meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

İşte, Sofranızdan Uzak Tutmanız Gereken Besinler!

Uzmanlar genellikle sağlıklı beslenmemizi tavsiye eder. Ancak neredeyse her gün yediğimiz bazı yiyecekler vücudumuz için neredeyse zehirlidir. Peki hangi besinlerden uzak durmalıyız ve nelere dikkat etmeliyiz? Bugün hayatınızdan tamamen çık

SAĞLIK 22.02.2023 17:50:07 0
İşte, Sofranızdan Uzak Tutmanız Gereken Besinler!

Hayat şartlarının değişmesi, doğal besinlerden uzaklaşma gibi birçok etken bizi sağlıklı beslenmekten uzaklaştırdı. Hal böyleyken dünya üzerinde sağlıksız beslenme oranı da hızlı bir şekilde artış gösterdi. 

SİGARADAN SONRA EN RİSKLİ FAKTÖR

Global Burden of Disease'nin yürüttüğü kapsamlı bir araştırmanın sonucunda, dünya genelindeki her beş ölümden birinin sebebinin sağlıksız beslenme sonucu olduğunu açıkladı. Erken ölümlerin en büyük sebeplerinden biri olan sigaradan sonra sağlıksız beslenmenin de büyük bir risk olduğu tespit edildi. 

Yediğimiz anda vücudumuza zehir saçan bu besinler; depresyon, kalp hastalıkları, hızlı kilo alımı ve demans riskini arttırmaya kadar birçok sağlık sorunlarınıda beraberinde getiriyor.

Peki soframızdan uzak tutacağımız, bizi adım adım ölüme götüren o besinler neler? 

PATATES KIZARTMASI

Kahvaltıların vazgeçilmezi patates kızartması; tuz, yağ ve kalori bakımından oldukça yüksektir. Fazla patates kızartması tüketmek ise tip 2 diyabete yakalanma riskini artırıyor. Bununla beraber birçok hastalığı da yanında getiren patates kızartması hipertansiyon hastası olmanıza da davet çıkartıyor.

KIZARMIŞ TATLILAR

Derin yağlarda kızartılmış her yiyecek zararlıdır fakat bu risk kızartılmış tatlılarda daha fazladır. Yüksek oranda şeker ve yağ içeren bir yiyeceğin tüketilmesi sağlık açısından zararlıdır.

İnsan sağlığına zararı saymakla bitmeyecek olan kızartılmış tatlılar, atar damarınızı tıkayabilir, kalp krizine ve felce kadar birçok hastalığa sebep olabilir.

İŞLENMİŞ ETLER

İşlenmiş et, etin daha uzun soluklu saklanması için içerisine nitratlar ve bazı kimyasal maddeler eklenmesi sonucu meydana gelir. İşlenmiş gıdaların tüketmek sağlık açısından oldukça zararlıdır. 

İŞLENMİŞ ET KANSER RİSKİNİ %18 ARTTIRIYOR

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) sosis, pastırma, salam gibi işlenmiş etlerin kansere yol açtığını açıkladı. Örgütün rapor verilerine göre günde 50 gram işlenmiş et tüketiminin insan sağlığı üzerinde birçok risklere yol açtığını, kalın bağırsak kanserine yakalanma olasılığını da %18 oranında artırdığını açıklamıştır.

DONDURULMUŞ GIDALAR

İçerisinde trans yağ bulunduran besinlerin dondurulması kalp hastalığına yakalanma riskini attırır. Dondurucudaki ürünleri yenilebilir bir ürüne tekrar dönüştürmek için üreticiler, gıdalara yüksek oranda koruyucu ve sodyum katarlar. Bu da vücutta sağlığı etkileyen bazı faktörleri meydana getirir. Bazı dondurulan ürünlerin içinde nişasta kullanılması ise tüketicide diyabet riskini oluşturur.

KONSERVE ÜRÜNLERİ

Sağlığımızı etkileyen ve uzak durmamız gereken yiyeceklerden biri de konserve yiyecekleridir. İçerisinde sentetik kimyasal ürün barındırması konserve gıdaların sağlığa zararlı bir bileşen olduğunun göstergesidir. Uzun süreli ve sık kullanımda obezite, kalp sorunları ve hormonlarda değişiklikler meydana getirir.

KAPARİ

Kapari, aşırı miktarda sodyum suyunu çekme özelliği gösterir. Bunun sonucunda kan hacminde yükselme olur. Bununla birlikte yüksek sodyum barındırmasından dolayı kemik erimesi ve kalp hastalığı riski ile karşılaşabilirsiniz.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

24.6° / 18.2°

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim

AK Parti Heyeti'nden Oltu Belediyesi'ne Ziyaret