meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Hafta Hafta Gebelik: 33. Hafta Gebelik Belirtileri!

33 hafta önce başlayan hamileliğinizin son haftalarına giriyorsunuz. Hamileliğin 33. haftasında, üçüncü trimesterinizin ortasına yaklaşırken heyecanınız artabilir. Bu haftalarda kendinizi fiziksel ve zihinsel olarak doğuma hazırlamaya dev

SAĞLIK 22.01.2023 17:33:15 0
Hafta Hafta Gebelik: 33. Hafta Gebelik Belirtileri!

Pelvik taban kaslarını hamilelikte çalıştırmanın en iyi yolu Kegel egzersizleridir. Bu egzersizleri doktorunuzun yönlendirmesi ve tavsiyesi eşliğinde yapabilirsiniz. Böylece doğum kaslarını aktive etmek, hemoroid ve idrar kaçırmayı önlemek, doğumdan sonra da vajinayı daha kolay toparlamak gibi pek çok fayda görebilirsiniz. Ayrıca pelvik taban kaslarınızı aktif tutarak, normal doğum sırasında bebeğinizin doğum kanalından daha rahat geçmesine destek olabilirsiniz.

33 haftalık gebelikte bebek gelişimi ne durumdadır?

  • Doğuma yaklaşırken siz de 33 haftalık bebek ne kadar büyüklüktedir? diye merak ediyor olabilirsiniz. Şu an bebeğiniz yaklaşık 1,85 kg ağırlığında ve 44 cm boyunda. Benzetme yapmak gerekirse, karnınızda bir ananas var diyebiliriz.
  • Bebeğiniz duyabiliyor, hissedebilir ve hatta görebiliyor.
  • Gözleri ışığı algılayabilir ve buna göre göz bebekleri büyüyüp küçülüyor.
  • Bağışıklık sistemi güçleniyor.
  • Bebeğinizin cildi biraz daha kalınlaştı. İskelet yapısı ve kemikleri sertleşiyor.
  • Kafatasındaki kemikler henüz birbirine kaynamadı. Bu durum kemiklerin hareket etmesini ve hafifçe üst üste gelmelerini sağlıyor. Bu bebeğinizin doğum kanalına daha kolay girmesini sağlayacak. (Doğum sırasında kafada oluşan baskı çok fazladır ve bu yüzden çoğu bebek koni görünümlü bir kafayla doğar.) Bu kemikler erken yetişkinliğe kadar tam anlamıyla kaynamaz bu yüzden bebeklik ve çocuklukta beyin büyüdükçe ve diğer dokular genişledikçe kemikler de büyürler.

33 haftalık bebek anne karnında neler yapar?

33 haftalık bebeğiniz karnınızda hareket etmeye devam ediyor.  Bebeğiniz vücudunu ve başını artık daha güçlü hareket ettiriyor. Çene ve emme kaslarını geliştirmek için baş parmağını emiyor. Uyurken gözlerini kapatıyor ve uyanıkken açıyor. Amniyon sıvısını yutmaya, solunum hareketleri yapmaya ve sindirim sistemini çalıştırmaya devam ediyor.

Geçmiş haftalarda olduğu gibi kollarını, bacaklarını büküyor, oynatıyor, tekme atıyor. Bunları sert ama tatlı vuruşlar olarak hissedebilirsiniz. Bu hareketliliğin yanı sıra bebeğinizin uyuduğu zamanları da var. Gündüz ve akşam olarak bebeğiniz belli zaman dilimlerinde uyuyor. Bebeğinizin hangi saatlerde hareketli hangi saatlerde uyuyor olduğunu takip ederek öğrenebilirsiniz.

33 haftalık bebek hareketleri nasıl olmalı?

Hamileliğin 33. haftasında bebeğin hareketlerinde bir miktar azalma olabilir, bu normaldir. Bebekler günün belli zamanlarında uyurken bazı zaman dilimlerinde hareketli olur.

33 haftalık bebek hareketleri genelde 2 saat içinde annelerine kıpırtı, tekme, dürtme gibi 10’dan fazla hareket hissettirir. Gün içinde rahat bir oturma pozisyonunda, otururken ya da dinlenirken bebeğinizin hareketlerini daha kolay hissedebilirsiniz.  Eğer karnınızda olması gerekenden daha az hareket hissediyorsanız ya da hiç hareket hissetmiyorsanız doktorunuza başvurmalısınız.

33 haftalıkta doğum olursa ne olur?

Hamileliğin 37. haftasından önce doğan bebekler prematüre kabul edilir. Buna göre 33 haftalık doğan bebek de, orta prematüre bebek olarak tanımlanır.

33 haftalık bebeğinizin organ gelişimi büyük oranda gerçekleşmiş durumda. Fakat akciğerleri henüz tek başına nefes almaya uygun değil. Bu nedenle 33 haftalıkta doğumunuz olursa bebeğiniz tıbbi yardıma ihtiyaç duyabilir. Ama merak etmeyin, bebeklerin yaşama şansı doğum haftası ilerledikçe arttığı için, 33 haftada doğan bebeğinizin hayati riski bulunmayabilir ve tıbbi destekle yaşayabilir.

33 haftalık bebeğin 2 kilo olması normal midir?

Her bebeğin anne karnındaki gelişimi ve aldığı kilo miktarı farklılık gösterebilir. Annenin beslenme miktarı ve alışkanlıkları ile genetik özellikler, bebeklerin aylık kilo alımını etkileyebilir.  Genelde gebeliğin 33. haftasındaki bebek 1,85 kilogram ağırlığındadır.  Buna göre 33 haftalık bebeğin 2 kilo olması normal kabul edilebilir. Bebeğinizin kilosunun haftasına göre uygun olup olmadığını doktorunuza danışabilirsiniz.

33 haftalık gebelikte FL kaç olmalı?

Kalçadan dize kadar olan kemiğe, femur yani uyluk kemiği adı verilir. Hamilelik ultrasonundaki terimlerden biri olan FL değeri, femur kemiği yani uyluk kemiği uzunluğudur.

Anne karnındaki bebeğin boyunu tahmin ederken ultrasonda kullanılan en önemli parametre FL değeridir. Bebeğin boyu, hamileliğin 20. haftasından sonra ultrasonda femur kemiğinin ölçülmesi ile gerçekleştirilir. Özel bir formül ile hesaplanan FL değeri, 7 ile çarpılır ve bebeğin tahmini boy uzunluğu belirlenir.

Hamileliğin her haftasında, ideal FL değeri farklıdır. Buna göre 33 hafta gebelikte FL değeri, ortalama 63-64 mm. olmalıdır.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

30.3° / 21.9°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin