Tarih: 24.07.2024 10:51

Hıdırnebi Yaylası'nda İşletmeler Mercek Altında

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, şehrin popüler turistik bölgelerinden biri olan Hıdırnebi Yaylası'ndaki işletmeleri denetledi. Yapılan denetimlerde, temizliğe, fiyat tarifelerine ve gıda güvenliğine ilişkin eksiklikler tespit edilen 5 işletmeye uyarı yapıldı. Eksikliklerin giderilmesi için süre tanındı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekipler, kentin gözde yaylalarından Hıdırnebi'deki 7 işletmeyi denetlemek üzere bir araya geldi. Denetimlere, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği temsilcileri de katıldı.

Denetimlerde işletmelerin temizlik durumu, fiyat tarifeleri ve gıda güvenliği konularında kapsamlı incelemeler yapıldı. Tespit edilen eksiklikler hakkında 5 işletmeye uyarı verilirken, bu işletmelere eksiklerini gidermeleri için belirli bir süre tanındı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Turizm sezonunun kesintiye uğramaması ve halk sağlığının korunması amacıyla denetimlere devam edilecektir. Temizlik, fiyat tarifesi ve gıda güvenliği konularında taviz verilmeyecek. Vatandaşlar veya turistler, olumsuz bir durum gözlemlediklerinde Trabzon İletişim ve Koordinasyon Merkezi (TİKOM) tarafından sağlanan Alo 153, Alo 174 (gıda hattı) ve Alo 175 (tüketici danışma hattı) numaralarına 7/24 şikayetlerini bildirebilirler” denildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —