11 aralık 1978'de New York'taki Lucchese suç ailesinin bir parçası olan İrlanda asıllı Amerikalı gangster Jimmy Burke, JFK havaalanını soymak için bir girişimde bulundu Girişimleri sonuç veren Jimmy Burke sabah güneş doğmadan hemen önce binaya girerek 6 milyon dolar çalmayı başardılar.
1963 yılının Ağustos ayında, Bruce Reynolds ve çetesi İngiltere Buckinghamshire'daki Bridego Demiryolu Köprüsü'nde bir trene bindi. Bugünün parası ile 2.6 milyon sterlin çalmayı başardı. Çok büyük bir para yığını ile hırsızların şanslı olanları ülkeden kaçmayı başardı. Diğer bir kısmı ise kaderinin kurbanı olarak yakalandı.
Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleşmiş olan en büyük nakit hırsızlığı, bu iş diyebiliriz. 12 Eylül 1997'de Kaliforniya'daki Dunbar Armoured zırhlı araç tesisinde çalışan Allen Pace bu soygunu yönetti. Hırsızlar yaklaşık 18 milyon dolar çalarak kayıplara karıştı. Sonunda yakalanan hırsızlar 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
2003 yılının 27 Ağustos günü, turist gibi görünen dört adam bir balta ile İskoçya'daki Drumlanrig Kalesi'nde bulunan ve bir Leonardo da Vinci başyapıtı olan Yarnwinder Madonna'sını çaldı. Yaklaşık 40 milyon ABD doları değerinde olan bu değer, aradan uzun bir zaman geçmesine rağmen hala bulunamadı. Hırsızlar hala aranıyor.
İrlanda, Belfast'taki bu soygunda 50 milyon doların üzerinde çalabilmek için akıllı bir plan ve bir miktar rehineye ihtiyaç vardı. Hepsinden önemlisi de deli gibi cesarete. Suçtan önceki gece, iki polis memuru işi yönetmiş ve hırsızlara bilgi vermiştir. Hırsızların ve polis memurlarının hala arandığı bilinmektedir. Netflix'in meşhur dizisi La Casa de Papel bu soygundan ilham almış olabilir. Bu soygun dünyanın en büyük banka soygunu olarak gösterilmektedir.
Benvenuto Cellini'nin yarı emaye altın sofra heykeli olan Cellini Salt Cellar, Mayıs 2003'te Viyana'daki Kunsthistorisches Müzesi'nden çalındı. Ancak parçayı çalan Robert Mang, şaşırtıcı bir şekilde teslim oldu.
Graff Diamonds soygunu, 6 Ağustos 2009 tarihinde müşteri gibi resim çektirip poz veren iki erkeğin soygunuydu. Londra'daki Graff Diamonds'a girdiler ve yaklaşık 40 milyon sterlin (65 milyon ABD doları) değerinde mücevheri çaldılar. Soyguncular profesyonel makyaj, peruk, deri tonlar ve lateks protezler kullanarak kimliğini değiştirmeyi başarmıştı. Çalınan mücehverler gizliliğini korumaktadır. Ancak soyguncular özgürlüklerini koruyamayıp yakalanmıştır.
Brink’in MAT soygunu, 26 Kasım 1983'te Londra'nın Heathrow Havalimanı'ndaki Brink’in MAT deposunda gerçekleşti. Soyguncular tam 6 kişiydi. O zamanlar bu olay “yüzyılın suçu” olarak tanımlanmıştır. Soyguncular, 3 milyon sterlinini nakit çalmayı planlamıştı. Ancak geldiklerinde üç ton külçe altın daha buldular. 26 milyon euro değerinde altın, elmas ve nakit çalarak kaçtılar. Hırsızlar bu başarılı soygunun ardından kayıplara karıştı.
Securitas depo soygunu İngiliz tarihinin en büyük nakit soygunu olmuştur. 2006 yılında 21 Şubat akşamı saat 18: 30'dan 22 Şubat 2006'nın ilk saatlerine kadar olup bitmiştir. Olay ile bağlantılı kişiler yöneticinin ailesini kaçırdı ve tehdit etti. On dört çalışanı bağlayıp 53.116.760 sterlin çalmayı başardı. Olay gerçekleştikten birkaç ay sonra suçular yakalandı ve müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Dünya Guinness Rekorlar Kitabına girmiş ve dünyanın en büyük mücevher soygunu olarak tarihe geçmiştir. Ağustos 1994'te Carlton Otel'de gerçekleşmiştir. Makineli tüfekler ile ateş eden soyguncular, Carlton'un mücevher mağazasını ele geçirmişlerdir. 30 milyon sterlin değerinde mücevher çalmayı başarmışlardır. Hırsızların hala yakalanamadığı da kayıt altındadır.