Tarih: 10.06.2024 12:32

Horasan Belediyesi Zabıta Ekipleri Canlı Hayvan Pazarında Denetimlerini Sıklaştırıyor

Facebook Twitter Linked-in

Horasan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilçedeki canlı hayvan pazarında titiz denetimler gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde, pazara getirilen hayvanların sağlık durumu, belgeleri ve kurbana uygunluğu incelendi.

Zabıta ekiplerince yapılan açıklamaya göre, canlı hayvan pazarında gerçekleştirilen denetimlerde özellikle hayvanların nakil belgeleri, sağlık raporları, pasaportları ve küpeleri detaylı bir şekilde kontrol edildi. Ayrıca, hayvanların kurbana elverişli olup olmadığı da özenle incelendi.

Horasan Belediye Başkanı, yapılan denetimlerin amacının vatandaşların sağlıklı bir şekilde alışveriş yapmalarını sağlamak olduğunu belirterek, "Zabıta ekiplerimiz, canlı hayvan pazarında gerekli kontrolleri yaparak sorunsuz bir kurban dönemi geçirilmesi için gece gündüz demeden çalışıyor. Vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliği bizim için ön planda" dedi.

Denetimlerin ardından, pazarda satışa sunulan hayvanların sağlık ve standartlara uygun olduğu belirtildi. Vatandaşlar da yapılan denetimlerden memnuniyetlerini dile getirerek, sağlıklı bir şekilde kurban alışverişi yapmanın kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —