Tarih: 22.01.2023 17:18

Hafta Hafta Gebelik: 30. Hafta Gebelik Belirtileri!

Facebook Twitter Linked-in

Merak etmeyin bu gayet normal ve sağlıklı bir durum. Miniğiniz büyüyor ve hıçkırması da bunun bir işareti. Karnınızın art arda sanki kalp atışı gibi ritmik olarak atması, bebeğinizin bir nevi ilk solunum hareketlerini oluşturuyor. Doğum sonrasında başlayacak olan solunum için bebeğinizin diyaframı hazırlık yapıyor. Hıçkırık ile bebeğinizin ciğerleri ve solunum kaslarının yanı sıra emme refleksi de gelişiyor. Buna alışsanız iyi olur, çünkü hamileliğinizle ilgili tatlı anılardan biri olacak bu minik hıçkırıkları, önümüzdeki haftalarda da hissetmeye devam edeceksiniz.

30 haftalık bebekte neler olur?

30 haftalık gebelikte annede neler olur?

30 hafta kaç aylık gebeliktir?

Bazı ayların dört haftadan fazla olması nedeniyle doğum haftasının tam tespitini yapmak için doktorlar hamileliği ay olarak değil hafta olarak takip eder. Hamilelik hesaplamasına göre 30. hafta, 7 aylık hamileliğe denk gelir. 28-31 haftalar arası gebeliğin 7. ayıdır. Buna göre hamileliğin 7. ayı, 28. haftada başlar ve 31. haftanın sonunda biter.

30 haftalık bebeğin 2 kilo olması normal midir?

Hamilelikte haftalar ilerledikçe, bebeğin kilosunda da artış görülür. Genellikle 29. haftada 1 kilonun üzerine çıkan anne karnındaki bebek, 30. haftadan sonra daha fazla kilo olmaya başlayabilir. Her bebeğin aldığı kilo miktarı farklılık gösterse de genelde 30 haftalık bebeğin kilosu yaklaşık 1,3 kilogramdır. Bebeğin 2 kiloya ulaşması, 33-34. haftadan sonrasını bulabilir. 30 haftalık bebeğin 2 kiloya ulaşmasının nedenleri hakkında detaylı bilgi almak için doktora danışılabilir.

Bebekler 30 haftadan sonra kaç kilo alır?

Anne karnındaki her bebeğin aldığı kilo miktarı farklılık gösterebilir. 30. haftada 1,3 kilogram olan bebeğin kilosu ortalama olarak 31. haftada 1,45 kilogram, 32. haftada 1,6 kilogram, 33. haftada 1,85 kilogram, 34. haftada ise 2 kilogramın biraz üzerinde olur.

Anne karnındaki bebek yaklaşık olarak 35. haftada 2,5 kilograma, 36. haftada 2,7 kilograma, 37. haftada 2,8 kilograma, 38. haftada 2,9 kilograma, 39. haftada 3,4 kilograma, 40. haftada ise 3,5 kilograma ulaşır.

Sağlıklı doğan bebeklerin doğum kilosu 2,5 ila 4 kilogram aralığında değişir. Ancak tüm bebeklerin anne karnında aynı gelişimi göstermemesi nedeniyle kilosunun da farklı olacağı unutulmamalıdır. Haftalar içinde alınan ve doğumda erişilen kilo miktarı, bebekten bebeğe hatta cinsiyete göre değişebilir.

30 haftalık gebelikte kasık ağrısı olur mu?

30 haftalık gebelikte rahim, göbek deliğinin 3-4 parmak üzerine kadar çıkabilir. Bebeğin kilo ve boyunun da artmasıyla birlikte anne adayı, bel ve sırt ağrılarının yanı sıra kasık ağrısı da yaşayabilir. Doktorlar, gebeliğin 30. haftasında bebeğin büyüyüp alt karına ve kasıklara baskı yapması nedeniyle kasıklarda ağrı oluşmasını normal kabul eder. Ancak ağrıyla beraber başka şikayetler oluşursa doktora danışılması gerekir.

30 haftalık gebelikte cinsel ilişkiye girilir mi?

Hamilelik sürecinde bazı çiftler, cinsel ilişki konusunda çekingen olabilir. 30 haftalık gebelikte anne adayının cinselliğe engel tıbbi bir durumu yoksa ve doktor onaylıyorsa, çiftler özel yaşamına devam edebilir.

30 haftalık bebek yaşar mı?

Hamilelik süreci 40 haftadan oluşur. Doğumun 37. haftadan önce a gerçekleşmesine, erken doğum yani prematüre doğum denir. 30 haftalık gebelikte doğum gerçekleşirse, bebek bir süre yoğun bakım ünitesinde özel bakıma ihtiyaç duyar. Uzman doktorların kontrolünde yapılan tıbbi bakım ve kuvöz desteğiyle, 30 haftalık bebek yaşayabilir. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —