meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Hafta Hafta Gebelik: 36. Hafta Gebelik Belirtileri!

Hamileliğinizin büyük bölümünü tamamlamış ve son haftalara girmiş olsanız da, hem fiziksel hem de duygusal olarak kendinizi biraz yorgun hissediyor olabilirsiniz. Ancak, hamilelik yolculuğunda yalnız olmadığınızı ve eşinizin size destek

SAĞLIK 22.01.2023 17:40:25 0
Hafta Hafta Gebelik: 36. Hafta Gebelik Belirtileri!

36 haftalık bebek ne kadar büyüklüktedir?

Hamileliğinizin 36 haftasında bebeğinizin cilt altı yağ depolama süreci devam ediyor. Bu da kilosunun daha da artmasını sağlıyor. Peki anne karnında 36 haftalık bebek kaç kilo olur? Bebeğiniz şu an yaklaşık 2,7 kg ve boyu 47 cm. Artan kilosu ve boyuyla 36 haftalık bebeğiniz bir papaya büyüklüğüne ulaştı denebilir.

36 haftalık bebekteki değişimler nelerdir?

  • Bebeğinizin yanaklarındaki yağ ve güçlü emme kası, yüzünü daha dolgun gösteriyor.
  • Alanı dar olduğu için özgürce hareket edemiyor fakat bunu başardığında ellerinin ve ayaklarının izlerini karnınızda görebilirsiniz.
  • Doğum pozisyonunu aldı; yani kafası aşağıda.
  • Bebeğinizin kafatası kemikleri gelişmiş olmasına rağmen doğum kanalından daha rahat geçebilmesi için tam olarak kaynaşmış halde değil. Bebeğinizin kafatası kemikleri doğumdan sonra zamanla kaynaşacak.
  • Sindirim sistemi anne sütünü sindirmek için hazır.
  • Parmak emme, soluma ve yutma gibi aktiviteleri, kaslarını ve organlarını ilk öğününü tüketip sindirmek için hazırladı.
  • 36. haftada bebeğiniz nefes almaya hazır.

36 hafta gebelik kaç ay yapar?

Hamileliğin 9. ayı, anne karnındaki bebeğin 36. haftasında başlar ve 40. haftada tamamlanır. Hamileliğinizin 36. haftasında siz de 8. ayınızı bitirip, 9. ayınıza girmiş bulunuyorsunuz. Bu haftadan sonra doğuma az zaman kaldığı için doktor muayene ve kontrolleri daha da sıklaşacak. Doktorunuz hamilelik muayenesi için sizi her hafta çağırabilir.

36 haftalık gebelikte doğuma ne kadar kaldı?

Doktorlar hamilelik ve doğum hesaplamasını ay ile değil hafta ile yapmayı tercih eder. 40 haftalık hamilelik serüveninin 36. haftasındasınız.  Yani süreç normal şekilde ilerlerse ve eğer planlı bir doğum olmazsa sevimli miniğinizi kucağınıza almanıza 4 hafta kaldı. Ancak bazı durumlarda doğumun daha erken gerçekleşmesinin de mümkün olabileceğini unutmamalısınız.

36 haftalık doğan bebek prematüre midir?

Evet, 36 haftalık doğan bebek prematüre olarak kabul edilir. Hamileliğin 37. haftasından önce gerçekleşen doğumlara erken doğum, doğan bebeklere de prematüre bebek denir. Bu hafta bitmeden doğum yaparsanız, bebeğiniz prematüre olarak adlandırılacak. Bu haftadan sonra yani 37. haftada doğum yaparsanız bebeğiniz ‘normal doğan bebek’ olarak kabul edilecek.

36 haftalık doğan bebek yaşar mı?

Bazı anne adayları erken doğum belirtileriyle birlikte doğum yapabilir. Erken doğumların yüzde 70'i hamileliğin 34 ila 37. haftaları arasında gerçekleşir. 34. hafta ve sonrasında gerçekleşen doğumlarda dünyaya gelen bebeklerin yaşama şansı yüksek olabilir.

Genellikle 36. haftada bebeğin ciğerleri, rahmin dışında herhangi bir yardım almadan, nefes alacak kadar olgunlaşmış olur. 36 haftalık doğan bebekler genellikle sorunsuz ve çok az bir bakım ile yaşamını kolaylıkla devam ettirebilir.

36. haftada erken doğum yaparsanız, genel bir sağlık sorunu yoksa ve doktor onaylarsa, bebeğinizi kuvöz bakımı gereksinimi olmadan kucağınıza alabilirsiniz. Hatta anne sütünü emebileceği ve sindirebileceği için bebeğinizi emzirebilirsiniz.  

36 haftalık gebelikte açılma olur mu?

Bebeğin normal yoldan doğabilmesi için gerekli olan en önemli etken, rahim ağzındaki açılmadır.  Bebeğin anne karnından çıkabilmesi için rahim ağzının gerekli olan ölçüde genişleyip açılması gerekir.

Doğum sırasında rahim ağzı kasılmalarla birlikte açılmaya başlar ve bebeğin başının doğmasına izin verecek şekilde yaklaşık 10 cm açılır. Genellikle rahim ağzı açıklığı 10 cm’ye ulaştığında, doğum başlamış demektir.

36 haftalık gebelikte açılma olabilir. Düzenli  kasılmalar ile rahim ağzında açılma olması, erken doğum habercisidir. 36 hafta hamilelikte 1 cm açılma olsa bile doktora başvurmak gerekir. Doktor yapacağı muayeneyle rahim ağzınızdaki açıklığı rahat bir şekilde ölçebilir.

36 haftalık gebelikte sancı olur mu?

Hamileliğin 36. haftasında alt karın bölgenizde hafif kasılmalar hissedebilirsiniz. Bunlar vücudunuzun doğumun başlaması için yaptığı hazırlık olabilir. Bu kasılmalara Braxton Hicks kasılmaları denir ve bu dönemde yaşanması normaldir. Kasılma pratiği olarak yorumlanan bu kasılmalar, doğumu gerçek olarak başlatacak özellikte değildir.

Ancak bir de gerçek doğum sancıları yaşayabileceğiniz ihtimalini unutmamanız gerekir. Bu haftalarda erken doğum belirtisi olan doğum sancılarının özellikleri, Braxton Hicks kasılmalarından farklıdır. Braxton Hicks kasılmaları ağrıya yol açmaz. Ayrıca kasılma ya da ağrı, pozisyon değiştirildiğinde genellikle geçer. Yalancı kasılmalar düzensizdir ve sıklığı artmaz. Ancak gerçek doğum kasılmaları, her 10 dakikada bir ya da daha sık gerçekleşir. Kasılmaların sıklığı ve şiddeti de giderek artar. Böyle bir durumda doktorunuzla hemen iletişime geçmelisiniz.

36 haftalık hamilelikte nelere dikkat edilmeli?

  • 36 hafta hamilelik döneminde beslenme çok önemlidir. Sağlıklı ve dengeli beslenmenize devam ederek, bol sıvı tüketimine özen göstermelisiniz.
  • 36 hafta gebelikte erken doğum belirtilerine özellikle dikkat etmelisiniz. Herhangi bir erken doğum belirtisi durumunda doktorunuza hemen başvurmalısınız.
  • Anne karnındaki bebeğin hareketlerini takip etmek, doğumun son haftalarında daha da önemlidir. Gün içinde belli zamanlarda oturarak ya da istirahat ederek bebeğinizin hareketlerini takip edebilirsiniz.
  • 36 hafta hamilelikte doğuma ruhen ve bedenen hazırlık yapmak için olabildiğince stresten uzak durun. Kendinizi fiziksel olarak çok yormayın ve fırsat buldukça dinlenin.
  • Doğuma az haftanın kaldığı 36 hafta hamilelikte, tamamen hareketsiz kalmamak da önemlidir. 36. haftada en uygun egzersiz yürüyüş olabilir. Yürüyüşü temiz havada ve yavaş tempoda yapabilirsiniz.
  • Kendinizi bu haftalarda iyi hissetmeniz için gereken bir diğer önemli faktör yeterli uykuyu alabilmenizdir. 36 hafta gebelikte uyku düzeninize dikkat ederek, özellikle sol olmak üzere yan tarafınıza yatmaya özen göstermelisiniz.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.5° / 19.5°

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim