İstanbul’da Gezilecek Yerler neresi? İstanbul'da haftasonu nerede gezebiliriz? İstanbul'da görülmesi gereken yerler neresi?

İstanbul dillere destan dünyaca ünlü bir güzelliğe sahip olsa da bir de İstanbul’da yaşayanlara sormak lazım bunu. Hafta sonu, fırsat bulunduğunda ya da tatillerde farklı bir yerde nefes almak isteyenler için bu yazım. Sizde İstanbul’da

AKTUEL 19.02.2023 11:30:19 0
İstanbul’da Gezilecek Yerler neresi? İstanbul

Karaburun

İstanbul Arnavutköy'de bulunan Karaburun, İstanbul Boğazına 25-30 km uzaklıkta. Genellikle yazın tercih edilen Karaburun Kilyos Sahilinden sonra gelen en kalabalık sahil diyebiliriz. Tabi sadece yazın değil gün doğumu ve gün batımında ortaya çıkan muhteşem manzara ve balıkçı tekneleri içinde gidilmeye değer.

Şile

Anadolu yakasında bulunan Şile, İstanbul'a 60 km uzaklıkta bulunuyor. İstanbul’a yakınlığı sayesinde günübirlik ya da hafta sonu kaçamakları için ideal yerlerden. Sadece tatil değil tarihi evleri, kalesi ve feneri ile Şile ziyaretçilerini bekliyor.

Ağva

Şilede bulunan Ağva doğal plajı, harika doğası, bakir koyları, adaları ve ormanlarıyla size nefes aldığınızı hissettirecek. Taze balıklarıyla mideniz bayram ederken muhteşem manzara ve temiz havasıyla ruhunuzda bayram edecek.

Riva

Riva, Beykoz'da bulunan Riva Deresinin döküldüğü köydür. Karadeniz’e sahili ve sakin olması en çok tercih edilme nedenleri. Dalgalı bir denize sahip olduğu için denize girmek sakıncalı olabilir. Aman dikkat!

Kilyos

İstanbul kalabalığından uzaklaşmak ama İstanbul’dan çok uzaklaşmak istemeyenlerin özellikler yazın bir numaralı tercihi tabi ki Kilyos. Sarıyere bağlı bu yerleşim yerinin Karadeniz’e kıyısı bulunuyor. Konaklama, tatil ve restoran açısından da yerli ya da yabancı ziyaretçileri tatmin eden Kilyosu listenize ekleyebilirsiniz.

Polonezköy

Bir Polonya köyü olan Polonezköy İstanbul Beykoz’a bağlıdır. İstanbul’da Polonya havası estiren bu yerleşim yeri daha çok turistik bir özelliğe sahiptir. Mavi sular yerine kültür denizini tercih edeceksiniz Polonezköyü listenize eklemeyi unutmayın.

Büyükada

En büyük ve en kalabalık ada olan Büyükada hafta sonu için ideal bir tatil yeri olabilir. Siz bu adayı gezerken adanın en eski dondurmacılarını ve pastanelerini ziyaret ederek midenize bayram havası yaşatabilirsiniz. Aya Yorgi’den Reşat Nuri Güntekin’in pembe evine kadar ziyaret edilecek çok yer bulunuyor.

Kemerburgaz Kent Ormanı

Pazar günü ne yapsam diyenler için aynı anda hem spor yapıp hem de eğlenmek mümkün. Kemerburgaz'da bulunan Kent Ormanı içinde ip parkuru, zipline, insan sapanı, roller coester zipline, tırmanma duvarı ve serbest düşüş gibi aktivitelerle zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

Anadolu Kavağı

Şehrin gürültüsünden bunalıp kafa dinlemek isteyenlerin tercih ettiği bir yer daha. Turistik bir balıkçı kasabası olan Anadolu Kavağı İstanbul merkeze çok uzak değil. İster tek başınıza ister arkadaş grubunuz ya da ailenizle keyifli bir gün sizi bekliyor.

Kaynak: Onedio

 

 

Anahtar Kelimeler:

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

18.4° / 12.2°

Ocaklı: Derepazarı çay fabrikasını nerede yapacaksınız?

TÜİK Verileri, Bakan Yumaklı'yi Yalanlıyor

KARAL: AÇIKLANAN ÇAY ALIM FİYATI 205 BİN ÇAY ÜRETİCİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI

Çolak: Açıklanan Çay Fiyatı ile Vatandaşın Sofrasından 1 Ekmek Daha Eksilmiştir

HÜKÜMETİN ORTAĞI MHP AÇIKLANAN ÇAY FİYATINA TEPKİ GÖSTERDİ: ÇAY OYUNCAK DEĞİL YANLIŞ DÜZELTİLSİN

RİZELİ MAĞDUR EDİLMİŞTİR. ÇAY FİYATI ERİMEYE DEVAM EDİYOR

Deniz'den Çay Fiyatına Sert Tepki: İstifaya Davet Etti!

Hasan Karal Açıklanan Çay Fiyatına böyle tepki gösterdi

AÇIKLANAN YAŞ ÇAY FŞYATINI KABUL ETMİYORUZ

Memleket Partisi Rize İl Başkanından açıklan çay taban fiyata tepki

Ocaklı: Fadume Yengenin size selamı var; “Geçinemiyorum” diyor

Saadet Partisi'nden 30 Haziran'da olağanüstü kongre kararı

DEVA Partili Karal: Hükümetin yanlış politikaları yüzünden kurban ibadeti, enflasyona yenik düştü

Bahçeli-Özel görüşmesi bugün TBMM'de

Özgür Özel Trabzon’a geliyor!

Karal: “27 ülkenin toplamından fazla olan enflasyon, liyakatsizliğin, gösteriş ve şatafatın, hukuktan uzaklaşma sonucu"

İl başkanı Azaklı: “Yok Öyle Bir Şey”

CHP’li başkanlardan ortak açıklama: Çay fiyatı en az 25 TL olmalı!

CHP Trabzon’da Rapor hazırlıyor

Türk İş 1 Mayıs’ı Bursa’da Kutlayacak