Tarih: 02.11.2023 12:28

Görme engelli Yaren'in hayali gerçek oldu

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), "Hediyem Kitap Olsun" projesi kapsamında Rize Ömer Halaç Engelliler Okulu'nu ziyaret etti. Ziyaret kapsamında, görme engelli öğrenci Yaren'e Braille alfabeli Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

TDV Genel Müdürü İzani Turan, ziyarette yaptığı konuşmada, "Hediyem Kitap Olsun" projesinin amacının, ihtiyaç sahibi öğrencilere kitap ulaştırmak olduğunu söyledi. Turan, "Bu projemiz kapsamında, görme engelli öğrenci Yaren'in de talebi doğrultusunda Braille alfabeli Kur'an-ı Kerim gönderdik. Yaren'in hayalini gerçekleştirmekten dolayı mutluyuz" dedi.

TDV Rize Şubesi Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Demir de, Yaren'e ve okul kütüphanesine hediye edilen Braille alfabeli yayınları teslim etti. Demir, "Yaren'in mutluluğu bizleri de mutlu etti. İnşallah bu hediyeler, Yaren ve diğer öğrencilerin dini ve kültürel gelişimlerine katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Braille alfabesi, görme engellilerin okuyup yazabilmesini sağlayan bir alfabedir. Bu alfabede, her harfe karşılık gelen kabartmalı noktaların bir araya gelmesiyle oluşan karakterler kullanılır.

Yaren, hediye edilen Braille alfabeli Kur'an-ı Kerim'i inceleyerek, TDV yetkililerine teşekkür etti. Yaren, "Braille alfabesini öğrenmek için çaba gösteriyordum. Bu hediye, benim için çok anlamlı. İnşallah bu Kur'an-ı Kerim'i okuyarak, dini bilgimi artıracağım" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —