Tarih: 23.09.2023 14:16

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Gela Japaridze, Trabzon'da Vedalaştı

Facebook Twitter Linked-in

Başkonsolos Japaridze, yeni görevi için Yunanistan'ın başkenti Atina'ya atanmıştı.

Trabzon Vali Yardımcısı Ömer Şahin, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı M. Şadan Eren, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, eski Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, eski AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi ve birçok protokol üyesi ile iş dünyası temsilcisi, Gela Japaridze'nin veda yemeğine katıldı.

Türkiye-Gürcistan Dostluğu İnşa Edildi

Gela Japaridze, Trabzon'daki görev süresince samimi yaklaşımı ve başarılı çalışmalarıyla Türkiye-Gürcistan dostluğuna önemli katkılarda bulundu. Gazeteci-yazar Ahmet Külekçi, Başkonsolos Japaridze'yi Türkiye-Gürcistan dostluğunun mimarı olarak nitelendirdi.

Külekçi, Başkonsolos Japaridze'nin sadece Trabzon'da değil, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde (Artvin, Samsun, Ordu, Sinop, Amasya) yaşayan Gürcü vatandaşlar ve Gürcü Kültür Dernekleri ile de sıcak ilişkiler kurduğunu ve sürekli iletişimde olduğunu belirtti. Aynı zamanda Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı olarak Japaridze'ye teşekkür etti ve yeni görevinde başarılar diledi.

Trabzon'un Değeri ve Önemi

Gürcistan'ın deneyimli diplomatlarından Gela Japaridze, üç yıl süren Trabzon Başkonsolosluğu görevini başarıyla tamamladı. Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi, Japaridze'ye veda yemeğinde bir plaket takdim etti ve Trabzon'un her zaman barış ve kardeşlik duygularını öne çıkaran konsoloslarına sahip çıktığını vurguladı.

Başkonsolos Japaridze, duygusal bir vedalaşma konuşması yaparak görev süresi boyunca Türkiye ve Gürcistan arasındaki kardeşlik ilişkisine katkı sağlamaya çalıştıklarını ifade etti ve Trabzon'dan güzel anılarla ayrıldığını belirtti.

Gela Japaridze'nin Atina'da yeni görevine başlamasıyla birlikte, Trabzon'un uluslararası ilişkilerdeki bu önemli köprüsünün boşluğu doldurulacak. Başkonsolos Japaridze'ye yeni görevinde başarılar dilerken, Trabzonlu vatandaşlar da onun hatıralarını özlemle anmaya devam edecekler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —