Tarih: 28.02.2023 15:03

Hırvatistan'a Nasıl Gidilir? Hırvatistan Vizesi Nasıl Alınır? Hırvatistan'da Nereler Gezilir?

Facebook Twitter Linked-in

İş, eğitim ya da tatil sebepleriyle insanlar başka ülkelere seyahat etmektedirler. Bu seyahatlerde tercih edilen ülkelerden birisi de Hırvatistan'dır. Peki, Hırvatistan vize istiyor mu? Hırvatistan vize ücreti ne kadar? vize için gerekli evraklar neler? Hırvatistan'a hangi aylar gidilir? Hırvatistan ucuz mu? Hırvatistan'da ne yenir? Hırvatistan'da nereler gezilir? Detaylar haberimizde...

Hırvatistan'ı ziyaret edecek Türk vatandaşlarının umuma mahsus pasaport hamillerinin vize alması zorunludur. Hususi pasaport (yeşil), hizmet pasaportu (gri) ve diplomatik pasaport (siyah) hamilleri 180 gün içinde 90 gün süreyle vizeden muaftır. Hırvatistan'a gitmek isteyen kişiler, Schengen vizesine sahip olmaları halinde ek vize almadan ülkeye giriş yapabilirler. Hırvatistan bir Schengen ülkesi değildir ve bu nedenle Hırvatistan vizesine sahip olanlar Schengen ülkelerine geçiş gibi bir durum yaşayamazlar. Ancak çok girişli Schengen vizesine sahip kişiler Hırvatistan'a vizesiz girebilir.

Hırvatistan için vize harç ücretleri 60 Euro'dur. Öğrenim vizesi ücretleri değişiklik gösterebilmektedir.

Hırvatistan'a seyahat etmek için en ideal dönem hava sıcaklıklarının orta seviyede olduğu mayıs-haziran arası dönem ile eylül ayıdır.

Hırvatistan, Avrupa'nın diğer ülkeleri ile kıyaslandığına hayli ucuz bir ülke. Tabii Dubrovnik, Split gibi Dalmaçya kıyıları 'turistik' olduğu için biraz daha pahalı.

Hırvatistan ortalama fiyatlar Türkiye daha yüksektir. Alışverişinizi Hırvatistan Türkiye 'dan 1.63 kat daha fazla ödemeniz gerekir.

2011 yılı itibarıyla Hırvatistan'da 62.977 Müslüman yaşıyor. Birçoğu kendilerini Boşnak (31.479) olarak ilan ederken, diğerleri kendilerini Arnavutlar (9.594), Romanlar (5.039), Türkler (343), Makedonlar (217), Karadağlılar (159) ve diğerleri (2.420) olarak ilan ediyor

HIRVATİSTANDA NE YENİR?

Hırvatistan'ın en sağlıklı yöresel lezzetlerinden biri lahana, soğan, ıspanak, fasulye ve patates gibi çeşitli sebzeler ile domuz pastırması, sosis veya domuz pastırması gibi etlerden yapılan güveçtir.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —