meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Hafta Hafta Gebelik: 34. Hafta Gebelik Belirtileri!

Doğum yaklaştıkça vücudunuz daha ağır ve daha yorgun hissetmeye başlar, bu da enerjinizi ve hatta moralinizi biraz tüketebilir, ancak aylardır dört gözle beklediğiniz büyük kavuşmanın çok yakında olduğunu ve moralinizin yerinde olduğu

SAĞLIK 22.01.2023 17:36:14 0
Hafta Hafta Gebelik: 34. Hafta Gebelik Belirtileri!

Bu dönemde kendinizi daha zinde hissetmek için yapabileceğiniz en iyi aktivitelerin başında yürüyüş geliyor. Açık havada sizi zorlamayacak tempoda küçük yürüyüşler yapabilirsiniz. Eğer mevsim uygunsa denizde hafif tempoda, bir yakınınızın size eşlik edeceği şekilde yüzebilirsiniz. Yine nefes egzersizleri, hafif esneme hareketleri ya da hamile yogası da bu haftalarda enerjinizi yükseltebilir. Vücudunuzu esneten, geren, hareket ettiren basit hareketler de kan dolaşımınızı artıracaktır. Ancak unutmayın ki, tüm bu aktiviteleri yapmadan önce doktorunuza danışmalı ve onun onayını almalısınız.

Bu arada 34. hafta hamilelikte hem sizin vücudunuzda hem de bebeğinizde önemli değişimler olmaya devam ediyor. İşte ‘Gebelikte 34. haftada neler oluyor?’ sorusuna cevap olacak önemli detaylar;

34 haftalık bebek gelişimi anne karnında nasıl olur?

  • Doğuma sadece 6 hafta kaldı. Şu an bebeğinizin boyu yaklaşık 45 cm’dir. 34 haftalık bebek kaç gr olmalı? sorusunun cevabını merak ediyor olabilirsiniz. Bebeğiniz 34. haftada, 2000 gramın yani 2 kg’ın biraz altında ağırlıktadır. Bu haftadan itibaren bebeğinizin alacağı ortalama kilo miktarı günde 20-30 gramdır.
  • Bebeğinizin fazladan aldığı ağırlığın bir kısmı, sertleşen kemiklerinden geliyor. Sadece kafasındaki kemikler sertleşmiyor; onlar doğumda maruz kalabileceği baskıya uyum sağlayabilmek için bir süre daha yumuşak kalacak.
  • Cildi biraz kalınlaştı. Doğumdan sonra vücut ısısını kontrol edecek ve onu sıcak tutacak bir yağ tabakası oluştu. Bebeğin cildini koruyan krem dokusundaki tabaka olan Verniks tabakası kalınlaşıyor ve Lanugo saçları neredeyse tamamen kayboluyor.
  • Bebeğinizi dış dünyaya hazırlamak için antikor üretmeye devam ediyorsunuz.
  • Bu aşamada çoğu bebek doğum pozisyonunu almış oluyor.
  • Eğer karnınızın içine bakabilseydiniz, bebeğinizin tırnaklarının parmak uçlarını geçecek kadar uzun olduğunu görebilirdiniz.
  • Eğer erkekse testisleri artık görülebilir.

34 haftalık hamile kaç aylıktır?

Hamileliğinizin 34. haftasında 8. ayın içinde bulunuyorsunuz. Hamileliğin 8. ayı, anne karnındaki bebeğin 32. haftasında başlar ve 35. haftanın sonunda biter. Bu durumda 34 hafta 2 günlük hamilelik kaç aylıktır? sorunun cevabı da 8. aydır.

34 haftalık bebeğin kilo alması için ne yapmalı?

Hamilelikte dikkat edilmesi gereken en önemli konuların başında, sağlıklı ve dengeli beslenme gelir. Beslenmede her besin grubundan dengeli tüketmeye özen gösterilmeli ve beslenme her gün 3 ana öğün ve 3 ara öğün olarak düzenlenmelidir. Hem anne adayının hem de bebeğin sağlıklı olması için tüketilen besinlerin miktarı kadar besleyiciliği de önem taşır.

Hamilelik sürecinde bebeğin bulunduğu haftaya göre ideal kiloda olması için anne adayının beslenme alışkanlığı ve düzeni içinde bazı besinlerin özellikle bulunması gerekir. Anne adayları, bebeklerine kilo aldırmak için besin değeri bakımından yüksek olan balık, et, süt, yumurta, yoğurt, tahıllar, meyve ve sebzelere ağırlık verebilir. Temel enerji ihtiyacı tam buğday ve esmer unlu ekmeklerden, esmer makarna, bulgur, kuru fasulye, nohut, mercimek gibi kuru baklagillerden karşılanabilir. Ayrıca ara öğünlerde mineraller bakımından zengin olduğu için ceviz, fındık, badem, kabak çekirdeği tüketilebilir.

34 haftalık doğum olur mu?

34 haftalık hamilelikte doğum olabilir. 37. haftadan önce gerçekleşen doğum, erken doğum olarak adlandırılır. Erken doğumların yüzde 70'i, hamileliğin 34 ila 37. haftaları arasında gerçekleşir. Bu hafta aralarındaki doğumlara, geç prematüre doğum denir. 

Hamileliğin 34. haftasındaki doğum geç prematüre olarak kabul edilir. 34. hafta ve sonrasında gerçekleşen doğumlarda dünyaya gelen bebekler yaşayabilir.

34 haftalık doğan bebek kuvöze girer mi?

Prematüre ya da normal doğum ile dünyaya gelen 2500 gramın altında doğan bebekler kuvöze alınır. Erken doğan bebekler, bağışıklığı henüz zayıf olduklarından hastalıklara karşı korunmak için kuvöze konur. 34-37 haftalar arasında doğan ve hiçbir sağlık problemi olmayan bebekler, doğduklarında yenidoğan ünitesinde ve kuvözde bir süre kalır. Tıbbi desteğiyle normal hayata uyum sağlayacak duruma gelen bebek, doktorun onayıyla uygun görülen süre sonunda kuvözden çıkarılabilir.

Bedeninizde adım adım neler oluyor?

  • Doğum yaklaşıyor; artık doğum çantanızı hazırlamaya başlayabilirsiniz. Ama bebeklerin sadece %5’inin beklenen zamanda doğduğunu da hatırlatmak yararlı olabilir.
  • Bebeğiniz doğduktan sonra tüm besinini anne sütünden alacaktır. Bu yüzden emzirme süreci için sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmeniz çok önemli. Hamilelikte olduğu gibi, vücudunuz ilk önce bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılayacak. Bu yüzden, ikinizin ihtiyaçlarını da karşılayabilmek için sağlıklı ve dikkatli beslenmelisiniz.  
  • Emzirirken önemsemeniz gereken başka bir konu da, tükettiğiniz sıvıdır. Emziren annelerin 2,7 litre sıvı tüketmeleri tavsiye edilir. Çay, süt, meyve suyu, çorba da bu rakama dâhildir. Hamileliğinizin son haftalarında bol sıvı tüketmeniz, ayrıca önemlidir. Bu yüzden bu alışkanlığı edinmenizin tam zamanı olduğu söylenebilir.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

27.1° / 20°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin