meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Hafta Hafta Gebelik: 37. Hafta Gebelik Belirtileri!

37 haftalık hamilesiniz ve doğum yapmak üzeresiniz. Hamilelik süreci genellikle 40. haftada sona erdiği için 3 hafta içerisinde bebeğinizin dünyaya geleceği söylenebilir. Bebeğiniz artık doğmaya hazır. konumlandırın ve teslim süresini be

SAĞLIK 22.01.2023 17:44:57 0
Hafta Hafta Gebelik: 37. Hafta Gebelik Belirtileri!

Peki bebeğinizde ve vücudunuzda 37 haftalıkken neler oluyor?

  • Bebeğiniz bu hafta da bir önceki haftaya göre büyümesini sürdürüyor. 37 haftalık gebelikte bebeğin kilosu kaç olmalı? sorusunun cevabı 2,8 kg. Artık her geçen gün yaklaşık 25-30 gram ağırlaşıyor. Bebeğinizin boyu ise 48 cm.
  • Bazı anne adayları 37 haftalık bebek neye benzer? diye merak eder.  37. haftada bebeğiniz bir marul büyüklüğüne ulaştı ve artık doğuma hazır hale geldi denebilir. Ultrasonografik görüntüsü, doğacağı normal bebek görüntüsüne çok yakın.
  • Bebeğiniz karnınızın alt bölgesine indikçe, kaburgalarınıza uyguladığı baskı azalıyor; bu nedenle biraz daha rahat hissediyor olmalısınız.
  • Sindirim sistemi çalışıyor ve artıkları dışarı veriyor. Bebeğinizin ilk dışkısında hamilelik boyunca biriken artıklar bulunacak. Bu yapışkan yeşil renkli dışkıya mekonyum deniyor.
  • Bebeğinizin languo tüylerinin çoğu döküldü.
  • Bağışıklık sistemi hala gelişiyor. Doğumdan sonra anne sütü yolu ile antikorlar alıp, bağışıklık sistemini daha da güçlendirecektir.

37 haftalık hamilelik kaç aydır?

Hamileliğin 9. ayı, anne karnındaki bebeğin 36. haftasında başlar ve 40. haftada tamamlanır. Bu hesaplamaya göre hamileliğinizin 37. haftasında, 9. ayın içinde bulunuyorsunuz. 37 haftalık 2 günlük gebelik kaç aylıktır? sorusunun cevabı da 9 aydır.  

Doğuma az zaman kaldığı için artık doktor muayene ve kontrolleriniz daha da sıklaşacak. Doktorunuz hamilelik muayenesi için sizi her hafta çağırabilir. Ayrıca bu haftadan itibaren doktorunuz normal doğum için çatı muayenesi yani pelvis muayenesi yapmak da isteyebilir. Doktorunuz yapacağı bu muayene ile doğum kanalınızda normal doğum için sıkıntı yaratabilecek çatı darlığının olup olmadığını kontrol edecek.

37 haftalık bebek anne karnında nasıl durur?

37 haftalık bebek anne karnında doğum pozisyonunu artık almıştır. Bu haftaya gelmiş olan bebeklerin çok büyük kısmı başı aşağıda ve pelvisin içine yerleşik şekilde durur. Doğuma az bir süre kala bebeğiniz de rahmin alt kısmına doğru inmiş olabilir. Bu duruş, doğumda sizin ve bebeğiniz için en iyi pozisyondur. Bebeğiniz henüz makat pozisyonunda duruyorsa endişelenmenize gerek yok. Bebeğinizin doğum pozisyonuna dönmesi için doğuma kadar zamanınız var.

37 haftalık hamilelikte doğum olur mu?

37 haftalık hamilelikte doğum olabilir. Anne karnındaki 37 haftalık bebeğin akciğerleri büyük oranda gelişmiş durumdadır. 37 haftada doğumun olması halinde bebek muhtemelen tıbbi desteğe gerek olmadan yardımsız nefes alabilir.

37 haftalık bebek prematüre mi?

Hayır, 37 haftalık doğan bebek artık prematüre olarak değil, normal bebek olarak kabul edilir. Hamileliğin 37. haftasından önce gerçekleşen doğumlara erken doğum, doğan bebeklere de prematüre bebek denir. Yani 37. hafta ve sonrasında doğum yapmanız halinde bebeğiniz ‘normal doğan bebek’ olarak adlandırılır. 

37 haftalık bebeğin hareketleri nasıl olur?

37 haftalık bebeğiniz karnınızda hareket etmeye devam ediyor ama yeri giderek daraldığından eskisi gibi tekme atmıyor olabilir.  Bunun yerine vücudunu esnetiyor, kıpırdatıp oynatabilir. Hıçkırma, gerilme, irkilme ve parmak emme ise bebeğinizin şu haftalarda en fazla yaptığı hareketlerin başında geliyor.

Bebeğiniz çene ve emme kaslarını geliştirmek için baş parmağını artık daha fazla emiyor. Uyurken gözlerini kapatıyor ve uyanıkken açıyor. Kaşlarını çatma veya gülümseme gibi yüz ifadelerini değiştiriyor. Ama bunları üzgün ya da mutlu olduğu için değil, rastgele yapıyor. Doğduğunda dış ortama hazırlık olması ve solunum kaslarını güçlendirmek için, akciğerlerinin içi havayla dolu olmasa da, gün içinde pek çok kez solunum hareketi yapıyor. El becerisi gelişen bebeğiniz bu haftalarda, ayak parmağı veya burnu gibi daha küçük nesneleri kavrayabilir. Yani aslında bebeğinizin karnınızda yaptığı hareketler, doğduğunda yapacağı bazı hareketlere benziyor.

37 haftalık hamilelikte bebeğinizin yaptığı bazı hareketleri siz karnınızın içinde hissetmenin yanı sıra deri üstünden de net şekilde görebilirsiniz.  Bu hareketliliğin yanı sıra bebeğinizin uyuduğu zamanları da var. Gündüz ve akşam olarak belli zaman dilimlerinde uyuyor. Bebeğinizin hangi saatlerde hareketli, hangi saatlerde uyuyor olduğunu takip ederek öğrenebilirsiniz.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

30.3° / 21.9°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin