Tarih: 22.01.2023 15:53

Hafta Hafta Gebelik: 12. Hafta Gebelik Belirtileri!

Facebook Twitter Linked-in

Bebeğinizi bu hafta ultrasonda daha net ve anlaşılır şekilde görebilirsiniz. Çünkü bebeğiniz artık minik bir insan görünümüne kavuşuyor. Peki 12 haftalık bebek ne kadar büyüklüktedir?, 12 haftalık bebeğin CRL si kaç olmalıdır? İşte gebeliğin 12. haftasında bebeğinizle ilgili merak ettiğiniz detaylar…

12. haftalık gebelikte annede neler olur?

12 haftalık gebelikte göbek çıkar mı?

12. haftada artık karnınız belirmeye başladı. Bu haftadan itibaren yavaş yavaş karnınızın büyüdüğüne şahit olacaksınız. Ancak unutmayın ki aynı gebelik haftasında olan anne adaylarının dıştan bakıldığında görünümü birbirinden çok farklı olabilir. Aynı gebelik haftasında olmalarına rağmen bazı anne adaylarının karınları daha büyük, bazılarının daha küçük görünebilir. 12. haftayla birlikte, özellikle ilk hamileliğiniz değilse, gebelik kıyafetlerinizi giymeye başlamış olabilirsiniz.

12 haftalık cinsiyet öğrenilir mi?

Bebeğinizin genital organları hamileliğin 8. haftasında gelişmeye başladı ve cinsiyete dair ilk bulgular 12. haftadan sonra ortaya çıktı. Bu nedenle 12. haftada bebeğinizin üreme organı, ultrason muayenesinde belirgin bir şekilde görülemeyebilir. Ayrıca bu haftalarda bebeğinizin anne karnındaki pozisyonu, doktorun cinsiyet tahmini yapmasına izin vermeyebilir. Bu yüzden 12 haftada cinsiyet tahmini ne kadar doğru?’ sorusu için, cinsiyetin kesin bir doğruluğu olmadığı söylenebilir. 12. hafta hamilelikte bebeğinizin cinsiyetini görebilmek ve öğrenebilmek için birkaç hafta daha beklemeniz gerekebilir.

12 haftalık gebelikte bebek hissedilir mi?

12 haftalık bebeğiniz hızlı bir gelişim sürecinde olmasına rağmen karnınızda hissedeceğiniz büyüklüğe gelmiş değildir. Bebeğinizin hareketlerini henüz hissedemeyebilirsiniz. Gelecek haftalarda kilo alıp boyu uzayacak olan bebeğinizin kendini hissettirmesi, 16. haftadan sonrayı bulabilir.

Hamileler 12 haftada ne yemeli?

Bebeğiniz ve sizin için hamilelik sürecinde, ‘neyle’, ‘ne kadar’ ve ‘nasıl’ beslendiğiniz büyük önem taşıyor. Hızla büyüyen bebeğinizin, hamileliğin bu döneminde plasenta yoluyla sizin tükettiğiniz besinlerle beslendiğini unutmayın ve sağlıklı beslenme düzenine sadık kalmaya özen gösterin.

İşte sizin için 12. hafta hamilelikte sağlıklı beslenme önerileri;




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —