Tarih: 16.05.2023 11:43

Haftada en az bir kere tüketin!

Facebook Twitter Linked-in

Haftada en az bir kere tüketin! Pırasayı limon ile kaynatıp suyunu içtiğinizde... - Resim: 1

Pırasaların sağlıklı yapısı pek çok fayda sağlamaktadır. Bu sağlıklı yapıdan faydalanmak için pırasayı haftada en az bir kez tüketmeniz gerekiyor. Pırsa tüketirken kaynayan pırasanın içerisin eğer limon eklerseniz, alacağınız faydalar hem daha hızlı hem daha etkin hale geliyor. Pırasayı kaynatırken içerisine limon eklemek şu faydalardan daha hızlı yararlanmanızı sağlıyor:

Haftada en az bir kere tüketin! Pırasayı limon ile kaynatıp suyunu içtiğinizde... - Resim: 2

Kansere karşı koruyucu: Pırasanın içerisindeki sağlıklı bileşenler sistemsel hastalıklar olan kanser ve tip 2 diyabet gibi hastalıkların önüne geçmenizi sağlıyor. Kanser riskini düşürmek için pırasanın içerisine limon sıkabilir ve bu şekilde kaynaya pırasanın suyunu içebilirsiniz. Hem pırasa hem de limona bulunan C vitamini vücudunuzu sistemse hastalıklara karşı koruyacaktır. 

Haftada en az bir kere tüketin! Pırasayı limon ile kaynatıp suyunu içtiğinizde... - Resim: 3

Göz sağlığını korur: Göz sağlığı açısından oldukça tehlikeli olan zararlı serbest radikallerden korunmak için C vitamini içeren besinler tüketmeniz gerekir. Hem pırasa hem de limon içerdikleri C vitamini sayesinde vücudu zararlı serbest radikallerden korumaya yardımcı besinlerdirler. Aynı zamanda pırasa ve limon içerdikleri antioksidan değerleri sayesinde vücuttan toksin atmaya yardımcı olurlar.

Haftada en az bir kere tüketin! Pırasayı limon ile kaynatıp suyunu içtiğinizde... - Resim: 4

Kan basıncını düzenler: Pırasa içerdiği potasyum sayesinde kan basıncını düşürmeye yardımcı bir besindir. Pırasa bu şekilde kan basıncını düşürdüğü için özellikle hipertansiyona arşı koruyucu bir besin olarak bilinir. Pırasanın tansiyon düzenleme etkisini daha hızlı görmek için kaynayan pırasanın suyuna birkaç damla limon ekleyebilir ve bu suyu haftada en az 1 bardak tüketebilirsiniz. 

Haftada en az bir kere tüketin! Pırasayı limon ile kaynatıp suyunu içtiğinizde... - Resim: 5

Bağışıklığı güçlendirir: Pırasa doğal bir antioksidandır. İçerdiği C vitamini ve antioksidan değerleri sayesinde pırasa hem sistemsel hem de dönemsel hastalıklara karşı vücudu korur. Bağışıklığı güçlendiren ırasa limon ile birleştiğinde ise faydalarını daha hızlı görebilirsiniz. Emilimi hızlandıran limon pırasanın etkilerini arttıracak bir antioksidan ve C vitamini deposudur. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —