Tarih: 22.01.2023 15:24

Hafta Hafta Gebelik: 7. Hafta Gebelik Belirtileri!

Facebook Twitter Linked-in

Peki 7. hafta hamilelikte bebeğinizde ne değişiklikler oluyor?

Bedeninizde neler oluyor?

  1. Rahminiz geçen 5 haftaya göre iki kat daha büyük. Sabah bulantıları yüzünden yemek yemek keyifsiz bir hal almış olabilir.
  2. Yükselmiş olan kan hacminiz ve böbreklerinizde süzülen ekstra sıvı sebebiyle normalden daha çok tuvalet ihtiyacı hissediyor olabilirsiniz. Bunun bir diğer nedeni de rahminizin büyümesiyle oluşan basınç.
  3. İlk üç aylık dönemde mide bulantısı yaşayan kadınlar 14-18. haftaya geldiğinde rahatlar. Fakat aynı şey tuvalet ihtiyacı için söylenemez. Bu, hamilelik boyunca artarak sürecek bir ihtiyaç olacaktır.

7 haftalık gebelikte bebek nerede olur?

7 haftalık gebelikte bebek bir zar içinde su olan, amniyon kesesi içinde yüzer. Amniyon kesesinin içine tamamen yerleşmiştir ve bu kesedeki sıvı içinde yaşamını sürdürür. Bu kesenin içinde büyümesi, onu dış etkenlere karşı korur.

7 haftalık gebelikte bebek neye benzer?

Anne karnındaki 7 haftalık bebek, hala embriyodur ve anne karnında C şeklinde durur. Baş ve kuyruk kısmı belirgindir. Beyin gelişiminin olması için baş gövdeye oranla daha büyüktür. Başın pozisyonu karnına doğru bükük şekildedir. Bebeğin yüzü şekillenmeye, göz kapakları, burnu, ağzı ve kulakları ilk şekillerini almaya başlamıştır. Gövdenin bitiminde kuyruğa benzer görünüm vardır. Gövdede kol ve bacağın gelişeceği noktalarda tomurcuklanma görülür.

7 haftalık bebek hareket eder mi?

7 haftalık bebeğiniz bu haftadan itibaren artık karnınızda hareket etmeye başladı. Ancak boyutunun oldukça küçük olması nedeniyle bu hareketleri henüz hissedemiyorsunuz. Bebeğininiz hareketlerini hissetmek için biraz daha beklemeniz gerek. Bu süre 16. haftayı bulabilir. Çoğu anne adayı 16-20. haftalar arasında bebeğinin ilk hareketlerini hissetmeye başlar.

Hamileliğin 7. haftasında uyku olur mu?

Evet, hamileliğin 7. haftasında çoğu anne adayı halsizlik ve yorgunluk gibi uyku isteğini de yoğun olarak yaşar. Enerji düşüklüğü ve sürekli uyku hali, bu hafta için oldukça normaldir. Hamileliğin ilk haftalarına özel olan bu süreci daha rahat geçirmek için bedeninizin ihtiyaç duyduğu kadar dinlenmek ve uyumak size iyi gelebilir. Aynı zamanda açık havaya çıkmak, yürüyüş veya doktorunuzun uygun göreceği küçük egzersizler yapmak da üzerinizdeki uyku ve yorgunluk halini azaltabilir.

7 haftalık gebelikte anne ne hisseder?

Hamileliğin 7. haftasında çoğu anne adayı hem fiziksel hem de duygusal birçok değişim yaşar. Kendini yorgun ve bitkin hisseden anne adayı, göğüslerinde hassasiyet ve şişkinlik hisseder. Hamilelikte değişen hormon yapısından dolayı sabahları ve gün içinde mide bulantıları yaşar. Bulantılar nedeniyle iştah kesilebilir ve bazı anne adaylarında kilo kaybı yaşanabilir. Ayrıca yemek kokularına karşı da hassasiyet oluşur. Anne adayları rahmin genişlemesiyle kasıklarında ağrı hisseder ve idrara çıkma isteği artar. 7 hafta gebelikte anne adaylarının hissetmeye başladığı bir başka durum da aşermedir. Hormonal değişimlerin sonucu görülen bazı yiyeceklere karşı aşırı istek, hamileliğin bundan sonraki haftalarında da hissedilmeye devam edebilir.

7 haftalıkken kalp atışı duyulur mu?

7 haftalık bebeğin kalbi 4 odacık halindedir ve kalp atımı başlamıştır. Ciğer ve solunum yollarının gelişmeye başladığı 7 haftalık bebeğin, kalp atışı ultrason ile duyulabilir düzeydedir. Bu haftadaki bebeğin anne karnındaki kalp atışı ortalama dakikada 130-160 atış arasıdır.

7 haftalık gebelikte kasık ağrısı normal mi?

Hamilelikte kasık ya da karın ağrısı şikayeti, çoğu anne adayında görülür. Hamilelik boyunca rahimin büyümesi kasık ağrılarına neden olabilir. Büyüyen rahimin, diğer organlara ve kaslara baskı yapması doğal bir ağrı ve hassasiyet oluşturabilir. 7 haftalık gebelikte bu ağrı, biraz daha güçlü olabilir. Dinlenerek, küçük yürüyüşler ve rahat oturma pozisyonları ile bu süreç daha rahat geçirilebilir.

Hamileliğin 7. haftasında anne adayı nelere dikkat etmeli?

Anne karnındaki bebeğin en savunmasız ve hızla büyüdüğü dönem 5-10. haftalar arasıdır. Bu nedenle 7. haftada beslenmeden ilaç kullanımına, doktor muayenelerinden hamilelik testlerinin takibine kadar birçok konuda hassas olmanız önemlidir.

7 hafta hamile olanlar ne yemeli?

İyot takviyesi zamanı

NOT: Bu bilgiler bebek gelişimi ve anne sağlığı hakkında genel bilgi vermektedir. Sürecin her bebek için farklı geliştiğini unutmayınız.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —