Tarih: 21.10.2023 08:57

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Aydın: "Mülakatlarda Elenen Adayları Meclise Taşıdı"

Facebook Twitter Linked-in

Ancak, teklifin içeriğiyle ilgili birçok konuyu eleştiren Aydın, özellikle mülakat süreçlerinin yer aldığı kısma dikkat çekti.

Kanun teklifinin 29. maddesinde yer alan "Personel alımlarında yazılı ve/veya sözlü sınavda başarılı olmak şarttır" ibaresine vurgu yapan Aydın, bu ifadenin mülakatlarda elenen birçok vatandaşın hakkının ihlal edileceği anlamına geleceğini belirtti. Mülakatların, toplumun hassasiyetlerinden biri olduğuna dikkat çeken milletvekili, bu durumun siyasi iktidarın seçim vaatleriyle çeliştiğini vurguladı.

Aydın ayrıca, TBMM'nin yasama sorumluluğunu görmezden gelindiğini ve kanun tekliflerinin ilgili komisyonlarda detaylı bir şekilde görüşülmeden bir torba kanun haline getirildiğini iddia etti. Teklifin direkt olarak Plan ve Bütçe Komisyonuna getirilmesini eleştiren Aydın, kanun yapım sürecine olan samimiyetsizliği gözler önüne serdi.

Milletvekili Aydın, Ak Parti'nin seçim vaatleri arasında yer alan mülakatların kaldırılması sözünü hatırlatarak, teklifin içeriğinin bu söze aykırı olduğunu ifade etti.

Aydın'ın bu açıklamaları, Türkiye'de mülakat süreçlerinin ve yasama çalışmalarının gündemde olduğu bir dönemde dikkat çekti. Konut kiralama ve personel alımıyla ilgili kanun teklifi üzerine yapılan tartışmaların ilerleyen günlerde nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —