Tarih: 08.09.2023 14:38

Hareketliliği baş döndüren borsa için uyarı: "Özellikle onlar çok dikkat etmeli"

Facebook Twitter Linked-in

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yeni yatırımcıda rekor üstüne rekor kıran Borsa İstanbul için çarpıcı uyarılarda bulundu.

Youtube kanalından bir video çeken ve analizlerini paylaşan Memiş, "Canınız çok yanabilir" sözleriyle dikkat çekti.

Memiş, öncelikle 'Elinde altın var, nereye yatırım yapabilirim?' sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Diyelim ki elimde param var, elime para geçecek, ben altın mı alsam, döviz mi alsam, borsaya mı girsem diyen arkadaşlara altın ucuz, gümüş ucuz ve ucuzlamaya devam ediyor. Euro ucuz ve ucuzlamaya devam ediyor. Dolar karşısındaki tüm enstrümanlar tercihiniz olmalı diyorum. Ons altında ekimde 2000 üzeri ataklar bekliyorum. Gram altında da yeni rekorlar göreceğiz. Gram altın için bekleme. Gümüş alayım mı? Kesinlikle bekleme.

DOLAR MI, EURO MU?

"Dolar mı euro mu?" kesinlikle euro. Enflasyona hazırlık yapın. Ekim itibarıyla herkesin canı yanacak. Çok dikkat edin. Enflasyon hazırlığınızı yapın. Gıda krizi uyarılarım oldu. Sel felaketleri ile, yangın felaketleri ile uğraşıyoruz. Barajlar dolmadı. Gıda enflasyonunu destekleyecek bu doğal felaketler. Bunu görmek için ekonomist olmaya gerek yok."
Finans analisti İslam Memiş, Borsa İstanbul yatırımcısı için şu uyarılarda bulundu:

“Borsa tarafındaki arkadaşları sık sık uyarıyorum. 3 hafta içinde 1 milyon 200 bin yeni yatırımcı giriş yaptı. Bu yatırımcılar kısa vadeli bilgilerle bu piyasaya giriyor. Yüzde 80'i acemi. Çok canınız yanar, dikkat edin. Yurt dışı borsalarında işlem yapan arkadaşlar özellikle çok dikkat edin. Çok canınız yanabilir. Borsa tarafında düşüşleri sık sık ifade ediyorum. 7150'yi telaffuz etmeye devam ediyorum. Umut parası ile bu piyasaya girenler çok dikkat etmeli.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —