Tarih: 12.10.2023 00:17

İsrail - Hamas Savaşı Son Durum Ne? 12 Ekim

Facebook Twitter Linked-in

Hamas'ın Aksa Tufanı operasyonunu duyurarak başlayan İsrail-Filistin savaşı şu an beşinci gününde. Ölü sayısı 1000'i aşmış durumda ve hızla artıyor. Gazze'deki son durum ve İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara dair son dakika gelişmeleri büyük bir merakla bekleniyor.

Birleşmiş Milletler'in paylaştığı bilgilere göre, İsrail'in Gazze'deki hava saldırıları nedeniyle 260 binden fazla Filistinli yerlerinden oldu. Ölü sayısı hızla yükselirken, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tubas kenti de çatışmaların etkisi altında.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, işgalci İsrail'in uluslararası yasaklı beyaz fosforu Filistinlilere karşı kullandığını açıkladı. Fosfor bombası Gazze'nin kuzeyindeki Kerame bölgesinde kullanıldı.

Ölüler ve Yaralılar Artıyor

İsrail, Gazze Şeridi üzerinde yoğun bombardımanına devam ederken, ölü sayısı 1000'i aştı. İsraillilerin ölü sayısı ise 1200'ü geçti, 2 binden fazla kişi yaralandı.

Son Dakika Gelişmeleri

Savaşın beşinci gününde ölü sayısı hızla artmaya devam ediyor. Hamas Hareketi liderlerinden Talal Nassar, İsrail'in ele geçirdiği esirler üzerinde işkence uygulandığı veya öldürüldüğü yönündeki iddiaları reddetti. Nassar, direniş güçlerinin esirlere insanca muamelede bulunduğunu vurguladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarını "katıksız kötülük" olarak niteleyerek ABD'nin bölgeye daha fazla askeri varlık göndermeye hazır olduğunu duyurdu. Biden, Cumartesi günkü saldırılarda en az 14 Amerikalının yaşamını yitirdiğini ve bazılarının Hamas tarafından esir alındığını açıkladı.

 


Savaşın beşinci gününde ölü sayısı hızla artıyor. Hamas Hareketi yöneticilerinden Talal Nassar, savaş şartları altında ele geçirilen İsrailli esirlere işkence yapıldığı veya öldürüldüğü iddialarını yalanladı. Nassar, direniş güçlerinin esirlere insanca muamele ettiğini belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarını "katıksız kötülük" olarak nitelendirdi ve ABD'nin bölgeye daha fazla askeri varlık göndermeye hazır olduğunu açıkladı. Biden, Cumartesi günkü saldırılarda en az 14 Amerikalının öldüğünü ve bir kısmının Hamas tarafından esir alındığını belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —