meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Güneş Yanığı Acısı Kaç Günde, Nasıl Geçer?

Özellikle yaz mevsiminde tatilde güneşlenirken güneş yanığı ortaya çıkabilmektedir. Güneş kremi sürmeden güneşlenildiği durumlarda güneş yanığı ortaya çıkar ve bu kişiyi oldukça rahatsız eder.

SAĞLIK 25.09.2023 17:47:00 0
Güneş Yanığı Acısı Kaç Günde, Nasıl Geçer?

İnsan cildi güneş ışınlarına karşı oldukça hassastır. Dolayısıyla güneş yanıklarını geçirmek için doğal tedavi seçenekleri geliştirilmiştir. Güneş yanığı olan bölge iltihaplanabilir. Özellikle cilt rengi daha açık olan kişiler güneş yanığına daha fazla maruz kalmaktadır.

 Güneş Yanığı Acısı Kaç Günde Geçer?

 Güneş yanığı acısı cildin yanık durumuna göre değişkenlik gösterir. Dolayısıyla geçiş süreci de ciltten cilde göre değişebilir. Genellikle güneş yanığı acısı 3 ila 5 gün içerisinde azalarak bitmektedir. Kimi durumlarda bu durum 1 haftaya da sarkabilmektedir. Uygulanan doğal tedavi seçenekleri ile birlikte güneş yanığı bu süreden daha az sürede de geçebilir.

 Güneş Yanığı Nasıl Geçer?

 1) Çay

 Çay ile birlikte güneş yanığını geçirmek mümkündür. Çay güneş yanığı tedavisinde en çok kullanılan doğal tedavi seçenekleri arasındadır. Güneş yanığı için mucizevi bir bitkisel çözüm olan çay özellikle göz bölgesinde yer alan yanıklara doğrudan etki eder. İki tane poşet çayı soğuttuktan sonra gözlerinize koyabilirsiniz. Bu yöntem göz bölgesi yanıklarını geçirecektir. Ayrıca banyo esnasında da suyunuzu bir tutam çay ilave ederek yine güneş yanıklarından kısa süre içerisinde kurtulabilirsiniz.

 2) Lavanta Yağı

 Lavanta bitkisi de yine güneş yanığı için oldukça iyi bir tedavi seçeneğidir. Aynı zamanda nemlendirici özelliği olduğundan dolayı güneş yanığı tedavisinde kullanılmaktadır. Lavanta yağı sürekli olarak tercih edilmektedir. Bundan dolayı güneş yanığı tedavisinde birincil olarak tercih edebileceğiniz bir bitkisel tedavi yöntemidir.

 3) Salatalık

 Salatalık da en çok su içeren besinlerden bir tanesidir. Salatalığın aynı zamanda nemlendirici özelliği de vardır. Bundan dolayı cilt yapısına oldukça iyi gelmektedir. Cildi canlandırır ve bütünü ile temizler. Salatalık aynı zamanda cildi onarmaktadır. Güneş yanığı tedavisinde de en çok kullanılan tedavi seçenekleri arasında salatalık gelmektedir. Salatalığı yanık bölgeye sürdükten sonra etkilidir.

 4) Yulaf Ezmesi

 Güneş yanığı için kullanılan ve en çok tercih edilen doğal yöntem yulaf ezmesidir. Cildin oldukça serinlemesini sağlayan yulaf ezmesi aynı zamanda güneş yanığından doğan acı hissiyatının da azalmasını sağlar.

 Güneş Yanığına Ne İyi Gelir?

 1) Elma Sirkesi

 Elma sirkesi bitkisel tedavi denilince akla ilk gelen doğal yöntemlerden bir tanesidir. Cildin bütün pH dengesini dengeledikten sonra elma sirkesi önemli ölçüde güneş yanığı faktörlerini ortadan kaldırır. Elma sirkesi mucizevi olan doğal yöntemler arasındadır.

 2) Aloe Vera

 Cilt için en çok tercih edilen bir diğer yöntem ise aloe vera jelidir. Aloe vera jeli cilt tedavilerinde de uygulanmaktadır. Aloe vera jeli her türlü güneş yanığına iyi gelmektedir. Aynı zamanda oldukça etkili olan aloe vera jeli yanık bölgesini anında onarır. Böylece yanık bölgesinde ki acı hissiyatını da azaltmaktadır.

 3) Buz

 Buz tedavisi de yine güneş yanıkları için kullanılmaktadır. Buz tedavisi anında tercih edilmektedir. Dolayısıyla buz tedavisini güneş yanığından 10 gün sonra yapmanız uygun olacaktır.

 4) Yoğurt

 Yoğurtta aynı zamanda güneş yanığı tedavisinde uygulanmaktadır. Yoğurt güneş yanığı acısında da kullanılıyor. Yoğurt cildi bütünü ile besler ve hızlı bir şekilde onarır.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.5° / 19.5°

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim