meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Hamilelikte Mastürbasyon Yapmak Sağlıklı Mı

AKTUEL 20.04.2023 12:39:52 0
Hamilelikte Mastürbasyon Yapmak Sağlıklı Mı

Hamilelikte Mastürbasyon (Gebelikte Mastürbasyon)

Doktorların çoğu hamilelik sırasında mastürbasyonun güvenli olduğu ve stresi azaltmak ve kan akışını teşvik etmek gibi sağlığa faydalı noktaları olduğu konusunda hemfikirdir.

“Mastürbasyon zararlı mıdır?” sorusunun cevabı “hayır değildir”.

Bazı hamile kadınlar için sabah rahatsızlığı, bulantı ve halsizlik, mastürbasyon da dahil olmak üzere cinsel aktiviteye olan ilgiyi ortadan kaldırır. Diğerleri, progesteron ve östrojen seviyelerindeki artıştan dolayı cinsel dürtülerinde (libido) bir artış olduğunu fark eder. Bir diğer ifade ile hamileyken mastürbasyon seks hayatınız için faydalı olabilir.

Hamilelikte seks hakkında detaylı bilgilere “Hamilelikte Seks Yapılabilir Mi? Hangi Pozisyonlarda Yapılabilir?” yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Kadınlar sıklıkla, hamile iken, mastürbasyon yapmanın güvenli olup olmadığını veya herhangi bir risk olup olmadığını merak ederler. İyi haber şu ki, çoğu durumda tamamen güvenlidir.

Bu yazıda hamileyken mastürbasyon hakkında bazı genel soruları yanıtlıyoruz.

Hamileyken Mastürbasyon Güvenli Mi?

Düşük riskli gebeliklerin çoğunda, mastürbasyon stresi azaltmak ve yüksek libidoyu yönetmek için mükemmel bir yoldur. Bir diğer ifade ile gebelikte mastürbasyon seks hayatınıza fayda sağlarken stresinizi azaltabilir. Yine de doktorunuza danışmanızda fayda vardır.

Vibratörler veya dildo gibi seks oyuncaklarını temiz oldukları sürece kullanmak güvenlidir.

Cinsel organların içinde veya çevresinde herhangi bir oyuncak kullanmadan önce, bakterilerin vajinaya girmesini önlemek için sabun ve suyla yıkayın.Aynı şekilde ellerinizi de iyice dezenfekte edin. Çizilmeleri önlemek için tırnaklarınızı kısa kesin.

Mastürbasyon bebeğe zarar vermez ve bebek ne olduğunu anlamaz. Aslında, bazı doktorlar, bebeklerin orgazm sırasında meydana gelen ritmik uterin kasılmaları ile yatıştırılabileceğine veya rahatladığına inanmaktadır.

hamileyken nasıl seks yapılır Seks yapan hamile kadın

Hamileyken Mastürbasyonun Avantajları Var Mı?

Hamilelik sırasında da dahil olmak üzere gebelikte mastürbasyon, vücut için iyi olabilir. Hatta bazı kadınlar hamileyken daha güçlü veya daha yoğun orgazmlar yaşadıklarını bildirmektedir.

Hamilelik sırasında mastürbasyonun bazı faydaları şunlardır:

  • Stres seviyelerinin düşürülmesi
  • İyi uykuya neden olması
  • Gebeliğe bağlı rahatsızlığı ve ağrıyı hafifletmek
  • Endorfin salınımının arttırılması

Ayrıca, hamileyken mastürbasyon aslında hamileyken en güvenli cinsel aktivite şeklidir. Kişi başka biriyle seks oyuncağı paylaşmıyorsa, cinsel yolla bulaşan enfeksiyon (CYBE) riski yoktur.

Hamileyken Mastürbasyonun Yan Etkileri Var Mı?

Gebeliğin ilerleyen saatlerinde, bir kadın orgazm sonrası Braxton-Hicks kasılmalarında artış olduğunu fark edebilir. Bu kasılmalar, bazen rahatsız olsa da, endişelenecek bir şey değildir.

Bazı kadınlarda ayrıca orgazm sonrası dönem krampına benzer kramplar vardır. Bu kramplar normaldir.

Hamileyken Mastürbasyonun Riskleri Nedir?

Komplikasyonları veya başka tıbbi sorunları olmayan düşük riskli bir gebeliği olan bir kadının mastürbasyonuyla ilişkili riskleri yoktur.

Preterm doğum riski olduğunda, vajinal penetrasyon – hatta orgazm olması – doğum eylemini tetikleyebilir. Bu durumlarda, doktor erken doğum şansını azaltmak için cinsel ilişki veya orgazmlardan kaçınmayı önerebilir.

Mastürbasyon, özellikle bir kadının uzun tırnakları varsa, iç veya dış cinsel organlarda küçük zedelenmelere neden olabilir. Derideki kırılmalar vücuda bakteri bulaştırabilir ve hamile kaldığında daha ciddi olabilecek enfeksiyonlara neden olabilir.

Bu riski azaltmak için, tırnaklarınızı kısa tutun ve ellerinizin ve seks oyuncaklarının temiz olduğundan emin olun.

Prezervatifin içine seks oyuncağı koymak, enfeksiyon riskini en aza indirecektir. Oyuncağın her kullanımı arasında kondomu değiştirdiğinizden emin olun.

Hamilelikte sürtünme yoluyla ilişki bebeğe zarar verir mi?

Hamilelikte seks yapmaktan çekiniyor olabilirsiniz bu nedenle de mastürbasyonun ikili yapılan hali gibi sürtünme yoluyla ilişki yaşıyor olabilirsiniz. Hamilelikte sürtünme yoluyla ilişki bebeğe zarar verir mi diye merak ediyor olabilirsiniz.

Nasıl ki hamilelikte mastürbasyon yapmak ve aksi bir durum yoksa seks yapmak hamileliğe ve bebeğe zarar vermez, elbette hamilelikte sürtünme yoluyla ilişkide bebeğe zarar vermesi beklenmez.

Ancak sürtünme yoluyla ilişki ile cinsel yolla bulaşan hastalıklar bulaşabileceği için hem kendi sağlığınız hem bebeğin sağlığı için korunmanızı veya eşinizin herhangi bir cinsel yolla bulaşan hastalığı olup olmadığından emin olunuz.

Okumaya devam ediniz ki ne zaman hamilelikte mastürbasyon veya sürtünme yoluyla ilişki yapmak sakıncalıdır öğreniniz.

Gebelikte orgazm’dan sonra kanama nedeni?

Gebelikte mastürbasyon, sürtünme ile ilişki veya seksin temel olarak bir sakıncası yoktur. Ancak bazı durumlarda gebelikte orgazm sonrası kanama oluyorsa bu önemli bir uyarı olabilir.

Bunun bir çok nedeni olabilir. Örneğin serviks zayıflaması, membranların erken yırtılması, erken doğum, rahim enfeksiyonları, intraüterin büyüme kısıtlılıkları gibi durumlar olabilir. Yani normal olmayan bir durum olabilir.

Bu nedenle böyle bir durum yaşadığınızda doktorunuza danışınız.

Gebelikte boşalamama nedenleri

Annenin yaşadığı stres, rahimde doluluk, karın içi basıncın artmış olması gibi nedenler olmak üzere en başta östrojen ve progesteron denen hormonların dengesinin değişmesi ile kadının seks istekliliğini azaltması, olan seks istekliliğinde de orgazm olmamasına yani boşalamamasına neden olabilir.

Bu nedenler gebeliğin normal süreçleri de olabileceği gibi, gebeliğiniz hakkında dikkatli olmanıza neden olabilecek nedenlerde olabilir.

Böyle bir durumunuz varsa doktorunuza danışınız.

Hamilelik Sırasında Mastürbasyon Yapmaktan Ne Zaman Kaçınmalı?

Kadınlar belli komplikasyonlar yaşadıklarında, doktorlar hamilelik sırasında orgazmlardan ve mastürbasyon da dahil olmak üzere cinsel aktivitelerden kaçınmayı önerebilirler. Kısıtlama geçici olabilir veya tüm hamilelik için geçerli olabilir.

Bazı cinsel aktiviteleri riskli hale getirebilecek durumlar ve komplikasyonlar şunlardır:

  • Plasentanın rahim ağzını kapladığı plasenta previa
  • Zayıflamış bir serviks
  • Membranların erken yırtılması
  • Erken doğum geçmişi
  • Vajinal kanama
  • Rahim enfeksiyonları
  • İntrauterin büyüme kısıtlamaları

Bir doktora spesifik riskler sormak son derece önemlidir. Bir kadının tamamen orgazm olmasını engellemesini ya da yalnızca vajinal penetrasyondan kaçınmasını önerebilirler.

Orgazm olması, rahimdeki kasların kasılmasına neden olur. Bazı durumlarda, bu erken doğum veya diğer ciddi komplikasyonları tetikleyebilir.

Bir doktor vajinal penetrasyona karşı tavsiyede bulunursa, bir eşle mastürbasyon veya karşılıklı mastürbasyon iyi bir alternatif olabilir.

Bağlanmak isteyen çiftler, hassas odak alıştırmalarına katılmayı düşünebilir. Bu alıştırmaların amacı, dikkatli dokunuş ve gelişmiş iletişim yoluyla samimiyet oluşturmak ve fiziksel farkındalığı artırmaktır.

Suyunuz gelmişse veya herhangi bir vajinal kanama varsa, mastürbasyondan ve diğer cinsel aktivitelerden kaçının ve bir doktora danışın.

Özetle;

Birçok kadın için mastürbasyon, hamilelik sırasında cinsel enerji için sağlıklı bir çıkış noktasıdır. Mastürbasyon zararlı değildir. Hamilelik sağlıklı ve düşük riskli olduğunda, mastürbasyon tamamen güvenlidir ve sağlığınıza faydaları da olabilir.

Doktorlar, tıbbi durumları göz önünde bulundurarak sizin ve bebeğiniz için en doğrusunu tavsiye edeceklerdir. Herhangi bir riskten endişe duyuyorsanız lütfen doktorunuza başvurun.

Soru:
Gebelikte her türlü cinsel aktivite güvenli midir?

Cevap:
Rahatsız hissetmiyorsanız veya komplikasyonlarınız yoksa – erken doğum veya plasenta sorunları gibi – hamilelik sırasında cinsel olarak aktif olmak sorun değildir.

“En önemli şey sizin rahat hissetmeniz, vücudunuzu dinlemeniz, çeşitli cinsel aktivite türlerini keşfetmeniz ve eşinizle cinsel ilişkide bulunmayı arzu ediyorsanız eşinizle tercihleriniz hakkında iletişim kurmanızdır.” diyor Dr. Janet Brito.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

25.1° / 21.1°

DEVA PARTİSİNDE NÖBET DEĞİŞİMİ RİZE İL BAŞKANI OLDU

CHP RİZE'DE YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday