meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Hafta Hafta Gebelik: 31. Hafta Gebelik Belirtileri!

Haftalar hızla yaklaşıyor ve teslim tarihi yaklaşıyor. Ufaklığınızla bir araya geleceğiniz bu özel güne kendinizi ne kadar hazır hissediyorsunuz?

SAĞLIK 22.01.2023 17:22:00 0
Hafta Hafta Gebelik: 31. Hafta Gebelik Belirtileri!

Hamileliğin 31. haftası, bu hazırlığa başlamak için ideal bir zaman. Son haftalara doğru aklınızdaki soru işaretlerini ortadan kaldırarak, doğuma ruhen hazırlanabilirsiniz.

Doğuma pozitif duygularla hazırlanmaya öncelikle bir doğum planı yaparak başlayabilirsiniz. Doğum ve doğum sırasında olmasını istediklerinizi düşünün ve netleştirin. Ayrıca doğum yapacağınız hastaneyi şimdiden ziyaret etmeniz doğum süreciyle ilgili sizi rahatlatabilir. Aklınızdaki tüm soru işaretlerini doğum yapacağınız hastanedeki kadın doğum hemşireleriyle ve kadın doğum doktorunuzla paylaşmanız, sizin doğuma ruhen hazırlanmanızı kolaylaştırabilir. Hatta hastane odasını görmeniz, doğumun olacağı güne ait yapılacak rutin işlemleri öğrenmeniz, emzirme ve bebek malzemeleriyle ilgili bilgiler edinmeniz, kaygılarınızı azaltacağı gibi size güven de verecektir.

31 haftada bebek nasıl görünür?

31 haftalık gebelik, hamileliğin 7. ayına denk gelir. Hamileliğin 7. ayı, 28. haftada başlar ve 31. haftanın sonunda biter. Yani siz de bu haftayla birlikte 7. ayınızı bitirip gebeliğinizin 8. ayınıza adım atacaksınız.

  • Şu an bebeğinizin boyu yaklaşık 41 cm ve ağırlığı 1,45 kg. Bir Hindistan cevizi büyüklüğüne ulaşan bebeğiniz hala kilo alıyor ama boyunun uzaması biraz yavaşladı.
  • Bebeğinizin görüntüsü minik bir insan formatında. Başı ve gövdesi artık birbiriyle daha orantılı. Yüzü netleşiyor ve görünüşü yenidoğan bir bebeğe artık daha çok benziyor.
  • Bebeğinizin cilt yüzeyindeki Lanugo isimli ince tüyler kayboluyor. Beyaz kremsi yapısıyla bebeğin ilk koruma kalkanı olan, bağışıklık sistemini güçlendirici Verniks Kazeoza tabakası da cildinin üzerinde iyice kalınlaştı.
  • Rahminizdeki sıvı miktarı artıyor. Bebeğiniz doğana kadar bu amniyotik sıvıyı içine çekmeye ve yutmaya devam edecek. Ve idrar olarak vücudundan atacak.
  • Bebeğinizin göz pigmentleri gelişiyor. Ama gözlerinin gerçek rengine ulaşması doğumdan sonraki aylarda olacak.
  • 31 haftalık bebeğinizin üreme sistemi de gelişiyor. Bebeğiniz kız ise bu haftayla birlikte iç genital organı son şeklini alır ve klitoris iyice belirginleşir. Bebeğiniz erkek ise testisleri erbezlerinin yanına doğru harekete geçer.

31 haftalık bebek neden hareket etmez?

Anne karnındaki 31 haftalık bebek, rahimdeki alanı eski haftalara göre biraz daralsa da yine gününü hareketli geçirir. Her bebeğin uyuduğu ve uyanık kaldığı zaman dilimleri farklılık gösterir.  Uyanık olduğu zamanlarda hareketlerine devam ederken, uyuduğu zamanlarda hareketsiz kalır. Siz de gün içinde bazı zaman dilimlerinde bebeğinizin hiç hareket etmediğini hissedebilirsiniz. Bebeğinizin gece ve gündüz 20 ila 40 dakikalar arasında değişen kısa uyku dönemleri olur. İşte uyuduğu bu zaman dilimlerinde bebeğinizin hareket etmemesi normaldir.

Bebeğin hareketsiz olması, uyku dışında başka sebeplerle de olabilir. Bebeğin hareketli olması onun sağlıklı olduğunun bir işaretidir. Anne adaylarının bebek hareketleri ile bebek sağlığı arasındaki ilişkiyi akılda tutarak, karnının içindeki hareketliliği özellikle takipte olması bu nedenle önemlidir.

Bebeğin 2 saat içinde anne karnındaki hareket sayısı en az 10 olmalıdır.  Bebeğinizin hareketini her zamanki sıklığının dışında hissetmediyseniz, ilk yapmanız gereken hareketlerini saymaktır. Bunun için öncelikle bir şeyler yiyerek, sakin bir odada uzanıp dinlenin. Bebeğinizin kaç kez hareket ettiğini takip edip sayınEğer bebeğiniz karnınızda uzun süre hareket etmediyse, genel sağlık durumunun takibini yapmak için doktorunuza başvurmalısınız.

31 haftalık bebek hangi pozisyondadır?

Hamileliğin 31. haftasında bebek, anne karnında bacaklarını göğsüne çekmiş klasik fetal pozisyonunda durur. Bu pozisyondaki bebek, doğuma yaklaştıkça anne karnındaki duruşunu yavaş yavaş baş aşağıya doğru değiştirir. Sizin de bebeğiniz bu haftalardan itibaren makat pozisyonundan baş pozisyonuna dönmeye başlamış olabilir. Henüz baş aşağıya dönmediyse de önümüzdeki haftalarda pozisyonunu değiştirme ihtimali yüksektir.

31 haftalık doğan bebek yaşar mı?

Doğumun 24-36 haftalar arasında olması, erken doğum olarak adlandırılır. Bebeklerin doğumun son 3 ayında erken doğmaları halinde yaşama şansı genelde yüksektir. 31 haftalık doğan bebek de yaşayabilir. 31 haftalık doğan bebeğin akciğerlerinde küçük hava yollarının çoğu yerini almış olur. Aynı zamanda küçük hava keseciklerinin sayısı da artmıştır. Bu hava keseciklerinin içindeki yüzey basıncını azaltan surfaktan maddesi de oluşmaya devam eder. Tüm bu gelişmeler 31 haftada erken doğan bebeğin tıbbi yardımla yaşamasına imkan verir.  Böyle bir durumda bebeği hayatta tutacak önlemler alınıp yaşam desteği sağlanması önem taşır.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.5° / 19.5°

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim