meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Herkese 3700 liralık ödeme: Hesaplarınızı hemen kontrol edin!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı düğmeye bastı. Bakanlık, birçok farklı alanda ihtiyaç sahiplerine yönelik yaptığı destek ödemelerine devam ediyor. Başvuru yapan herkesin hesabına 3 bin 708 TL ödeme yapılacak. İşte ayrıntılar...

Herkese 3700 liralık ödeme: Hesaplarınızı hemen kontrol edin!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yaptığı destek ödemelerine devam ediyor. Bakanlık, Sosyal Ekonomik Desteği (SED) ödemelerinin hesaplara yattığını duyurdu. Dar gelirli ve çocuklu aileler için farklı miktarlardaki ödemelerin detayları da belli oldu.

Bakanlık, SED yardımını dar gelirli vatandaşların çocukları için her ay düzenli olarak hesaplara aktarıyor. Destekten faydalanan hak sahipleri ödeme tarihlerini merak ederken, Bakan Derya Yanık; SED ödemelerinin hesaplara yattığını duyurdu.

SED ÖDEMESİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Ekonomik darlık sebebiyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya ihtiyaç duyacak olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın SED hizmetinden faydalandırılarak ailesi yahut yakınları tarafından bakılan çocuklar.

Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını doldurmaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna yahut eğitimlerine devam eden veya bir iş ile meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

Beklenmedik doğal afet, hastalık ya da kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü olduğu aile bireylerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak düzeyde olanlar ile hayati tehlikesi bulunan ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşanlar veya vefat eden kişilerin çocukları SED hizmetinden faydalanabilir.

BAŞVURUDA GEREKLİ EVRAKLAR

  • T.C. Kimlik Numarası,
  • Gerektiğinde alınacak sağlık raporu, öğrenci belgesi,
  • İş-Kur ya da meslek kurslarına başvurduğuna ilişkin belge,
  • Müracaatçının durumunu tespiti için talep edilebilecek diğer belgeler.
  • İl Müdürlüğü ya da Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlükleri, muhtaç vatandaşlarla ilgili başka bilgi ve belgeleri elde edebilmek için başka araştırmalarda gerçekleştirebilir.

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı bu yıl okul öncesi çocuklar adına 2 bin 59 TL olarak belirlendi. İlköğretim çağındaki çocuklar için ise 3 bin 90 TLortaöğretim çağındaki çocuklar için 3 bin 295 TL, ortaöğretim çağında ama okumayanlar için 2 bin 59 TL ödeme yapılıyor.


1

SAĞLIK BAKANI Prof.Dr.Kemal MEMİŞOĞLU RİZE GRUBUNA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

2

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Yaz Spor Okulları Açılış Töreni'ne Büyük İlgi

3

Akçaabat'ta Kültürel Buluşma: Uluslararası Müzik ve Halk Oyunları Festivali 2024

4

Trabzon'da Gıda Hijyeni Denetimleri Artarak Devam Ediyor

5

Bayburt Belediyesi’nin Ekipleri Şehri Güzelleştirmeye Devam Ediyor