Tarih: 22.01.2023 16:36

Hafta Hafta Gebelik: 23. Hafta Gebelik Belirtileri!

Facebook Twitter Linked-in

Artık bebeğinize sevdiğiniz şarkıları ve ninnileri söyleyebilirsiniz. Sevginizi daha çok hissettirip aranızdaki bağı artırmanın tam zamanı. 23. hafta hamilelikte fırsat buldukça konuşup karnınızı okşayarak bebeğinize şimdiden sevginizi hissettirin. Belki zamanla bu bir iletişime dönüşür ve sevginize karşılık minik hareketlerle karşılık alabilirsiniz.

23 haftalık gebelikte bebek gelişimi nasıl olur?

Bedeninizde adım adım neler oluyor?

23 haftalık gebelik kaç aylık oluyor?

Hamilelikte 23 haftaya girildiğinde yeni bir aya yani 6. aya başlanmış olunur. Hamilelik hesaplamasına göre 23-27 haftalar arası gebelik, 6 aya denk gelir. Dolayısıyla “6 aylık gebelik kaç haftalıktır?” sorusunun cevabı 23 ila 27. haftalar arasını kapsar. Bazı anne adayları “23 hafta 4 günlük gebelik kaç aylıktır?” diye merak edebilir. Bu sorunun cevabı da yine 6. aydır.

Anne karnında 23 haftalık bebek nasıl görünür?

Anne karnındaki 23 haftalık bebek, minik bir insan görünümündedir. Cildi buruşuktur. Başı ve vücudu arasındaki oran normale iyice yakınlaşmaktadır. Anne karnında 23 haftalık bebek ultrason görüntülerinde bacaklarını karnına çekmiş durumda görülebilir. Hatta bebeğin suratındaki gülümseme, kaş çatma veya ağzını açma gibi ifade ve yüz hareketleri de fark edilebilir. Ayaklarıyla tekmeler atar, ellerini, başını ve kollarını hareket ettir, minik parmaklarıyla yüzünü ve göbek kordonunu tutar. Yani 23 haftalık bebek anne karnında hareketli günler geçirmeyi sürdürür.

23 haftalık gebelikte kaç kilo alınmalı?

Uzmanlara göre hamilelik boyunca toplam kilo alımı ortalama 11-16 kilo aralığında olmalıdır. Kilo alımı her kadında farklılık gösterse de, 23 haftalık gebelikte anne adaylarının aldığı ortalama toplam kilonun 5-7 kilogram arasında olması beklenir. Bundan sonraki süreçte her hafta en fazla 400-500 gram alınmasını öneren uzmanlar, gebeliğin 6. ayında yaklaşık 1,5-2 kilogramlık artışı normal kabul eder.

23 haftada sancı olur mu?

Hamileliğin 23. haftasında anne adayları birden ve nedensiz bir şekilde düzensiz ağrısız sancı ve kasılmalar yaşayabilir. Braxton Hicks sancıları olarak bilinen yalancı doğum sancıları, hamileliğin bu haftalarında hissedilebilir. Bu kasılmalar rahim kaslarının doğuma yaptığı hazırlıktan kaynaklanır. Gebeliğin haftaları ilerledikçe anne adayının vücudu, kendini doğuma hazırlar.

Braxton Hicks sancıları, bir anlamda doğum sırasında olması gereken düzenli ve daha şiddetli sancılar için ön prova niteliğindedir. Tehlikeli olmayan ve doktorlar tarafından normal kabul edilen bu sancılar sırasında pozisyon değiştirmek ve dinlenmek iyi gelebilir. Kasılmalar düzenli hale gelirse ve gücü giderek artarsa, karın ağrısı ya da vajinal kanama gibi şikayetler ile birlikte olursa, erken doğum belirtisi olabileceği için doktora hemen başvurmak gerekir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —