meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Hafta Hafta Gebelik: 22. Hafta Gebelik Belirtileri!

Hamileliğin 22. haftasında, bebeğinizle vakit geçirmenin beşinci ayını tamamlıyorsunuz. Bu haftalara hamileliğin en keyifli anları denilebilir. Belki bu günlerde hamile kalmaya iyi alışmışsınızdır.

SAĞLIK 22.01.2023 16:32:09 0
Hafta Hafta Gebelik: 22. Hafta Gebelik Belirtileri!

22. hafta hamilelikte sizde ve bebeğinizde birçok değişim yaşanır. Peki anne karnında 22 haftalık bebek gelişimi nasıl olur? 

  • Şu an bebeğinizin boyu yaklaşık 27 cm’dir. “22 haftalık hamileyim bebeğim kaç gram?” diye merak ediyorsanız cevabıyaklaşık 450 gram’dır.
  • Bebeğiniz sizi duyabiliyor, tanıyabiliyor ve sesinize tepki verebiliyor. Hatta sesinizi duymak onu rahatlatıyor ve sakinleştiriyor. Onunla sık sık konuşun ya da şarkı söyleyin. Böylece doğumdan sonra, sesinizi duyduğu anda sakinleşmesini sağlayabilirsiniz.
  • Bebeğinizin düzenli bir uyku ve uyanıklık döngüsü rutini var.
  • Nefes alıp vermeyi deniyor ama ciğerleri henüz tam anlamıyla çalışmıyor, bu yüzden doğumuna kadar ihtiyacı olan oksijeni plasentadan alacak.

Bedeninizde adım adım neler oluyor?

  • C Vitamini hala dengeli hamilelik diyetinizin önemli bir içeriği. Bebeğinizin kemikleri, dişleri, kasları ve cildi için gereken kolajen oluşumunda önemli rol taşıyor.
  • Hamileliğiniz boyunca vücudunuzun her zaman fazladan sıvıya ihtiyacı olacak. Bu ihtiyaç vücudunuzun kan yoğunluğunu arttırmak, fetüsün kolay dolaşımını sağlamak ve amniyotik sıvının ideal değerlere sahip olmasını sağlamak için oluşuyor. Bu süreç boyunca günde en az iki litre su içmeniz gerekiyor. Eğer bu tüketim miktarı gece tuvalet ihtiyacınızı arttırıyorsa, sıvı tüketiminizi günün daha erken saatlerine kaydırabilirsiniz.
  • Cildiniz hamilelik hormonlarından etkileniyor. Bu bazı kadınların cildinde tıkalı gözeneklere ve sivilcelere neden olur. Cildinizdeki sivilcelere sıkarak veya dokunarak müdahale ettiğinizde de daha çok artar. Doktorunuzun önereceği doğal cilt bakım ürünleriyle cildinizi düzenli olarak temizleyerek bu sorunu hafifletebilirsiniz.
  • Vücudunuzun şekli değişiyor; haftalar geçtikçe cildiniz esniyor ve artık eskisinden daha hassas. Bu dönemde cildinizin kuruluğunu ve tahriş olmasını önlemek için düzenli olarak nemlendirici kremler kullanabilirsiniz.
  • Güneş ışınlarından uzak durun veya dışarı çıkmadan önce mutlaka yüksek koruma sağlayan güneş kremleri kullanın. Seçtiğiniz sabun, parfüm ya da deterjan tarzı ürünlerin doğal olmasına dikkat edin.
  • Kıyafet seçerken keten ya da pamuk gibi doğal kumaşlar tercih edin.

22 haftalık hamilelik kaç aylık olur?

9 ay 10 günlük hamilelik süreci 40 haftaya denk gelir. Doğumun olacağı zamanı daha iyi belirlemek için doktorlar, hamileliği ay olarak değil hafta olarak takip etmeyi tercih eder. Doktoruyla hafta takibi yapan bazı hamile adayları, aynı zamanda hangi ay içinde olduğunu da merak edebilir. Hamilelik hesaplamasına göre, 22. haftada gebeliğin 5. ayında olunur. Hamilelikte 22. haftanın bitimiyle 5. ay da bitmiş olur.

Peki 6 aylık gebelik kaç haftalıktır? Hamilelik hesaplamasında 23-27 haftalar arası, gebelikte 6. ayı ifade eder. 6 aylık gebelik, hamileliğin 23. haftasında başlar ve 27. haftasının sonunda biter.

22 haftalık bebek anne karnında neler yapar?

Küçük bir insan görüntüsüne kavuşan 22 haftalık bebek anne karnında pek çok hareket yapabilir. El, kol ve bacaklarını hareket ettirebilir. Kollarını ve bacaklarını oynatır. Kavraması giderek güçlendiği için rahimde bazen göbek bağını sıkıca tutabilir.

Bükülmek, dönmek ve hatta ara sıra takla atmak için rahmin içinde bolca yeri vardır. Bu yüzden de minik vücudunu rahatlıkla döndürebilir, gerinir, yer değiştirir. Yüz mimikleri yapar, yüzündeki gülümsemesi, ağzını açıp kapatması ultrasonla görülebilir. 22 haftalık bebek anne karnında hareket etmesinin yanı sıra uyur. Yeni doğmuş bir bebek gibi günün belli zaman dilimlerini uyuyarak geçirir.

22 haftalık bebek tekme atar mı?

Evet, 22 haftalık bebek anne karnında bacaklarıyla minik tekmeler atar. Bebekler bu haftalarda oldukça hareketlidir. İskelet sistemi kıkırdaktan kemik yapıya dönüşmeye başladığı için 22 haftalık bebeğin hareketleri giderek güçlenir. Vücudunu ve başını hareket ettirdiği gibi minik bacaklarıyla da gün içinde pek çok hareket yapar.

Bebeğin hareketleri anne adayı tarafından kelebek kanadının çırpışı, yaprak kıpırtısı, seyirme, hafif kayma şeklinde hissedileceği gibi mini tekme olarak da hissedilebilir. Bu hareketler henüz anne adayı tarafından her gün olmasa da haftalar ilerledikçe daha düzenli şekilde fark edilebilir.  

22 haftalık bebek hareketleri nerede hissedilir?

Hamileliğin 22. haftasında anne adayının karnı, artık dışarıdan fark edilecek büyüklüktedir. Bebeğin haftalar ilerledikçe kilo ve boyunun artması, 5. ayın sonunda anne karnının iyice belirginleşmesine neden olur. Bebeğin içinde büyümesini sürdürdüğü rahim 22 haftalık gebelikte, göbek deliğinin hizasına iyice yükselir. Çoğu anne adayı bu haftada bebeğini göbeğinin orta bölgesi ile birkaç parmak üzerinde rahatlıkla hissedebilir.

22 haftalık gebelikte bulantı neden olur?

Gebelikte mide bulantısı, anne adaylarının büyük kısmında görülen şikayetlerden biridir. Gebeliğin başlamasıyla birlikte anne adayının vücudunda hızla değişim gösteren hormonlara bağlı olarak ortaya çıkan mide bulantısı, koku hassasiyeti nedeniyle de oluşabilir.

Genellikle hamileliğin 4-8. haftaları arasında görülen, 16. haftadan itibaren azalmaya başlayan mide bulantılarını, bazı anne adayları 22. haftada da hissedebilir. Bu haftalarda yukarıya doğru çıkan rahim, mideye basınç yapabilir.  Bu basınçla birlikte mide asidi de yemek borusundan yukarı doğru çıkar. Bu değişim 22 haftalık gebelikte bulantının oluşmasına neden olabilir.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

30.3° / 21.9°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin