meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Güneş Kreminin Faydaları Saymakla Bitmiyor!

Güneşten koruyucular yaz aylarının vazgeçilmez kozmetik ürünleridir. Güneş kremleri ilk olarak 1932'de yapılmıştır. O zamandan beri, dünya çapında milyonlarca insan güneş kremi kullandı. Güneş kremi nedir? Ne yapar?

SAĞLIK 5.03.2023 17:03:36 0
Güneş Kreminin Faydaları Saymakla Bitmiyor!

Güneş kremleri cildi güneşin zararlı ışınlarından korumak için üretilmiş kozmetik kremlerdir. Güneş kremlerinin faydaları saymakla bitmez: Güneş yanığını önler, yaşlanma etkileri ile savaşır, cilt kanseri riskini azaltır, cilt sağlığını korur… Uzmanlar yaz kış hava bulutlu olsa da güneş kremini kullanılmasını öneriyor. Güneş kremi kullanmanın faydaları şöyledir:

GÜNEŞ KREMİ KULLANMAK NE İŞE YARAR?

Güneşten gelen UV ışınları cildi erken yaşlandırır, ciltte leke oluşmasına yol açar. UV ışınlarının daha pek çok zararı vardır. Güneşin zararlı ışınlarından korunmanın en etkili yolu güneş kremi kullanmaktır. Peki güneş kremi kullanmak ne işe yarar?

GÜNEŞİN ZARARLI UV IŞINLARINDAN KORUR

Yaşadığımız yüzyılda ozon tabakasının incelmesiyle beraber güneşin zararlı ışınları dünyamıza daha fazla ulaşmaya başladı. Güneşten gelen UV ışınları cilt lekesi ve cilt kanseri gibi çeşitli sorunlara neden olur. Güneş kremleri ciltte tabaka oluşturarak UV ışınlarının zararından sizi korur.

ERKEN YAŞLANMAYI ÖNLER

Hepimiz daha genç görünen, parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olmayı isteriz. Güneş kremi kullanmak kırışıklıklar ve ince çizgiler, güneş lekeleri, pigmentasyon gibi cilt sorunlarından bizi korur. Araştırmalar, güneş kremi kullanan 55 yaşın altındaki kişilerin, güneş kremi kullanmayan ve ara sıra güneş kremi kullananlara göre bu yaşlanma belirtileri ile karşılaşma oranının %24 daha az olduğunu gösteriyor.

CİLT KANSERİNİ ÖNLER

Güneş kremi cildimizi kararmak ve kızarmaktan korumakla kalmaz cilt kanserine yakalanma riskini de düşürür. Cildimizi cilt kanserinden korumak için güneş kremini her gün yaz kış düzenli kullanmalıyız. 

YÜZDEKİ LEKELERİ AZALTIR

Yaşlanma, gebelik, kullanılan kozmetik ürünlerinin yan etkisi gibi nedenlerden dolayı ciltte lekeler meydana gelebilir. Düzenli olarak güneş kremi kullanmak cildi onarır, ciltteki lekeleri önemli ölçüde azaltır.

GÜNEŞ YANIĞINI ENGELLER

Güneş yanıkları cildi incelterek daha şeffaf ve daha hassas hale getirir, bunun sonucunda ciltte soyulma, şişme, kızarıklık, kurdeşen ve kaşıntı gibi sorunlar meydana gelebilir. Güneş kremi cildi koruyarak bu sorunları yaşamanızı engeller.

CİLT SAĞLIĞINI KORUR

Cildimiz kollajen, keratin ve elastin gibi temel cilt proteinleri oluşur. Bu proteinler cildi pürüzsüz ve sağlıklı tutmak için gereklidir. UV ışınları ciltteki proteinlere zarar verebilir. Güneş kremleri UV ışınlarını ciltten uzak tutarak bu proteinlerin yok olmasını önler.

KIRIŞIKLIKLARI ÖNLER

Kırışıklıklar, ince çizgiler ve kaz ayağı oluşumu söz konusu olduğunda tüm bunlara karşı en etkili koruyucu formüllerden biri şüphesiz ki güneş kremleridir. UVA ışınlarına uzun süre maruz kalmak cildinizi erken yaşlandırır ve kolajen ve cilt elastikiyetinin kaybına neden olur. Aslında, gözle görülür yaşlanma belirtilerinin, kırışıklıkların yaklaşık %90'ına kadarı güneş hasarından kaynaklanır. Güneş kremini günlük cilt bakım rutininize ekleyerek, ciltte kırışıklık oluşmasını engelleyebilirsiniz!

GÜNEŞ KREMİ NASIL KULLANILIR?

Güneş kremini güneşe çıkmadan en az yarım saat önce kullanmalısınız. Güneş kremleri; cildiniz güneşe her maruz kaldığında cildin bariyerine nüfuz eden zararlı UV ışınlarına karşı bir kalkan görevi görür. Bu nedenle her gün yaz ve kış güneş koruyucu kullanılması tavsiye edilir.

Güneş kremini 2 saatte bir tazelemelidir.

GÜNEŞ KREMİ KAÇ FAKTÖR OLMALI?

SPF 30 ile 50 güneş kremleri güneşten korumaya yardımcı olacaktır. Ancak aralarında çok küçük bir fark vardır, SPF 30 UV ışınlarının yaklaşık %96'sına karşı korurken, SPF 50 güneşten %98 koruma sağlar.

GÜNEŞ KREMLERİNDEKİ SPF KORUMA FAKTÖRÜ NE DEMEKTİR?

SPF, bir güneş kreminin güneş yanıklarına neden olabilen UVB ışınlarını ve ayrıca daha derin cilt hasarına neden olabilen UVA ışınlarını engelleme yeteneğini ifade eder. SPF numarası ne kadar yüksek olursa, koruma da o kadar yüksek olur. Ancak hiçbiri %100 koruma sağlamaz.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.8° / 17.1°

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim

AK Parti Heyeti'nden Oltu Belediyesi'ne Ziyaret