meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Gökay Akbulut kimdir? Gökay Akbulut nerenin milletvekili? Gökay Akbulut nereli ve kaç yaşında?

Gökay Akbulut, Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinden Sol Parti'ye bağlı bir Federal Meclis üyesidir. Peki Gökay Akbulut kimdir? Gökay Akbulut nerenin milletvekili? Gökay Akbulut nereli ve kaç yaşında?

BİYOGRAFİ 14.08.2023 15:00:00 0
Gökay Akbulut kimdir? Gökay Akbulut nerenin milletvekili? Gökay Akbulut nereli ve kaç yaşında?

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinden Sol Parti'ye bağlı Federal Meclis üyesi Gökay Akbulut, 2021 yılında tekrar milletvekili seçilerek Mannheim seçim bölgesini temsil etmeye devam ediyor. 1982 doğumlu olan Akbulut, Türkiye'den 1990 yılında ailesiyle birlikte Almanya'ya göç etmiş bir milletvekili. Kürt ve Alevi kökenli olan Akbulut, göçmenlik, eğitim, kadın hakları, barış, demokrasi gibi çeşitli alanlarda çalışmalar yürütüyor ve ayrıca Kürt sorunu ve PKK ile ilgili tartışmalara da aktif bir şekilde katılıyor. İlk olarak 2017 yılında seçilen Akbulut'un politik kariyeri ve vizyonu, Almanya'nın siyasi sahnesinde dikkat çekiyor.

Gökay Akbulut Kimdir?
Kayseri Sarız'ın Pınarbaşı köyünde doğan Gökay, Alevi Kürt ve işçi bir ailenin en büyük çocuğu olarak büyümüştür. Alevi kimliğinin baskın olduğu bir çocukluk dönemi geçiren Gökay'ın Kürt kimliğiyle tanışması, daha çok Almanya'da gerçekleşmiştir.

Lisede başarılı bir öğrenci olan Gökay, üniversite eğitimini Almanya ve Kanada'da siyaset ve sosyoloji okuyarak tamamlar. Öğrenci yıllarında garsonluktan reklamcılığa kadar çeşitli işlerle geçimini sağlamıştır. Birleşmiş Milletlerde dünya çapında seçilen 170 kişi arasında yer alarak New York'ta, Montreal'de kadın alanında staj yapmış, sonrasında ise birçok sosyal sorumluluk projelerinde aktif olarak çalışmıştır.

Kendini bileli siyasi bir ortamda büyüyen Gökay, siyaset bölümünde okuyan Alman öğrencilerin apolitikliğini ve vurdumduymazlığını görünce hayal kırıklığına uğramıştır. Öğrenciyken birçok sosyalist grup içerisinde yer almış ve üniversitede Kürtçe derslerinin başlatılmasına öncülük etmiştir.

Üniversite eğitiminden sonra Sol Parti'den (Die Linke) staj yaptığı yerden milletvekili olarak meclise girmiştir. Türkiye ile yakın ilişkileri bulunan Almanya'da, Türkiye'deki siyasi rejimi eleştirdiği için ciddi tehditler almıştır.

1982 yılında Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde doğan Gökay Akbulut, 1990 yılında ailesiyle birlikte Almanya'ya göç etmiştir. Heidelberg Üniversitesi'nde politik bilim, sosyoloji ve kamu hukuku okuyarak eğitimini sürdürmüş, daha sonra çeşitli eğitim ve sivil toplum kuruluşlarında çalışmıştır. Almanya'da Sol Parti'den Federal Meclis üyesi olarak görev yapmakta olan Gökay, Türk asıllı bir politikacı ve sosyal bilimcidir.

Gökay Akbulut Nereli Ve Kaç Yaşında?
Gökay Akbulut, 16 Kasım 1982'de Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde doğmuştur. Dolayısıyla, 2023 yılı itibarıyla 41 yaşında olmaktadır.

Gökay Akbulut Nerenin Milletvekili?

Gökay Akbulut, Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinden Sol Parti'ye bağlı bir Federal Meclis üyesidir. 2017 yılında ilk kez milletvekili seçilen Akbulut, 2021 yılında da görevine tekrar seçilmiştir. Mannheim seçim bölgesini temsil etmektedir.

Almanya'da göçmen kökenli milletvekillerinden biri olan Akbulut, Türkiye'de doğmuş ve 1990 yılında ailesiyle birlikte Almanya'ya göç etmiştir. Kürt ve Alevi bir aileden gelmektedir. Göçmenlik, eğitim, kadın hakları, barış ve demokrasi gibi konular üzerinde çalışmalar yürütmekte olan Akbulut, ayrıca Kürt sorunu ve PKK ile ilgili tartışmalara da katılmaktadır.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

30.3° / 21.9°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin