Tarih: 22.01.2023 17:01

Hafta Hafta Gebelik: 26. Hafta Gebelik Belirtileri!

Facebook Twitter Linked-in

26 haftalık bebeğin anne karnında gelişimi ne durumdadır?

26 haftalık gebelik kaç aylıktır?

26. haftasındaki anne adayı, hamileliğinin 6. ayında demektir. 26 haftalık gebelikte, hamileliğin ikinci 3 ayının bitmesi yakındır. 26 hafta 4 günlük gebelik kaç aylık oluyor? diye merak eden anne adayları da gebeliğinin 6. ayındadır.

7 aylık gebelik kaç hafta oluyor?

Doktorlar hamileliği ay olarak değil hafta olarak takip etmeyi tercih eder. Hamilelik hesaplamasına göre 7 aylık gebelik 28-31 haftalar arasına denk gelir. 28’inci haftada başlayan hamileliğin 7. ayı, 31’inci haftanın sonunda bitmiş olur.

26 haftalık doğan bebek yaşar mı?

Hamilelik 40 hafta üzerinden hesaplanır. 37 haftadan önce doğum olması halinde, bu erken doğum sayılır. Prematüre bebekler üzerinde yapılan gözlemlere göre, bebeklerin doğum haftaları ne kadar ileri ise yaşama şansları da o kadar yüksek olur.  Ayrıca bebeklerin doğum kiloları da yaşama şanslarını etkileyebilir.  

Erken doğumla dünyaya gelen prematüre bebeklerin organları tam olarak gelişimlerini tamamlamadığı gibi akciğerleri hala olgunlaşmamıştır. Bu nedenle de dünyaya geldiğinde fonksiyonları yetersiz kalan prematüre bebekler, yeni doğan yoğun bakım ünitesinde özel bakıma ihtiyaç duyar. 

26 haftalık doğan bebek yaşayabilir. 26-27. haftalardan itibaren bebeklerin yaşama şansları giderek artar.  Prematüre bebeğin doğduğu ilk dakikadan itibaren doğru şekilde destek verilmesi, bebeğin yaşama şansını da artırır. Kendi başına nefes alabilecek zamana kadar bebeği hayatta tutacak önlemler alınıp yaşam desteği sağlanması oldukça önemlidir.

Hamileliğin 26. haftasında anne adayı neler yaşar?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —