meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Günde Bir Bardak İçmeniz Yeter! Kansere Karşı Kalkan Oluyor!

İnsan yaşamı boyunca hastalıklara karşı direnç kazanmak için daha sağlıklı ve daha dengeli bir beslenme düzeni oluşturmalıdır. Beslenme dengeniz yeterince sağlıklı olmadığı zaman ise hastalıklar kaçınılmaz bir şekilde görülmeye

SAĞLIK 15.06.2023 10:57:52 0
Günde Bir Bardak İçmeniz Yeter! Kansere Karşı Kalkan Oluyor!

Kanserden koruyor! Uyumadan önce 1 bardak içmek yetiyor - Resim: 1

Doğanın mucizesi gıdalardan biri olan keki çayı, sağlığınız için gerekli bir çaydır. düzenli tüketimi ile kekik çayı kansere karşı koruyucu özellik göstermektedir. Kekik çayının beslenme alışkanlıkları içerisine dahil edilmesi vücudunuzun yenilenmesine katkı sağlayarak hastalıklardan korunmanızı sağlar. Kuru ve taze kekik ile hazırlanabilen kekik çayını her gece uyumadan önce 1 bardak olacak şekilde içtiğinizde faydalarından yararlanabilirsiniz. İşte faydaları ve hazırlanışı ile kekik çayı:

Kanserden koruyor! Uyumadan önce 1 bardak içmek yetiyor - Resim: 2

Kansere karşı koruyucudur: Kekik çayının en etkili faydası kansere karşı koruyucu etkilerinin olmasıdır. Düzenli olarak tüketilen kekik çayı içerdiği antioksidan değerleri ve sağlıklı bileşenler sayesinde vücudu kanser riskine karşı koruyor. Oluşma ihtimali bulunan kanser risklerine karşı vücudu temizleyerek koruyan kekik çayı, kanserli hücrelerin ilerlemesini de durduruyor. Neredeyse tüm kanser türlerine karşı vücudunuzu korumaya almak için geceleri uyumadan önce 1 bardak kekik çayı içebilirsiniz. 

Kanserden koruyor! Uyumadan önce 1 bardak içmek yetiyor - Resim: 3

Regl ağrılarını hafifletir: Kekik çayının rahatlatan etkisi sayesinde regl dönemine hissedilen sancılar hafifletilebilir. Kekik çayının regl döneminde tüketimi regl ile birlikte ortaya çıkan ağrıların, sancıların hafifletilmesine katkı sağlar. Özellikle regl döneminde ağır sancılar ile mücadele eden kadınlar kekik çayından faydalanabilirler. 

Kanserden koruyor! Uyumadan önce 1 bardak içmek yetiyor - Resim: 4

Bağışıklığı güçlendirir: Kekik içerdiği antioksidan değerleri sayesinde vücudunuzu zararlı serbest radikallerden arındırır. Bu da hastalıklara karşı daha dirençli olmanızı sağlar. Kekiğin içerdiği antioksidanlar vücudu yeniler ve bu şekilde bağışıklık sisteminiz gelişir. Özellikle kış aylarında grip ve nezle gibi dönemsel hastalıklar ile karşı karşıya kalmamak adına günde 1 bardak kekik çayı içebilirsiniz. 

Kanserden koruyor! Uyumadan önce 1 bardak içmek yetiyor - Resim: 5

Kalp krizi riskini azaltır: Kekik çayının içerdiği sağlıklı bileşenler kalp damarlarının gevşemesini ve kalbe giden damarlarda rahatlama sağlar. Kalp damarlarının açılması ile de ileride oluşma riski bulunan kalp krizine karşı vücudunuzu koruyabilirsiniz. Aynı zamanda kalp krizine bağlı kısmi felç ve inme gibi rahatsızlıkların ortaya çıkma riskini de kekik çayı içerek en aza indirgeyebilirsiniz. 

Kanserden koruyor! Uyumadan önce 1 bardak içmek yetiyor - Resim: 6

DİKKATLİ OLMAK GEREK

Kekik çayının tüketimi konusunda dikkat edilmesi gereken bazı hususlar da bulunuyor. Kekik çayı regl döneminde ağrıları hafifletmek için kadınlarda gevşeme hissi sağladığından, hamilelik döneminde tüketilmesi erken doğum ve düşük gibi risklere yol açabilir. Bu nedenle hamilelikte kekik çayı demlenmesi ve içilmesi tavsiyen edilmez. Ayrıca kekik çayının belirli aralıklar ile tüketilmesi gerekiyor. 1 hafta tükettikten sonra 1 hafta kadar ara vermek en sağlıklısı olacaktır. Eğer kekiğe bir alerjiniz varsa bu da tüketimi riske eden durumlar arasında. Her ihtimale karşı kekik çayı tüketilmeden önce doktora danışılması daha sağlıklı olacaktır. 

Kanserden koruyor! Uyumadan önce 1 bardak içmek yetiyor - Resim: 7

KEKİK ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

Kekik çayının sağlıklı yapısından faydalanmak için kekik çayı tüketmek isteyenler, kekik çayının nasıl hazırlanacağını merak ediyor. Kekik çayının hazırlık süreci olukça basittir. Kekik çayı hazırlamak için bir bardak su ve 1 tatlı kaşığı kekiği küçük bir demlik içerisine koyup kaynatmanız gerekiyor. Yaklaşık olarak 5 dakika kaynayan kekik çayının kekik kısmını süzebilir ve çayını içebilirsiniz. Dilerseniz tat verici olarak kekik çayının içerisine limon ve bal da ilave edebilirisiniz. 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

26.4° / 21.7°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin