meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Gram Altın için 'Yanıldım' diyen İslam Memiş'ten Flaş İddia!

Finans analisti İslam Memiş, Merkez Bankası'nın kararı sonrası 'yanıldım' diyerek gram altınla ilgili yeni tahmini duyurdu.

EKONOMİ 23.06.2023 10:45:45 0
Gram Altın için

Altın ve para piyasaları İslam Memiş, Merkez Bankası'nın beklenenden az gelen faiz artışı kararı sonrası yangın yerine dönen piyasaları değerlendirdi. Özellikle altınla ilgili öngörüsünün tutmadığını söyleyen Memiş, yatırım konusunda 'alım yapamadım' dedi. Memiş, bundan sonrası için dolar, euro, gram altın ve ons altın tahminlerini aktardı.

Merkez Bankası'nın faizleri yüzde 15'e yükseltmesiyle başlayan yeni dönem öncesi Memiş, ilk olarak borsa ve dolar-euro tahminlerini açıkladı:

'Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Borsada, döviz kurlarında neler oldu, neler olabilir? Elimde TL var neler yapabilirim? Bayram tatiline çıkıyoruz, bu süreçte neler olabilir? Bu soruların yanıtını vermeye çalışacağım. Altın fiyatlarında, gümüş fiyatlarında karar açıklanana kadar sert düşüş vardı. Burayı özellikle yorumlayacağım.

Borsa İstanbul 5428 puanda günü tamamladı. Yüzde 4.65'lik değer artışı vardı. Yol haritamızda değişiklik yok. Daha önce borsa ile doların beraber yükseleceğini ve buna şaşırmamanız gerektiğini ifade etmiştim, öyle oldu. Borsanın gerileyeceğini ifade etmiştim. Dün de sattığımız hisselerinden yüzde 50'sinden alım yapmıştık, diğer yarısını da faiz kararı sonrasını bekliyorduk, ben yapamadım ama yapan arkadaşlarımız var. İyi bir karar verdiler. Faiz kararından sonra piyasaların beklentisi gerçekleşmedi. Piyasalarda hiçbir zaman fırsatlar bitmeyecektir. Bayram sonu bu süreçlerin devam edeceğini tahmin ediyorum.

Dolar kuru 23.43'e kadar geri çekildi, faiz kararını piyasalar beğenmeyince agresif yükselişler gördük. Agresif faiz artırımı gelirse 22.80'i konuşuruz diyordum, 23'ün bile altına sarkmayan kur gördük. Agresif şekilde yabancılar dolar alımı yaptılar. Agresif yükselişler gördük. 23.30'dan 23.40'tan dolar almayan ben 24.60 seviyesinden dolar almayı aklımdan bile geçirmem. Son 6 aydır 2023 yılı içinde 24-25 bandını görebiliriz uyarılarım vardı. Beklenenden önce bir atak gerçekleşti. Günlük bazda yüzde 4.65'lik değer artışı sağlıksız bir fiyatlamadır. Dolar borcum var, yatırım yapayım mı derseniz bende yanıtı hayır. Fırsat beklemeye devam edeceğiz.

Euro TL'de yine bu yıl 28, devamında 30 liranın görülebileceğini ifade etmiştim. Saat 14:00'te faiz kararı sonrası alım fırsatı yakalayabileceğimizi ifade etmiştim. Bugün 27.41'e kadar yükselen euro TL gördük. Burada da euro'dan uzak kalınması gerektiğini düşünüyorum.'

İslam Memiş, Merkez Bankası'nın 27 ay sonra verdiği faiz artırımı kararı sonrası altının geleceğini şöyle değerlendirdi:

'Altın ons fiyatı... Haziran ayı içinde ons altında 1910 seviyesini bekliyoruz demiştim. Bugün bu uyarımız gerçekleşti. Bu beklentimiz 1912 dolar ile gerçekleşti. 1916 seviyesinde altın onsu. Aşağı sarkarsa 1900 destek seviyesini görebiliriz. Yine parite üzerinden işlem yapacak, elinde dolar bulunduran da 1910 doları görüyor, bence giriş için uygun fiyatlama. 2000 dolar seviyesindeki ataklar için bir fırsat.

Gram altın TL 1511 lira seviyesinde. Serbest piyasalarda 1525'e kadar yükseldi. Gram altın TL fiyatı serbest piyasalarda 1443'e kadar geriledi. 1481'den çıkış yapmıştık. Bu 1460, 1450 derken, 1400-1450 aralığını takip edeceğiz, faiz kararından sonra alımlarımızı yapacağız demiştik. Yüzde 50 alım yapanlar da vardı, benim gibi bekleyenler de vardı. Yüzde 50 alım yapanlar iyi karar verdi. Faiz kararından sonra piyasaların ters köşe olmasıyla benim gibi yüzde 50 alım yapmayanlar da var. Şu anda 1500'ün üzerinde gram altını ne tercih ederim ne tavsiye ederim. Uzak durulması gereken bir fiyat. Dolar kuru yükseldiği için gram altın destek aldı. Uluslararası piyasalarda altın diplerde, yerlerde. Kurdaki agresif yükselişler nedeniyle yeni yükselişler gördük.

Seçimlerden önce 1516'dan gram altın alanlar vardı. 1455'e kadar gerilediğini gördük. 1481'den satış yaptık. Düşmeyecek dediler, 1443'ü gördük. Şimdi nerede 1511 seviyesinde. 1480'li rakamları görecek miyiz yine, evet bana göre göreceğiz. Sattıklarımızı yerine koyacağız, nokta. 1516'dan gram altın alan yatırımcı 1443'ü gördü ya onun psikolojisini bir sorun. Ters köşe olduğumuzdan dolayı, yani kişisel öngörüm gerçekleşmediği için alım yapamadım. Alım yapmak için bu seviyelerin doğru olduğunu düşünmüyorum. 1440'tan alım yapsaydık hedefimiz 1600 seviyesiydi. Göreceğiz bu seviyeleri. Bayramdan sonra piyasalara sert müdahale gelecek, zararsız şekilde bunu yerine koyacağız.'


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

25.1° / 21.1°

DEVA PARTİSİNDE NÖBET DEĞİŞİMİ RİZE İL BAŞKANI OLDU

CHP RİZE'DE YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday