Tarih: 23.10.2023 14:28

Hamsi Fiyatında Artış Devam Ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Rize Balık Hali'nde dün kilosu 40 TL'den satılan hamsi bugün itibariyle fiyatı 60-80 TL arasında değişiyor. Balıkçı esnafı, havaların ısınmasıyla birlikte hamsinin daha da az yakalandığını ve bunun da fiyat artışına neden olduğunu söylüyor.

Sezon başında pek görünmeyen palamut ise bugünlerde tezgâhları süslüyor. Palamudun kilosu ise 100-120 TL arasında değişiyor.

Balıkçılar, havaların soğuması ile birlikte hamsinin bollaşacağını ve fiyatların düşeceğini tahmin ediyor.

Balıkçı esnafı ne diyor?

Rize Balık Hali'nde esnaflık yapan Mehmet Ali Yılmaz, "Havalar ısınmaya başladıktan sonra hamsinin avı olumsuz etkilendi. Bu da fiyat artışına neden oldu. Dün kilosu 40 TL'den satılan hamsi bugün itibariyle fiyatı 60-80 TL arasında değişiyor. Havaların soğuması ile birlikte hamsinin bollaşacağını ve fiyatların düşeceğini tahmin ediyoruz" dedi.

HAMSİ VAZ GEÇİLMEZ BİR PARÇAMIZ

Hamsi almak için Rize Balık Hali'ne gelen vatandaşlar ise fiyat artışından şikayetçi.

Rizeli vatandaş Ahmet Yılmaz, "Hamsi, Türk mutfağının vazgeçilmez bir parçası. Ancak son zamanlarda hamsinin fiyatı çok arttı. Bu da bizi üzüyor. Hamsinin fiyatı daha uygun olsaydı, daha sık alırdık" dedi.

Peki, hamsinin fiyatı ne zaman düşecek?

Balıkçılar, havaların soğuması ile birlikte hamsinin bollaşacağını ve fiyatların düşeceğini tahmin ediyor. Ancak bu sorunun ne zaman çözüleceği tam olarak bilinmiyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —