Tarih: 26.08.2023 13:14

Gaz Sancısını Şıp Diye Kesiyor! Bebeklere Şifa Olan Bir Bitki!

Facebook Twitter Linked-in

Uyku sorunu çeken yetişkinlerin papatyadan sonra en çok tükettikleri çay olan rezene bebeklerin de bazı sağlık problemlerini ortadan kaldırıyor. 

SİNDİRİMİ RAHATLATIR

Çok sık gaz ve şişkinlik yaşayan bebeklere aşırı olmamak kaydıyla rezene verilebilir. Bu, onun midesinin rahatlamasına yardımcı olur. 
Sindirimi rahatlatan bir bitki çayı olan rezene bebeklerde kabızlık meydana gelmesini de engeller. 

MİKROPLARA KARŞI KORUR

Bebeğin bağışıklık sistemini destekleyen rezene çayı, onları dışardan gelmesi muhtemel mikrop ve enfeksiyonlara karşı etkili bir şekilde korur. 

DAHA KALİTELİ UYKU SAĞLAR

Yetişkinlerde sakinleştirici bir etkiye sahip olan rezene çayı bebeklerin daha kaliteli bir uyku çekmelerine yardımcı olur. 

NASIL KULLANILIR? 

Tabi anne sütünden sonra ek gıdaya geçerken özellikle bitkisel ürünlerin kullanım şekline dikkat etmek gerekiyor. Rezene çayı da onlardan biri. Özellikle çok sıcaksa soğuması için beklenmeli, poşet çay yerine demleme şeklinde hazırlanmalı. 6 ila 12 ay arasındaki bebeklere 1,5 çay bardağına 2 gram, daha büyük yaşlarda ise 3 ila 5 gram rezene bitkisi kullanılabilir. Günlük en fazla 1.5 çay bardağı verilmeli. Ancak doz konusunda mutlaka doktora danışmak lazım. 

REZENENİN YAN ETKİSİ VAR MI? 

Araştırmalara göre rezene çayının bebeklerde olumsuz bir yan etkisi yok. Ancak kullanım miktarı ve süresi sağlık için olumsuz sonuçlara neden olabilir. Bazen bağışıklık sistemini negatif yönde etkilerken bazen alerjik bazı sorunlar ortaya çıkabilir. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —