Tarih: 22.01.2023 17:28

Hafta Hafta Gebelik: 32. Hafta Gebelik Belirtileri!

Facebook Twitter Linked-in

Doktorlar bebeğin baş aşağıya durmasıyla doğum arasında bir bağlantı olmadığını vurgular. Bu nedenle endişe etmeyin, bu değişim bir erken doğum belirtisi değildir.  

Ayrıca kadın doğum doktorunuz bu haftaya kadar sizi ayda bir muayeneye çağırırken, bu haftadan itibaren 2 haftada bir kontrol için sizi görmek isteyebilir. Bunu, doğumun yaklaşmasından dolayı doğum öncesindeki yakın takip olarak düşünebilirsiniz.

Anne karnında 32 haftalık bebek gelişimi ne durumdadır?

Bebeğiniz adım adım büyüyor ve gelişmeye devam ediyor. Hamileliğin 32. haftasında bebeğinizin durumu ile ilgili yaşananlar aşağıdaki gibidir;

32 haftalık gebelik kaç aylıktır?

40 hafta yani 9 aylık hamilelik sürecinde mutlu sona yaklaşıyorsunuz. Hamileliğinizin 32. haftası da bu anlamda önemli bir hafta. Çünkü 32 haftalık hamileyseniz, gebeliğinizin 8. ayına adım atmışsınız demektir. 32 hafta 4 günlük gebelik kaç aylıktır? ya da 32 hafta 2 günlük bebek kaç aylık olur? diye merak anne adayları da hamileliğinin 8. ayındadır.  

8 aylık bebek kaç haftalık olur?

Bazı anne adayları 8. ayın hangi haftaları kapsadığını öğrenmek ister. Hamileliğin 8. ayı, anne karnındaki bebeğin 32. haftasında başlar ve 35. haftanın sonunda biter. Hamileliğin son ayı olan 9. ay ise, 36. hafta ila 40. haftalar arasını kapsar.

32 haftalık bebeğin 2 kilo olması normal midir?

Hamilelikte haftalar ilerledikçe bebeğin kilosunda da artış görülür. Her bebeğin aldığı kilo miktarı farklılık gösterse de 32 haftalık bebeğin kilosu yaklaşık 1,6 kilogramdır. Bebeğin 2 kiloya ulaşması genelde 33-34. haftadan sonrasını bulur. Bazı bebeklerin kilosu haftasına göre daha fazla olabilir. Bunun birkaç farklı sebebi vardır. 32 haftalık bebeğin 2 kiloya ulaşmasının nedenleriyle ilgili doktora danışılmalıdır.

8 aylık bebek anne karnında nasıl durur?

8 aylık bebek anne karnında, doğum pozisyonu olan bacakları yukarıda başı aşağıda olacak şekilde durur. Bebeğin hamileliğin 8. ayındaki duruşu, bacakları kalça ve dizlerden bükük, ayakları ve elleri çapraz şekildedir. Genellikle rahim içinde sol yanına yaslanmıştır. Boynu öne doğrudur ve çenesi göğsüne değer. Bu pozisyon bebeğin giderek daralan alanında en rahat hareket edeceği duruştur. Göbek kordonunun sıkışmasını önleyen bu duruş, bebeğin doğum kanalına rahat şekilde girmesi için de oldukça uygundur. Bu pozisyonunun bir diğer avantajı, doğum başladığında şiddetli rahim kasılmalarının bebeğin vücuduna eşit şekilde yayılmasını sağlamasıdır.

Bedeninizde adım adım neler oluyor?

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —