Tarih: 12.09.2023 16:03

İŞKUR'dan gençlere yönelik "Yol Arkadaşım" kampanyası

Facebook Twitter Linked-in

Kampanya kapsamında, 15-29 yaş arası gençlere yönelik bir tanıtım tırı 12 Eylül ile 25 Ekim 2023 tarihleri arasında 15 ilde ziyarette bulunacak.

Kampanya tırı, uğradığı illerde işsiz gençlerle bir araya gelerek, İŞKUR'un hizmetlerini tanıtacak ve gençlerin kariyer süreçlerinde onlara destek olacak. Tırın 12 Eylül'de Ankara'dan uğurlandığı törende, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Gerçekleştireceğimiz kampanyamız için yola çıkacak tırımız ile ulaşılması zor gençlerimize de ulaşıp onlarla temasa geçmeyi ve onlara, yanlarında olduğumuzu hissettirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Bakan Işıkhan, Türkiye'de 15-29 yaş arası 11 milyon gencin bulunduğunu ve bu gençlerin önemli bir kısmının işsiz olduğunu belirterek, "Bu kampanyayla, gençlerimize iş bulmaları için gerekli desteği sağlayacağız" diye konuştu.

İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş ise, "Kampanyamız kapsamında, iş arayan ve NEET kapsamında olan gençlerimize zaruri giderlerini karşılamaları için iş arama yardımları yapmaya başladık" dedi.

NEET nedir?

NEET, "Ne eğitimde, ne istihdamda, ne de eğitimde" anlamına gelen bir kısaltmadır. Bu kavram, eğitim ve istihdamdan kopmuş gençleri tanımlamak için kullanılır.

Kampanya tırı nereleri ziyaret edecek?

Kampanya tırı, 12 Eylül ile 25 Ekim 2023 tarihleri arasında şu illeri ziyaret edecek:




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —