Tarih: 21.02.2023 11:25

Hatay Samandağ nerede? Samandağ nüfusu nedir? Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz kimdir?

Facebook Twitter Linked-in

Hatay'ın Samandağ ilçesinde meydana gelen deprem sonrasında birçok vatandaş Samandağ ilçesi hakkında bilgileri sorguluyor. Ayrıca Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz'ın hayatı da merak ediliyor. 

 

Hatay'da yer alan Samandağ ilçesinin nüfusu 121,109'dur.

 

Samandağ, Türkiye'nin güneyinde, Hatay ilinin ilçelerinden biri.

 

Samandağ; Musa Dağı, Keldağ ve Saman Dağı arasında bulunan, Asi Nehri'nin Akdeniz'e döküldüğü noktada oluşmuş deltada kuruludur. 446 km²'lik yüzölçümüne sahip ilçede bağlı belediye sayısı 12, köy sayısı 31'dir.

 

TARİH

 

MÖ VII. yüzyılda Yunanlar(İyonyalılar),Asi Nehri 'nin döküldüğü bölgede Al Mina Limanını kurmuşlardır. Bu sayede gemiler, Asi nehrini ulaşım ve ticaret yolu olarak kullanmış, sonradan başkent olacak Antakya'nın bir metropol olmasına büyük katkıda bulunmuşlardır. Al Mina limanı, önemini uzun yıllar korumuştur. MÖ 300 yılında Büyük İskender'in ünlü generali, I. Selevkos Nikator tarafından kurulan Selevkos İmparatorluğu'na başkentlik yapmak üzere bir liman şehri olan Seleucia Pierria (bugünkü adıyla Çevlik) kurulmuştur. Ancak I. Selevkos Nikator, deniz tarafından sürekli artan saldırılar sebebiyle Antioch(Antakya) şehrini kurmuş ve imparatorluğun başkentini oraya taşımak zorunda kalmıştır. 

 

SAMANDAĞ

 

Hatay'ın en eski ilçelerinden biri olan Samandağ, il merkezine yaklaşık olarak 25 kilometre mesafede bulunmaktadır.

 

İlçede yer alan Titus Tüneli, Beşikli Mağara ve St. Simeon Manastırı, görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. İlçedeki Vakıflı Köyü, Türkiye'de tüm nüfusu Ermeni olan tek yerleşim yeri olma özelliğini göstermektedir.

 

Samandağ'da yer alan Batıayaz Yaylası, doğal güzelliklere doyacağınız bir bölgedir. Kendine has yapısı ile dikkat çeken Samandağ, görülmesi gereken ilçelerden biridir.

 

Refik Eryılmaz kimdir?

 

Refik Eryılmaz, Türk siyasetçidir. Samandağı belediye başkanıdır. Cumhuriyet Halk Partisi Hatay 24. dönem milletvekilidir.İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 

 

 

 

2011 Türkiye genel seçimlerinde Hatay milletvekili seçilmiştir. 2015 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa etmiştir ve bağımsız olmuştur.Kasım 2015 seçimlerine bağımsız aday olarak katılmıştır.Seçimin ardından tekrar Cumhuriyet Halk Parti'sine katılmıştır.[6] 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Hatay Samandağı belediye başkanı seçilmiştir.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —