlendiricilerinizi sürebilir, makyaj yapabilirsiniz. Ancak güneş ışınlarından kendinizi korumanız gerekir. Güneş lekesi ile mücadele ediyorsanız bu içeriğimize göz atabilirsiniz.
  • Fraksiyonel lazer tedavisi çoğunlukla yan etki yapmaz. Nadiren hassasiyet görülebilir ancak bu da uzun süreli ya da kalıcı değildir.
  • Fraksiyonel lazer sonrasında gözle görülür iyileşme sağlanabilir ancak esas etkileri fark etmeniz için 3 ay beklemelisiniz.
  • Kilo alıp vermeye bağlı olarak oluşan cilt çatlaklarında Fraksiyonel lazer çatlak tedavisi en iyi sonucu verir.
  • Yaşlanma etkileri olan kırışıklıklar, özellikle el ve yüz bölgesinde yaşanır. Bu derin hasarların maksimum iyileşmesine destekçidir.
  • İşlem sonrasında kendinizi güneş ışınlarından korumanız gerektiği için yaz mevsiminde uygulanması önerilmez. Sonbahar ve kış aylarında fraksiyonel lazer yaptırmak ideal olacaktır.
  • Genel kanının aksine cildi incelten bir işlem değildir.
  • Cilt üzerinde herhangi bir kalıcı hasar kalmaz, aksine sağlıklı, canlı ve parlak bir tene kavuşursunuz.
  • Fraksiyonel lazer leke tedavisi son derece başarılı sonuçlar verir. Cilt alt katmanındaki lekeli dokuya ısı uygulandığında renk farklılığı (hiperpigmentasyon) dağılır ve yenilenme gerçekleşir. Çok koyu olmayan leke sorunlarında tek seans bile yeterli olabilir.
  • Tedaviyi alan açık tenli kişiler koyu tenlilere göre bir miktar daha şanslıdır. Çünkü koyu tenli kişiler pigment kaybından daha çok etkilenir.
  • Genetik sebeplere ve kişinin yaşlanmasına bağlı olarak yıllar içinde geri dönüş yaşanabilir. Böyle bir durumda Fraksiyonel lazer yeniden yaptırılabilir. Tüm yaş grupları bu tedaviden yararlanabilir.
  • Kan pıhtılaşması oluşumunu engelleyen ilaç kullanıyorsanız veya ışığa karşı duyarlılık meydana getiren medikal bir tedavi görüyorsanız fraksiyonel lazer tercih etmemelisiniz. Uzmanlar solaryuma girenlerin de bu tedaviyi uygulamasını önermez.

Siz de cildinizi yenilemek için en kısa sürede adım atmak istiyorsanız başarılı sonuçları ile öne çıkan fraksiyonel lazer tedavisi ile bir an önce tanışabilir; daha sağlıklı, zinde ve parlak bir cilde kavuşmak için yola çıkabilirsiniz!


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

25.1° / 21.1°

DEVA PARTİSİNDE NÖBET DEĞİŞİMİ RİZE İL BAŞKANI OLDU

CHP RİZE'DE YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday