meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Hafta Hafta Gebelik: 24. Hafta Gebelik Belirtileri!

Sindirim, solunum ve sinir sistemi tam gelişmiş olan 24 haftalık bebeğiniz yeni bir döneme merhaba diyor. Uzmanlara göre, öğrenmenin yanı sıra duygusal ve bilişsel faaliyetler, hamileliğin 24. haftasında anne karnında başlar. Bebeğiniz art

SAĞLIK 22.01.2023 16:54:48 0
Hafta Hafta Gebelik: 24. Hafta Gebelik Belirtileri!

24. haftadan itibaren bebeğinizin algıları iyice gelişiyor. Yeni bir dönüm noktası olan bu gelişmeyle birlikte, özellikle kendinizi ve dolaylı olarak bebeğinizi iyi hissettirmeniz çok önemli. Çünkü sizin korku, stres ya da mutluluk gibi his ve duygu durumlarınız, plasenta yoluyla bebeğinize de yansıyacak. Bu yüzden size iyi gelecek ve mutluluk verecek ne varsa, artık önceliğiniz olsun. Sağlığınıza özen gösterip stresten uzak durarak, hem kendinizin hem de şimdiden karnınızdaki bebeğinizin, mutlu ve keyifli hissetmesini sağlayabilirsiniz.

Gebelikte 24 haftada neler oluyor?

  • Bebeğiniz şu an yaklaşık 30 cm boyunda ve 600 gr ağırlığında. Gözünüzde canlanması için bunun yaklaşık bir mısır koçanı büyüklüğünde olduğunu söyleyebiliriz.
  • Artık tam olarak küçük bir bebek gibi görünüyor; oranları doğru, yüzü tüm detaylarıyla oluştu.
  • Bebeğinizin ciğerlerinin içindeki baloncuklar ve damarlar gelişmeye devam ediyor. Fakat bebeğiniz bu hafta doğsa, ciğerleri suni destek ile çalışmaya başlayabilecek kadar hazır.

Bedeninizde adım adım neler oluyor?

  • Karnınız gittikçe büyüyor ve bu sırt ağrılarına neden oluyor.
  • Eklem yerlerinizi rahatlatmak için düz ve rahat ayakkabılar seçmeye dikkat edin. Her fırsatta bacaklarınızı uzatarak dinlenin.
  • Bu aşamadaki hormon dengesizliğiniz size duygusal dengesizlik olarak yansıyor. Heyecan, endişe, korku veya benzeri duygular içinde kayboluyor olabilirsiniz. Eğer bunlarla baş edemiyorsanız endişelerinizi bir yakınınızla paylaşabilir, bebek sahibi olan arkadaşlarınıza danışabilirsiniz. Daha tecrübeli anneler ile iletişim kurmak sizi rahatlatacaktır.
  • Geçtiğiniz birkaç hafta içerisinde, rahminiz göbek deliğinizin üstüne doğru ilerledi ve artık bir futbol topu büyüklüğünde.
  • Birçok kadının bu hafta ile 28. hafta arası glikoz değerleri ölçülür. Bu GCT olarak bilinen test, kan şekerini ölçüp şeker hastalığının olup olmadığını kontrol etmek amaçlıdır. Diyabet tedavi edilmediği takdirde bebeğin fazla büyümesine neden olur ve bu da vajinal doğumu zorlaştırabilir. Hatta sezaryen doğuma dahi neden olabilir. Bu nedenle bu değerlerin ölçülmesi ekstra önem taşır.

24 haftalık gebelikte bebek hareketleri nasıl olur?

24 haftalık gebelikte bebek hareketleri daha güçlü ve hissedilir hale gelir. Bebeğin kemik ve kas dokusunun gelişmesi, yaptığı hareketlerin anne adayı tarafından daha çok fark edilmesini sağlar.

24 haftalık bebek anne karnında minik tekmeler attığı gibi vücudunu sağa sola doğru döndürür, el ve bacaklarını büker, oynatır.  Parmaklarıyla yüzüne dokunur, gelişen kavrama yeteneği sayesinde göbek kordonunu bile tutar. Anne karnında aktif bir dönem geçiren bebeğin bu hareketlerini, anne adayının dışında karnına dokunanlar da artık bu haftadan sonra hissetmeye başlayabilir.

24 haftalık bebek nerede olur?

Gebeliğin 24. haftasında rahim, göbek deliğinin üstüne doğru ilerlemeye devam eder. Yaklaşık bir futbol topu büyüklüğüne ulaşmış olan rahmin içindeki 24 haftalık bebek, annenin göbek deliğinin 4-5 cm üzerine kadar çıkmış olabilir.

6 aylık gebelik kaç haftalık olur?

Hamilelik 9 aylık bir süreci kapsar. Bir ayın dört haftadan fazla olması nedeniyle jinekologlar hamilelik hesabının ay ile değil, hafta ile yapılmasını tavsiye eder. Ancak bazı aileler bebeğinin gelişimini, ay olarak da takip etmek isteyebilir. Buna göre 6 aylık gebelik 23. haftada başlar, 27. haftanın sonunda biter.

Hamileliğin 24. haftası, 6 aylık gebeliğin içinde yer alır. 24 hafta 1 günlük gebelik kaç aylıktır? diye soran anne adayları da 6 aylık hamilelik yaşıyor demektir.

24 haftalık gebelikte anne kaç kilo almalı?

Anne adaylarının sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmeleri için kilo alımını takip etmeleri önem taşır. Kilo alımı haftalık veya aylık olarak takip edilebilir. Doktorlar ilk 3 ayda toplam 1 kilo alınmasını, 3 ay sonrasında ise ayda 1,5 kilo alınmasını normal kabul eder. Buna göre 24 haftalık gebelikte anne adayının ortalama 6-7 kilo alması beklenir.  Bunun çok altında ya da üzerinde kilo alımı halinde doktora danışılması gerekir.

24 haftada sancı olur mu?

Hamilelikte ikinci trimesterin bu haftalarında anne adayları karın ağrısı, adet sancısı benzeri ani kasılmalar yaşayabilir. Rahim, doğum sancılarına ve doğuma hazırlık olması için kas kitlesine egzersiz yaptırır. Braxton Hicks sancıları olarak bilinen yalancı doğum sancıları, ara ara gelen ağrısız kasılmalardır. Bu sancıların sebebi, rahmin kendini bir anlamda doğuma hazırlamasıdır.

Hamileliğin 24. haftasından sonra yoğunlaşan bu sancılar, doğum sancılarına göre düşük şiddetli, düşük ağrılıdır. Düzensiz şekilde olan kasılmaların şiddetinin artması, sık aralıklarla gelmesi ve düzenli hissedilmesi halinde doktora başvurmak gerekir.

24 haftalık gebelikte kasık ağrısı normal mi?

Kasık ağrıları, hamileliğin ilk haftalarında olduğu gibi 24. haftada da görülebilir. Bebeğin büyüyüp alt karna ve kasıklara baskı yapmaya başlaması, anne adaylarının kasıklarda ağrı yaşamasına neden olabilir. 24 haftalık gebelikte kasık ağrısı normal kabul edilse de, sıklaşması ve şiddetinin artması halinde doktora danışılmasında fayda vardır. Özellikle ağrıyla beraber başka ağrı ve şikayetler de olursa vakit kaybetmeden doktora danışılması gerekir.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

30.3° / 21.9°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin