meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Hızlı Yaşlanmaya Sebep Olan Alışkanlıklar!

Kimse kendinden büyük olanı göstermek istemez. Ne yazık ki bazı alışkanlıklar bu tür sorunlara neden olabilir. Bunun için bu alışkanlıklardan kurtulmamız gerekiyor. Bu alışkanlıklardan kurtulmak ve daha sağlıklı bir yaşamı benimseme

SAĞLIK 25.02.2023 10:54:56 0
Hızlı Yaşlanmaya Sebep Olan Alışkanlıklar!

Çok fazla alkol tüketmek

Belli miktarlarda alkol tüketmenin herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Fakat her gün ve fazla alkol tüketiyorsanız, bu alışkanlıktan bir an önce kurtulmanızı öneririz. Çünkü fazla alkol tüketmek, vücudu en çabuk yaşlandıran alışkanlıklardan biridir. Çünkü sık sık alkol tüketmek, vücudunuzun susuz kalmasına sebep olur. Vücudumuzun yaşlanmamasını sağlayan en temel faktör, yeterli miktarda su bulundurmasıdır. Eğer vücudumuzda yeteri kadar su bulunmuyorsa, vücudumuzdaki yaşlanma belirtileri çoğalacaktır. Bu yüzden sık sık alkol tüketmeyi bırakmalı ve günde en az 2,5 litre su içmeyi ihmal etmemeliyiz.

Pipet kullanmayın

İnsanlarla iletişim halindeyken genellikle ağız ve ağız çevresine odaklanırız. Çünkü konuşurken yüzümüzde en çok hareket eden bölge ağız ve ağız çevresidir. Bu yüzden burada oluşacak yaşlanma belirtileri daha bir dikkat çekmektedir. Pipet kullanmak ise ağız çevresindeki yaşlanma belirtilerini arttırmaktadır. Bunun en temel sebebi ise pipet kullanırken dudaklarımızı sürekli büzmemiz. Bu şekilde dudak ve dudak çevresini büzdüğümüzde, ağız çevremiz kırışır. Bu kırışıklıklar da zamanla kalıcı olmaya başlar. Bu yüzden çok fazla pipet ile içecek içenlerin ağız çevresi, diğer kişilere göre daha yaşlı gözükür.

Çok fazla ekrana bakmayın

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte her tarafımızda bir ekran görmekteyiz. Ancak ekranlara bakarken yaşlanma belirtilerinin de hızlandırmış oluyoruz. Bu durumu engellemek için ise ekranlara çok fazla bakmamamız gerekmektedir. Ekranlara çok fazla bakan kişilerin boyun çevrelerinde kırışıklıklar meydana gelmektedir. Ayrıca herhangi bir ekrana bakarken kaşlarımızı çatma eğiliminde olmaktayız. Bu yüzden de kaş çevremiz daha kırışık gözükmeye başlar ve bu kırışıklıklar kalıcı olabilmektedir. Bu yüzden ekrana uzun süre bakmamalı, eğer işiniz bilgisayar ile ise ara sıra yüzünüzü dinlendirmelisiniz.

Güneş kremi kullanın

Güneşin zararlı ışınları sadece derimizde yanık bırakmamakta. Aynı zamanda cildimizin kırışmasını sağlamakta. Bu yüzden güneşin zararlı UV ışınlarından her daim korunmamız gerekmektedir. Bunun için ise doğal ve güçlü güneş kremleri kullanmalıyız. Bu sayede cildimizi ve özellikle yüzümüzü, güneşin zararlı UV ışınlarından korumuş oluruz. Bu sayede yaşlanma belirtilerini geciktirmiş oluruz.

Yüzünüzü doğru yıkayın

Cilt bakım rutininin en önemli aşaması, yüzünüzü yıkmaktır. Eğer yüzünüzü yanlış yıkarsanız, yaşlanma belirtilerini hızlandırmış olursunuz. Bu yüzden de yüzünüzü doğru yıkamanız gerekmektedir. Yüzünüzü soğuk su ile yıkamalısınız. Bu sayede soğuk su, yüzünüzü daha gergin bir hale sokacak ve kırışıklıkları ortadan kaldıracaktır. Aynı zamanda da yüzünüzdeki cildin elastikiyetini kaybetmemiş olacaksınız. Ancak sıcak su ile yüzünüzü yıkarsanız, cildinizdeki nemin kurumasına ve cildinizin sarkmasına sebep olacaksınızdır. Bu yüzden de cildinizdeki yaşlanma belirtileri aratacaktır.

Az su tüketmek

Vücudumuzda yeteri miktarda su bulunmalı. Çünkü su hem metabolizmayı düzenliyor hem de cildimize nem sağlıyor. Cildimizin nem seviyesi dengeli olursa, cildimiz o kadar genç görünür ve elastikiyetini kaybetmez. Ancak az su tüketmek, ciltteki nem dengesini bozabilir. Cildimizdeki nem dengesi de bozulursa, cildimizin elastikiyeti kaybolur ve cildimiz sarkmaya başlar. Bu sorunları önlemek için ise günde en az 2,5 litre su tüketmemiz gerekiyor.Vücudumuzda yeteri miktarda su bulunmalı. Çünkü su hem metabolizmayı düzenliyor hem de cildimize nem sağlıyor. Cildimizin nem seviyesi dengeli olursa, cildimiz o kadar genç görünür ve elastikiyetini kaybetmez. Ancak az su tüketmek, ciltteki nem dengesini bozabilir. Cildimizdeki nem dengesi de bozulursa, cildimizin elastikiyeti kaybolur ve cildimiz sarkmaya başlar. Bu sorunları önlemek için ise günde en az 2,5 litre su tüketmemiz gerekiyor.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

24.6° / 18.2°

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim