Tarih: 22.01.2023 15:06

Hafta Hafta Gebelik: 4. Hafta Gebelik Belirtileri!

Facebook Twitter Linked-in

Bebeğinizde neler oluyor?

Bedeninizde neler oluyor?

4 haftalık bebek anne karnında nasıl olur?

4 haftalık bebek henüz embriyo halindedir. Küçük bir boyuta sahip olan embriyonun gelişim süreci oldukça hızlıdır. Bölünerek hücre sayısını hızla arttırsa da henüz bebek görüntüsünde değildir. 4. haftadan itibaren bebeğin kalbi oluşmaya başlamasına rağmen kalp atışları duyulmaz. Bebeğe ileride oksijen ve besin sağlayacak olan plasenta da şu günlerde anne karnında gelişmeye başlar.

4 haftalık bebek ultrasonda görülür mü?

Yuvarlağa benzer bir biçimde görünen embriyo, bir pirinç tanesi yani yaklaşık 1-2 mm boyundadır. 4. hafta hamilelikte embriyonun hala oldukça küçük olması, ultrason görüntüsünün net olarak gözlemlenmesine izin vermez. Anne adayları görmek için sabırsızlansa da 4 haftalık bebek henüz ultrasonla görülemez.

4 haftalık gebelik kesesi görülür mü?

Gebelik kesesi, bebeğe dair ultrasonda ilk görünen yapıdır. Gebelik kesesi en erken kan Beta HCG değeri 1000-3000 mIU/ml düzeyine ulaştığında yani genellikle gebeliğin 5. veya 6. haftasında görülebilir. Gebelik kesesinin görüntülemesi, karından ve vajinadan olmak üzere iki farklı ultrason muayenesi ile yapılır. Kesenin 5. haftada vajinal ultrasonla, 6. haftada da karından görülmesi mümkün olabilir.

4 hafta Beta HCG değeri kaç olmalı?

Hamile olmayan bir kadının Beta HCG hormonu değeri 0-10 mIU/ml arasıdır. Anne adayının son regl olduğu tarih esas alınarak hesaplamalar yapıldığında, 4 hafta hamilelikte Beta HCG değeri 5-426 mlU/ml arasındadır.

4 haftalık bebek kürtaj olur mu?

18 yaşından büyük her kadın gebeliğini 10 haftaya kadar kanuni olarak sonlandırabilir. Ancak uzmanlar 4 haftalık gebelik için hamileliği sonlandırma işlemi olan kürtajı önermez. Hamileliğin 4. haftasında gebelik kesesi henüz tam olarak oluşmamıştır.  Fetüsün çok küçük olması ve ultrason ile gebeliğin henüz fark edilememesi nedeniyle uzmanlar 4 haftalık hamileliği sonlandırmak için birkaç hafta daha beklemeyi tercih edebilir. Hamileliği sonlandırmak için en erken ve en sağlıklı zaman 5. haftadan sonrasıdır. Sağlıklı ve sorunsuz bir hamilelik sonlandırma işlemi için en doğrusu doktora başvurmaktır.

4 haftalık hamile olanlar nelere dikkat etmeli?

6 adımda gebelik testi uygularken dikkat edilmesi gerekenler;

  1. Gebelik testinizin son kullanım tarihini kontrol edin. Testi nemli veya sıcak yerlerde sakladıysanız işlevini kaybetmiş olabilir. Bu durumda yenisini almalısınız.
  2. Testi uygulamak için hazır olduğunuzda kullanım talimatlarını dikkatlice okuyun. Daha sağlıklı ve kesin bir sonuç almak için sabahki ilk idrar boşaltımında uygulamanız önerilir.
  3. Eğer periyodunuz geciktiyse ama test sonucu yine de negatif çıkıyor ise, tekrarlamak için birkaç gün veya bir hafta bekleyin. Test sonucunuzun negatif çıkması kesin olarak gebe olmadığınızı göstermez.
  4. Test çubuğundaki çizgi belli belirsiz görünüyorsa ama sonuç pozitif ise, hamile kalmış olma ihtimaliniz oldukça yüksektir. Emin olmak için testi birkaç gün arayla tekrarlayabilirsiniz.
  5. Tekrarlanan test yine pozitif çıkıyorsa tebrikler, hamilesiniz.
  6. Eğer ikinci test tamamen negatif ise, erken düşük yapmış olabilirsiniz. Uzmanlar gebeliklerin %20 ile %30 oranında düşük ile sonlandığını tahmin ediyor.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —