Hafta Hafta Gebelik: 26. Hafta Gebelik Belirtileri!

Bebeğinizi kucağınıza aldığınız bu harika günde, siz ve bebeğiniz bir doğum belgesi alacaksınız. Bu belgede bebeğinize ait küçük bir ayak izi görebilirsiniz. Bu benzersiz ayak izleri, bebeğinizin ayak izinden yapılmıştır. Ayak, hami

Hafta Hafta Gebelik: 26. Hafta Gebelik Belirtileri!

26 haftalık bebeğin anne karnında gelişimi ne durumdadır?

  • 26 haftalık gebelik sürecinde bebeğiniz gelişimini sürdürüyor. Şu an bebeğinizin boyu 36 cm. 26 haftalık bebek kaç kilo olmalı? diye merak ediyor olabilirsiniz. 26 haftalık bebek ağırlığı 670 gram civarındadır. Bu boy ve kiloyla bebeğiniz bir su kabağı büyüklüğüne ulaştı.
  • Omurgası gittikçe güçleniyor.
  • Ciğerleri gelişiyor, dışarıda da nefes almaya hazırlanıyor.
  • Akciğerlerinde damar yapıları ve hava kesecikleri hızlı bir şekilde oluşmaya başladı.
  • Akciğerlerini soluk alıp verirken açık tutan ve solunuma yardımcı olan surfaktan üretimi de başlamış durumda.

26 haftalık gebelik kaç aylıktır?

26. haftasındaki anne adayı, hamileliğinin 6. ayında demektir. 26 haftalık gebelikte, hamileliğin ikinci 3 ayının bitmesi yakındır. 26 hafta 4 günlük gebelik kaç aylık oluyor? diye merak eden anne adayları da gebeliğinin 6. ayındadır.

7 aylık gebelik kaç hafta oluyor?

Doktorlar hamileliği ay olarak değil hafta olarak takip etmeyi tercih eder. Hamilelik hesaplamasına göre 7 aylık gebelik 28-31 haftalar arasına denk gelir. 28’inci haftada başlayan hamileliğin 7. ayı, 31’inci haftanın sonunda bitmiş olur.

26 haftalık doğan bebek yaşar mı?

Hamilelik 40 hafta üzerinden hesaplanır. 37 haftadan önce doğum olması halinde, bu erken doğum sayılır. Prematüre bebekler üzerinde yapılan gözlemlere göre, bebeklerin doğum haftaları ne kadar ileri ise yaşama şansları da o kadar yüksek olur.  Ayrıca bebeklerin doğum kiloları da yaşama şanslarını etkileyebilir.  

Erken doğumla dünyaya gelen prematüre bebeklerin organları tam olarak gelişimlerini tamamlamadığı gibi akciğerleri hala olgunlaşmamıştır. Bu nedenle de dünyaya geldiğinde fonksiyonları yetersiz kalan prematüre bebekler, yeni doğan yoğun bakım ünitesinde özel bakıma ihtiyaç duyar. 

26 haftalık doğan bebek yaşayabilir. 26-27. haftalardan itibaren bebeklerin yaşama şansları giderek artar.  Prematüre bebeğin doğduğu ilk dakikadan itibaren doğru şekilde destek verilmesi, bebeğin yaşama şansını da artırır. Kendi başına nefes alabilecek zamana kadar bebeği hayatta tutacak önlemler alınıp yaşam desteği sağlanması oldukça önemlidir.

Hamileliğin 26. haftasında anne adayı neler yaşar?

  • Hamileliğinizin bu zamanlarında tansiyonunuz biraz yüksek olabilir. Preeklampsi yüksek tansiyondan kaynaklanan bir durumdur ve çoğunlukla 37. haftada görülür. Fakat daha erken de belirebilir. Bu nedenle semptomlarını bilmenizde fayda var:
  • Eğer yüzünüzde ve gözlerinizde, eklem yerlerinizde ve ayaklarınızda aşırı şişlik görüyorsanız   doktorunuzu aramanızı öneririz.Bunun yanı sıra daha şiddetli Preeklampsi ile birlikte farklı semptomlar da yaşıyor olabilirsiniz.
  • Eğer başınız yoğun ve sürekli bir şekilde ağrıyorsa, çift veya bulanık görmek gibi sorunlarınız varsa, karın bölgenizde gerginlik veya ağrı hissediyorsanız veya istifra ediyorsanız doktorunuza hemen bildiriniz.
  • Hamileliğinizin bu zamanlarında ne kadar aktif olursanız, değişen vücudunuza adapte olmanız, doğum esnasında ihtiyacınız olacak güce kavuşmanız, eski kilonuza dönmeniz daha kolay olur.
  • Bu anlamda vücudunuzun limitleri içerisinde sağlıklı ve güvenli egzersizler yapmanız önemlidir.
  • Günlük basit egzersizler, yürümek, yüzmek ya da suda yapılan sporlar sizi iyi hissettirebilir. Fakat eğer grup içerisinde spor yapıyorsanız, eğitmeninize hamile olduğunuzu söylemeyi ihmal etmeyin. Yaptığınız egzersizin güvenilir olduğundan emin değilseniz doktorunuza danışın.