meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Göbek yağını eriten içecek 1 bardak 5 kilo verdiriyor

Göbek yağını yakmak ve kişisel hedeflerinize ulaşmak için sağlıklı bir diyetin parçası olarak bu içeceklerin gücünden yararlanın.

SAĞLIK 13.06.2023 11:49:20 0
Göbek yağını eriten içecek 1 bardak 5 kilo verdiriyor

Su

Kilo vermenize ve onu uzak tutmanıza yardımcı olacak ana içecek seçimi su olmalıdır. Kalorisizdir ve vücudunuzun ağırlığının yüzde 50-60'ı sudur. Ne kadar çok kasınız varsa, su içeriği o kadar yüksek olur. 2019'da yayınlanan bir inceleme çalışması, şekerle tatlandırılmış içecekler yerine içme suyu öneren kilo verme müdahalelerinin ortalama yüzde 5,15 kilo kaybıyla sonuçlandığını bildirdi. Su çalışmalarından elde edilen gerçek kilo kaybı, 1 kilo ile 5 kilo arasında değişiyordu.
Siyah çay

Yukarıda bahsedildiği gibi Camellia sinensis bitkisinin yapraklarından elde edilen dört çeşit çay vardır: siyah, yeşil, beyaz ve oolong. Onları farklı kılan, beyaz ve yeşil çayların oksitlenmemesi (fermente edilmemesi), siyah çayın ise oksitlenmesine izin verilerek koyu ve kalın hale getirilmesidir.

Kateşin polifenollerinin türü ve miktarı çayın türüne göre değişir, ancak araştırmalar siyah çayın kilo vermeye ve kilo vermeye yardımcı olabileceğini gösteriyor. Food & Function dergisinde yayınlanan bir çalışma, 111 yetişkin çalışma katılımcısı arasında 3 ay boyunca günde üç fincan çay içenlerin vücut ağırlığında ve bel çevresinde önemli bir azalma yaşadığını buldu. Araştırmacılar, siyah çaydaki kateşinlerin yağ metabolizmasını artırdığına ve kilo vermeyi desteklemek için bağırsak mikrobiyomunu iyileştirebileceğine inanıyor.

Nutrition Research'te bildirilen başka bir çalışma, aşırı kilolu veya obez Japon denekler arasında, günde üç kez bir arpa çayı ile siyah çay özü verilenlerin bel çevresinde ve iç organlardaki yağda önemli azalmalar yaşadığını buldu. Çaydaki kafein ayrıca metabolizmanızda hafif bir artış sağlayabilir ve bu da vücudunuzun kalori yakmasına yardımcı olabilir. En fazla fayda için, çayınızı süt veya tatlandırıcılar eklemeden için.
Çiğ sebze suyu

Sebzelerin suyunu sıkmak, diyetinizde faydalı besinleri artırırken zayıflamanın harika bir yoludur. Kan şekeri seviyelerini sabit tutmak ve açlığı bastırmak için sindirimi yavaşlatmaya yardımcı olan dolgu lifi içerdiğinden, biraz posa tutan meyve suyunun tadını çıkarmaya çalışın. Çoğumuz günlük önerilen sebze porsiyonlarını alamadığımız için, yüzde 100 sebze suyu, kilo vermenize yardımcı olurken, diyetinizdeki ürünleri artırmanın harika bir yoludur. Suyu sıkılacak bazı harika sebzeler arasında havuç, pancar, ıspanak, kereviz ve lahana bulunur.

Elma sirkesi

Elma sirkesi (aka ACV), göbek yağını kaybetmenize yardımcı olmak için genellikle sosyal medyada lanse edilir. İçecek yağı gerçekten 'eritmeyecek' olsa da, elma sirkesindeki ana asit olan asetik asit verilen deneklerin kilo kaybı, yağ kaybı ve bel çevresinde azalma olduğunu gösteren yayınlanmış araştırmalar var. Yazarlar, günlük sirke alımının kilo kaybı ve sağlıklı kan şekeri düzeylerini korumak için yararlı bir araç olabileceği sonucuna vardı. En iyi sonuçlar için, iki ana öğünden önce 1-2 yemek kaşığı elma sirkesini su veya başka bir kalorisiz içecekle karıştırarak almayı deneyin ve vücut ağırlığınızın nasıl tepki verdiğini görün.

Siyah kahve

Pembe gömlekli olgun bir kadın elinde pembe bir fincan kahve tutuyor, kahve içmenin kilo vermene nasıl yardımcı olabileceği kavramı.

Kahve, diyetinize muazzam miktarlarda yararlı antioksidanlar ve diğer bitki bazlı biyoaktif bileşikler sağlayan sağlıklı bir içecektir. Araştırmalar devam ederken, sade kahve veya az yağlı süt içeren ve ilave tatlandırıcı içermeyen kahvenin göbek yağını ve kilo vermenize yardımcı olabileceğini gösteren kanıtlar vardır. Araştırmacılar, kahvedeki kafein ve kateşinlerin dinlenme metabolizmanız üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğunu teorileştiriyor.


Kombu çayı

Kombucha, yararlı probiyotikler sağlayan bir tür fermente edilmiş yeşil veya siyah çaydır. Çayın sağlık yararlarını artı bağırsak mikrobiyomunu iyileştirmeyi içeren probiyotiklerle ilişkili ek sağlık bonuslarını birleştirir. Son birkaç yılda yapılan birçok çalışma, GI kanalındaki faydalı bakterilerin iyileştirilmesinin, çeşitli etki mekanizmaları yoluyla kilo vermede rol oynayabileceğini göstermektedir. Probiyotikler, yiyeceklerden yağ emilimini azaltabilir, iştahı düzenleyen hormonları artırarak aşırı yemeyi frenleyebilir ve ayrıca aşırı yağ ve karın yağıyla bağlantılı iltihaplanmayı azaltabilir.

Obesity dergisinde yayınlanan bir çalışma, diyet yaparken probiyotik verilen kadınların, aynı diyeti uygulayan ancak probiyotik takviyesi almayan kadınlara kıyasla karın yağlarında önemli ölçüde daha fazla azalma olduğunu bildirdi.
Maden suyu

Suyunuza biraz köpürme ve heyecan istiyorsanız başka bir seçenek de onu köpüklü içmektir. Köpüklü su kalorisiz ve şekersizdir, bu nedenle düz suyun parçalama faydalarını daha fazla gazla sağlayacaktır. Bir maden suyu seçerken, şeker eklenmiş bir maden suyu değil, karbonatlı su satın aldığınızdan emin olmak için beslenme gerçeklerini kontrol ettiğinizden emin olun.

Prebiyotik soda

Prebiyotik gazlı içecekler, hem özel ürünlerde hem de ana akım ulusal perakendecilerde bulabileceğiniz daha sağlıklı, kabarcıklı içeceklerdir. Prebiyotikler, gelişmelerine yardımcı olmak için GI sisteminizdeki yararlı bakterileri besleyen spesifik lif türleridir. Yararlı böcekleri optimize ederek, kilo vermenize ve onu uzak tutmanıza yardımcı olabilecek bağışıklık sisteminizi geliştireceksiniz. İlginç bir şekilde, artan araştırmalar, bazı daha zayıf bireylerin, fazla kilolu veya obez bireylere kıyasla metabolizmayı etkileyen daha çeşitli bağırsak bakterilerine ve daha spesifik bakteri türlerine sahip olduğunu gösteriyor.

Prebiyotikler sadece bağırsaklarınızdaki dost bakterileri iyileştirmeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda diyetinizden yüzlerce kaloriyi azaltmanıza da yardımcı olur.

HABER MERKEZİ


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.5° / 19.5°

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim